Tényleg hasznos? Ti probáltátok már?
1. nap
Ez a GM diéta legfontosabb napja. Ezen a napon csak és kizárólag gyümölcsöt ehetsz, kivéve banánt, azt tilos. Még zöldséget sem szabad fogyasztanod, sem nyersen, se párolva. A nap folyamán igyál 8-12 pohár vizet. Ha nagyon éhes vagy, egyél még több gyümölcsöt, igyál még egy pohár vizet.
2. nap
Ezen a napon zöldséget már ehetsz, annyit, amennyi beléd fér. Lehet nyersen, főzve, gőzölve, párolva, ahogy tetszik. A burgonya sem tiltott, de csakis főtt formában szabad és reggel - így a szénhidrátot a nap folyamán egész biztos elhasználod. Kifejezetten ajánlott a bab, a répa, a brokkoli, az uborka, a salátafélék, a káposzta. Továbbra is legalább 8-12 pohár vizet kell meginnod a nap folyamán.
3. nap
Gyümölcsöt és zöldséget is fogyaszthatsz. Banánt azonban továbbra sem szabad enni, és ma a burgonya sem megengedett még reggelire sem. Reggelire egyél gyümölcsöt, ebédre zöldséget, vacsorára újra gyümölcsöt. Ha este éhes vagy, gyümölcsöt és zöldséget is ehetsz. A napi 8-12 pohár víz most is legyen meg.
4. nap
A mai nap a banáné és a tejé. A nap folyamán 8-10 banánt ehetsz meg, és 3 pohár tejet ihatsz. Az ideális elosztás a következő: reggelire egyél egy banánt és igyál egy pohár tejet. Tízóraira egyél banánt, akár kettőt is, majd ebédre megint egyél két banánt és igyál egy pohár tejet - ugyanez lehet a vacsorád is. A nap folyamán, ha megéhezel, egyél banánt, de figyelj rá, hogy 10 banánnál ne egyél többet ezen a napon.
5. nap
Igazi ünnepnap ez, hiszen ma ebédre már ehetsz "rendes" ételt: egy tányér rizst. A nap folyamán 6-7 paradicsomot fogyaszthatsz. Viszont ma már 12-15 pohár vizet kell meginnod, mert félő, hogy a szervezeted túl sok húgysavat termel.
6. nap
A mai ebéded újra egy tányér rizs, a nap többi részében csak zöldséget ehetsz. Újra 8-12 pohár vizet ihatsz. Mostanra már úgy kell érezned, hogy még soha nem voltál ilyen vékony. A sok zöldségnek és gyümölcsnek köszönhetően pedig az emésztésed is javult, a szervezeted megtisztult.
7. nap
Ez a GM diéta utolsó napja. A mai nap is egy tányér rizs az ebéd, de ehetsz hozzá tetszőlegesen bármilyen zöldséget, gyümölcsöt. Mostanra a súlyod jelentősen csökkent.
Az ilyen "90 napig edd ezt" azért nem jó szerintem, mert arról sose szól a fáma, hogy a 90 nap után mit tegyen és egyen az ember. Nyilván ilyenor visszatér az ember a szokásos étkezéséhez, hiszen vége a diétának, aztán csodálkozik, hogy amit leadott a 90 nap alatt, az vissza is jön szépen rá.
Nem 90 napig kell mást csinálni, hanem életed végéig, vagyis nem ilyen-olyan internetes csodafogyókúrába kell kezdeni, hanem életmódot kell váltani, amit követni fogsz 90 nap után is, meg 180 nap után is, meg 5 év múlva is.
Ahol egy tányér üres rizs az ünnepnap, az extrém aszkéta dolog... Viszont az izombontást erősen támogatja eme agymenés, az látható.
Butaság, hogy a súly jelentősen csökken, én nem fogynék sokat, amíg nem ütne be a súlyosabb szénhidrátmérgezés. Az első napokban semmi kalóriadeficitet nem tudnék felmutatni, a gyümölcs nem laktat, a banántilalom pedig fogalmam sincs, mit ér, meg tudok enni fél kiló aszalt datolyát s az még nem is a teljes napi étkezésem.
Főtt krumpliból is ipari mennyiség megy, de mivel reggel nem eszem és pont, a keddet a bab uralná, ami nem kalóriaszegény. Fűszerezésről (szóval ami nem maga a zöldség) nem írtak, ha semmi más nem hasznűlható, akkor ez böjtnap, legalább kiheverem az előző napi sokszáz gramm ch-t.
Persze nyilván nem ennék ilyen idióta módon, ez számomra kb. a legegészségtelenebb makrókat adó étrend, ami elképzelhető (a babot kivéve).
Ez a baj ezekkel. Feltételezik, hogy majd az ember jólfésült lesz és amúgyis picit eszik (kivéve a banánoknál. 10 banán fölé még én sem szívesen enném, pedig kedvelem a banánt, voltak már 5 banános étkezéseim vészhelyzetben, amikor még 1-2 óráig nem tudtam enni). Nem értem, miért, nem mindenki ilyen. Aki roppant szolidan eszik, az sokkal épeszűbb módon is le tud fogyni, de közben nem koplal, szenvedéssel, izombontással s anyagcserelassulással.
Én ugye csak minőségileg éheznék, de az is épp elég baj.
Cukordiéta, nagy ötlet. S már kitalálták mások is.
Nem próbáltam, nem vagyok hülye.
Ha csak fogyás a cél, akkor hasznos. Ha egészséges is akarsz lenni, akkor nem.
Ezzel a rengeteg gyümölccsel igazából még kalóriapluszba is lehet bőőven kerülni ,akkor hízókúrának valamennyire elmegy :D
Viccet félretéve,hatalmas baromság,hogy vannak a zsírok,a fehérjék.. azt meg remélem senki nem gondolja komolyan,hogy 6. nap úgy fogod érezni magad,hogy soha nem voltál még ilyen vékony :D
Esetleg ha nagyon durván túlsulyos vagy,akkor ledobsz egy kiló vizet ,és ennyi .
Én szálkásításkor grammra kiszámolt makrókkal sem fogyok nagyjábol 3 hétig semmit ,ha ez ilyen egyszerű lenne ,hogy csak eszel egy kis gyümölcsöt és tádáám lefogytál,akkor mindenki vékony lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!