Milyen diétát csinálhatnék szoptatós anyukaként?
5 hónapja szültem. 159 cm és 68 kiló vagyok. Én nem látom magam túlzottan kövérnek a tükörben, de valahogy nem is tetszem magamnak. Úgy érzem, hogy egészségesebb lenne a lelkivilágom, ha nyárra le tudnék fogyni kb. 7-8 kg-t. Eddig nem mertem belevágni, mert kizárólag szopizott a kisfiam. Most már hozzátáplálok és tápszeres pótlást is kap, tehát elvileg nincs akadálya, hogy finoman nekiálljak fogyózni.
Kioktatást nem kérnék a szoptatás fontosságával kapcsolatban.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Első vagyok.
Semmiképp ne fogyózz szoptatás alatt, egyrészt elapad a tejed, másrészt lehet, hogy az összetétele sem lesz megfelelő (ehhez nem értek, de simán lehet összefüggés), harmadrészt első a gyerek (egészsége), minden más - a te alakod is - szerintem utána következik. Még pár hónap, és úgysem lesz már tejed. Negyedrészt valószínűleg azért maradtál éhes, mert a tejtermelés miatt több kaját igényeltél (volna), vagyis a fogyókúra sem fog működni. Ötödrészt: egy csomó kaját nem ehetsz szoptatás alatt, mert a tejjel átmegy a gyerekbe, és pl. hasfájása lesz. Pl. bizonyos zöldségektől. Tesóm se ehetett egy csomó mindent. Meg neked is ott van, hogy tejterméket nem ehetsz. Így nem lehet fogyni...
Utána vedd Norbi egyik könyvét, abban leírja, hogyan nem leszel éhes a zöldségek mellett. Egyrészt hogy normálisan kell reggelizni, az egész napra energiát ad, később nem zabálod ki a hűtőt, meg azt is, hogy a saláta mellé mindig kell a fehérje (hús), mert növénnyel tényleg nem lehet jóllakni.
Gyakorlatilag szinte mindent lehet enni, csak nem mindegy, mikor és milyen mennyiségben. Van egy kódrendszer, a 3-a kódú cuccok nagyon hízlalnak, ezekből keveset lehet enni (persze nem kötelező!), és max. reggel. Igyenek pl. a kenyér, a sült krumpli, a chips, az üdítő. A kettes kódúakat közepes mennyiségben, délig lehet enni. Az 1-es kódúakat (zöldség, hús) bármikor bármilyen mennyiségben lehet enni, este is. Minél kevesebbet eszel a 3-asból és 2-esből, annál gyorsabban és többet fogysz. Lehet úgy is, hogy egész nap csak 1-est eszel, vagy reggelire 2-est, utána 1-est. Ki kell tapasztalni, hogy nem éhezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!