Szénhidrát napon lehet enni bolognai spagettit?
10:16-os: Nem szemétség, csak igyekszünk megóvni embertársainkat a ballépésektől. Ha nem csak megnyitod, hanem mellette még el is olvasod, akkor megtudhatod, mi is áll valójában a 90 napos úgynevezett "sikerei" mögött. De tessék, a lényeg, csak a kedvedért:
"Az izom is fehérjéből áll. Az az izom, ami égeti a kalóriákat. Ha nincs fehérje, akkor leépül az izom, ami így kevesebb zsírt éget. Nem ez lenne a 90 napos diéta lényege, mármint a zsírégetés? Lehet, hogy én értettem félre és csak könnyebbek akarnak lenni az emberek és nem zsírmentesek. Ha ez így van, akkor jó ez a diéta, mivel az izom nehezebb, mint a zsír, és így nagy lesz a fogyás mértéke."
Vagyis épp nem azt veszti el az ember, amit kéne, hanem pont azt, amit nem kéne. Igaz, hogy a súly így is csökken, csakhogy ez tropára vágja az egészséget. És ha egy kicsit is odafigyeltek volna az emberek a biológia órákon, akkor már eleve látnák a problémát.
Ja és a link újra, mert látom, az okosok lepontozták. Persze tudom, ezt is le fogják, de addig is látszódjon.
És hogy a kérdésre is válaszoljak:
"Szénhidrátnap:
EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)
Ezt írja étrendnek szénhidrátnapra. Tészta, pizza, torta? Ez igen mondhatom! Fehér liszt és cukor a szervezetnek. Annak a szervezetnek, aminek csökkent a kalóriaégető képessége az izom veszteség miatt. Ezt nem tartom valami diétás dolognak."
Utolsó válaszadó és egyébként a "90 napos ellenreklám arcai"! Szerinted a pizzát is és egyéb süteményeket csak fehérlisztből lehet készíteni? Teljes kiörlésű rozslisztről hallottál már? Mert én speciel, ha pizzát eszek szénhidrát napon, akkor fele fehérliszt-fele teljes kiörlésű rozslisztből készítem a tésztáját(azért nem teljesen roszlisztből, mert az kőkemény és nem emberi fogyasztásra ajánlott) ja a pizza szószt is magam készítem, nem a boltban vásárolt teljes egészében E-betűs adalékokból álló, halálra sózott fajtát használom! Sütemény nem egyenlő a fullextrásan cukros, krémes dolgokkal, de pl. lehet enni 2-3 szelet meggyessütit, vagy palacsintát édesítővel!
Nyugodtan ehetsz kedves kérdező bolognei spagettit, de persze hús és sajt nélkül,ha éppen ezt kívánod!
Újra OFF leszek: az izomzatod akkor bomlik, ha nem mozgol, nem sportolsz, csak a piruláktól várod a megváltást! Igenis tenni kell a kilók ellen és az alakért, amire vágyunk! Elárulom, hogy kilókba nemsokat változtam de testalkatilag rengeteget, centiméterekben mérhető, érzékelhető a változás és a bőröm véletlenül sincs meglöttyedve, sőt!Az is igaz, hogy minden nap legalább 50 percet, de inkább 1 órát,80 percet tornázok, aerob edzés és külön hasizomgyakorlatok, lábgyakorlatok! A hús nélkül nem lehet élni és az izmodat bontod le ha csak négynaponta eszel húst elvet vallóknak üzenem, hogy nagyanyáink, legalábbis az enyémek régenében nemhogy négynaponta nem ettek húst, de leginkább hetente egyszer vasárnap volt hús ebédre vagy vacsorára, és mégse bontotta le a szervezetük az izmot, mégse ájultak ki, pedig kőkemény fizikai munkát végeztek, a kenyérkéjükről, krumpliról stb.! Arról nem is beszélve, hogy a vegetáriánusok mégennyi húst se esznek és mégis élnek virulnak köszönik szépen! Még valami a húsevés kapcsán>>> mielőtt elkezdtem volna a 90 naposat csinálni, (életmódváltásfelvezetseképpen)sem ettem minden nap húst, egyszerűen nem igényeltem, és most is boldogan elvagyok a 4naponta egyszeri evésével! Jaaaaaa és azt persze mindenki elfelejti, hogy szénhidrátra is szüksége vana szervezetnek, pl az agyunk nagyrészt a szénhidrátot használja fel a működéséhez, persze akinek izomagya lett, annak már nem!:) Magyarán kell minden a szervezetnek!!! NEM EGY NAPON BELÜL, HANEM RENDSZERESEN!!!
