Szénhidrát napon édesen kívül mit ehetnék, nem szeretnék édeset enni. Spagettit lehet?
A spagettin kívül ehetsz:
1: rántott zöldségeket: gombát, karfiolt, cukkinit, patiszont, krumplit(mivel a krumpli !sütve szénhidrát!, főzve
keményítő), hagymakarikát.
A panírozást szigorúan vízzel végezd!És érdemes teljes kiőrlésű lisztet használni hozzá.A zöldségeket panírozás
előtt kicsit sózd le.Elég ha annyit áll így ameddig előkészülsz a liszttel, vízzel, és morzsával aztán kezdheted is
a munkát.
Mikor mindet bepaníroztad, kevés olajon süsd ki őket és papír szalvétára szedd ki h az feligya róluk a felesleges
olajat.
2:Süthetsz még sima szalmakrumplit ennél bánj csínján az olajjal és ezt is érdemes pappírszalvétával bélelt edénybe
szedni.
3:bár egyesek vitatkoztak velem azon hogy pirított dödöllét nem lehet enni, de szerintem nincs akadálya, ha szabad
sütizni... enni belefér.
Elkészítés módja:
Krumlpit vágd olyan 1-2 mm vastag szeletekre ezt tedd fel annyi vízben főni hogy kb. 1 ujjnyival legyen a víz színe
alatt a krumpli.Ha elfőne a víz óvatosan pótold.Főzd addig a krumplit amíg szinte magától szét nem esik, ls a víz
is épp hogy a krumpli színéig ér.Ekkor törd jó alaposan össze krumplit villával vagy krumplitörővel, egy főzelék
sűrű masszát kapsz.Ja azt elfelejtettem hogy végig hagyd a láng fölött, csak legyen takarékon.Szóval ha megvan a
krumpli adj hozzá lisztet, keverd bele úgy hogy ne legyen csomós, a mennyiséget nem tudom írni mert mindig más
mennyiség kell hozzá, dagasztó mozdulatokkal kevergesd el a lisztet amíg olyan sűrű nem lesz amíg a kanálon meg nem
áll, hogy könnyen szaggatható legyen.
Vegyél elő egy tepsit kicsit kend meg olajjal, és vágj bele hagymát, ízlésed szerint, kisebbre vagy nagyobbra, ebbe
szaggasd bele amit az előbb kikevertél.A "gombócok közé is tűzdelhetsz hagymát.Ezt sötőben süsd ki amíg a krumplin
aranybarna ropogós réteg nem keletkezik.
A sütést kisebb mennyiségű dödöllénél elég serpenyőben a hagymát kicsit előpirítva, végezni ott jobban át tudod
sütni a kiszaggatott dödölle szemeket.
Mindehhez ehetsz nyers zöldséget: paradicsomot, uborkát, paprikát, paradicsomsalátát: hagymával, kevés ecettel, pár csepp
olivaolajjal és kis citromlével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!