Mindenki tud okos lenni, de valahogy nem éppen ez volt a kérdés ,hogy ki tud jobban okoskodni!-Ne legyetek már ilyen túl okosak, ha annyira okosnak hiszitek magatokat akkor tegyétek úgy a dolgaitokat ahogy szeretnétek de ne itt osszátok az észt.Kicsit már unalmas!
Tisztelet a kivételnek!
Kedves kérdező egyél nyugodtan! Ha jólesik,de ne felejtsd a mérték az egyik olyan dolog ami ténylegesen fontos!
Üdv:további jó fogyókúrát!:)
Látom van itt aki nagyon csinálja az ellenreklámot a 90 naposnak. Nos hát akkor neki, vagy nekik elmondanám a következőket:
Ahogy mondani szokták, minden fejben dől el! Nálam is így volt. Dátum szerint, 2011. 08. 01.-én.Amikor elértem azt a határt, hogy már a cipőmet is más kötötte be, akkor azt mondtam, hogy elég! A depresszió a bizonytalanság, a mozgáshiány és sok minden más is közrejátszott abban, hogy kórosan túlsúlyos lettem. Egy csomó tünetegyüttes kialakulása is arra késztetett, hogy fogyjak le! (reflux, derék, hátfájás,lábgörcsök, stb.)
A komoly diétát a 13 napos fehérjediétával kezdtem, amit háromszor megismételtem. Ez helytelen volt, mert a harmadik után véletlenül' derült ki egy laboreredményből, hogy a húgysav értékem az egekbe szökött. Ezért kell a fehérjediéta ismétlésével várni legalább 3-4 hónapot!De én akkor nagyon beindultam, nem figyeltem erre.Pláne, ha valakinek veseproblémái vannak, annak nagyon figyelnie kell.
Nem voltam rosszul, semmi bajom sem lett, de másnaptól már a 90 napos diétára álltam át. A fehérje diéta alatt (1 hónap) 13 kg-ot fogytam. Naponta 1.5 órát tornázom. Kardió és erobik. Novemberre már 30 kilótól szabadultam meg. Elmentem a plasztikai sebészetre, mert igen, a fogyás eredményeképpen a bőröm láthatóan megnyúlott bizonyos helyeken. Ezt igazolta az orvos is, és még fogyást "írt elő nekem", mielőtt megszabadított volna ezektől a feleslegektől. 2012. február végén volt a plasztikai műtétem (hasplasztika)42 kg fogyás után. Ennek most 7. hónapja. És azóta is tartom a súlyomat, sőt már a műtéti súlyom alatt vagyok.Pár napja voltam kontrol vizsgálaton, és nagyon megdícsért a sebész, hogy remekül nézek ki!Azóta is,ugyanúgy tartom a 90 napost, mert már annyita megszoktam, hogy teljesen átálltam erre az étrendre. Ugyanúgy tornázom minden nap, ahogy eddig is. Rengeteg energiám van, megszűnt az összes kellemetlen tünetem. Szóval kösz, jól vagyok. És mindezt a 90 naposnak köszönhetem. Hozzáteszem, hogy egészen pontosan betartottam mindig az előírásait. És ma is minden nap kiszámolom, hogy hány kalóriát eszem meg. Ma már napi 6-800 kalória az étrendem.Pl. a reggeli gyümölcsöknél, nem mindegy, hogy hány szemet eszel bármelyik fajtából, mert a napi kalóriafogyasztásba bele kell számolni. Még ha 5 szem mandulát vagy mogyorót eszel pl. gyümölcsnapon, azt is meg kell mérni!Aki kibúvókat keres az étrend alól, az még nem érett meg gondolkodásban arra, hogy komolyan lefogyjon!Én már tudom!Semmi baj nincs a 90 napos diétával, maximum az akaraterő hiányzik:o)-firkász-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!