A 90 napos diétával kapcsolatos részletkérdések. Aki végigcsinálta tud segíteni?
Kérdéseim lennének, kérlek csak értelmes válaszokat adjatok! :)
1: egy hónapban többször is lehet víznapot tartani? nem fog felborulni a rendszer, ha mondjuk hetente tartok?
2: izmot is fogok veszíteni a fogyás során?
3: mennyire lesz látványos a fogyás? te az első hét alatt mennyit fogytál?
4: mozgás nélkül is sikeres lehet?
a válaszokat előre is köszönöm :)
1. Nem fog.
2. Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak belógtad annó a bioszórákat? (Izmot fogyókúrával nem tudsz veszíteni.)
3. Amennyiben összeeszel a diéta _ellenére_ is minden szénhidrátos szart _és_ nem mozogsz eleget, a kudarc lesz látványos. Helyes diétás módszerekkel egyéntől függően (ennyi idő alatt) 5-20 kilogrammokat lehet leadni.
4. Mozgás nélkül egy diéta sem ér semmit. (Nem. Még ha pár tehén azt mondja, akkor sem. A szervezet biokémiája hálistennek bonyolultabb ennél.)
Ez állítólag egy kidolgozott, jól működő rendszer, tehát tartsd be a játékszabályokat. Szerintem nem szabad több víznapot tartani, mint a havi 1.
Először is a szervezeted salaktalanítani fog, ami jó és fontos, de amint ez a folyamat befejeződött elkezdődik a tényleges fogyás. Nem a hájadat fogod lefogyni, hanem az izmaidat, ami azért is veszélyes, mert a szívizmod is károsodhat.
Nem tudom, mennyire lesz látványos, testfelépítéstől függ. Én a három hónap alatt 10 kilót fogytam és az igenis elég látványos volt. : D
Természetesen sikeres mozgás nélkül is, de tény, hogy az csak jót tenne.
Egébként én visszahíztam rövid időn belül, amit sikerült leadnom. Szerintem a tényleges megoldás az életmódváltás lenne, nem a sokféle diéta. Mindenesetre sok sikert Neked. : )
Egyeske annyira ért hozzá, mint majom a csillagászathoz!!!
"Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak belógtad annó a bioszórákat? (Izmot fogyókúrával nem tudsz veszíteni.)"
Gratulálok, nem csak hülye vagy, még le is ugatod a kérdezőt! A szervezet ha nem kap elegendő fehérjét, akkor elsőként az izmokat bontja le!!! Azért raktároz a test zsírt, mert abban van a legtöbb kalória, tehát ahhoz is ragaszkodik jobban. Vagyis ha nincs elegendő fehérjebevitel, és koplalás áll fenn,akkor a szervezet elsőként az izmokhoz nyúl. Ezért van az, hogy az anorexiások egy része már felkelni sem tud (felemésztette a szervezet az izmok jórészét) de zsír tartalék még mindig van rajtuk.
Másik baromság:
"Mozgás nélkül egy diéta sem ér semmit. (Nem. Még ha pár tehén azt mondja, akkor sem. A szervezet biokémiája hálistennek bonyolultabb ennél"
A fogyás semmi más, mint kalória deficit. Ha többet égetünk, mint amennyit beviszünk, akkor fogyunk. A kajáláson múlik a siker 70%-a
Mint élsportoló okoskodok, kockás hassal, megfelelő szakmai hozzáértéssel.
A 90 napos diéta egy baromság, utána mi van??? Ha valaki újra sz@r kajákat kezd el zabálni, akkor visszahízik mindent. Életmódváltás lehet az egyetlen dolog amivel érdemes próbálkozni, és igenis egészséges életmódra kell átállni, napi 5-6 kis étkezéssel, megfelelő fehérje, és jó minőségű szénhidrátbevitellel. Az ásványi anyagok, és vitaminok pótlása is nagyon fontos.
Nha, kedves utolsó, pont egy orvostanhallgatóba kötöttél bele, úgyhogy erőteljes szopóálarc következik.
Vázizomból nem fogy az ember. Amivel te minden fost keversz, az a vázizom glikogénraktára, ami a akár pár órás extrém fizikai munka esetén is kiürül. De ez nem az izomból való fogyás, az izomszövet (kontraktilis rendszer, IC-struktúrák stb.) egyáltalán nem változik, ráadásul a glikogén primer mobilizálható, vagyis reverz vissza fog pótlódni a következő erősebb táplálkozásnál.
"Ezért van az, hogy az anorexiások egy része már felkelni sem tud (felemésztette a szervezet az izmok jórészét) de zsír tartalék még mindig van rajtuk." Nem. Ez azért van, mert cukorbevitel nélkül drasztikusan csökken a glikolízis és a terminális oxidáció, következésképp a szervezet ATP-mérlege. Az izmok sorvadása klinikai súlyosságú tünet, de addigra mág a hypoglikémia az az exsiccosis elviszi az ilyen kreténeket.
"A fogyás semmi más, mint kalória deficit. Ha többet égetünk, mint amennyit beviszünk, akkor fogyunk. A kajáláson múlik a siker 70%-a."
Szép is volna, mi? Amúgy mondd, tudod mit jelent a kalória szó, vagy ezt írta a nők lapja fogyókúrarovata, oszt jóvan? Rendszeres, magas sportértékű mozgás nélkül azért eredménytelenek a fogyókúrák, mert nincs olyan folyamat, ami mobilizálhatná a zsírraktárokat (először mindenképp a glikogénraktárok mobilizálódnak), mely _hosszú_ ideig (tehát nem 3 nap és nem 1 hét - ezt sosem értik a tehének) tartó folyamat. Vagyis amikor egy tehén itt meglepődik, hogy hú nem eszik semmit és nem is mozog, de fogyott 1-2 kilót - na ebben sincs semmi biokémiai csoda, csak önámítás.
"Mint élsportoló okoskodok, kockás hassal, megfelelő szakmai hozzáértéssel." - Akkor mint élsportoló járj el biokémia és élettan előadásokra.
"Életmódváltás lehet az egyetlen dolog amivel érdemes próbálkozni" - Ez a lényeg, és _pontosan_ ez az, amit a sok tehénnek esze ágában sincs csinálni. Kifogás persze mindig van.
szió! hát kaptál elég érdekes válaszokat, én ugyan nem vagyok se élsportoló, de orvostanhallgató,csillagász sem stb. , de viszont végigcsináltam a 90 napos diétát. Én minden szabály betartottam, nem bűnöztem (mivel sok ismerősöm elég hamar feladta, és/vagy sokat bűnözött, így a dupláját vagy a 3X-át hízták vissza) Én azért mozogtam a diéta mellett , ugyan nem vittem túlzásba de azért mozogtam. A 3-ból én csak egy víznapot tartottam mivel az elős után rosszul voltam :S, így nem kínoztam magam további víznapokkal. Szóval a kelleténél ne tarts több víznapot. attól nem fogsz többet fogyni.
Sokan mondják hogy ezzel a diétával CSAK izmot veszítesz, hát nem tudom... én nem tapasztaltam hogy gyengébb lettem volna...egyátalán...és nem hinném hogy az a 8 kiló amit leadtam az csak izom lett volna :) viszont az tény hogy ha letelt a 3 hónap utána sem élhetsz "szemét kajákon". én pl attól híztam el hogy mindig éjszak ettem a párommal este 11-kor meg hajnalban, és míg ő vékony maradt én híztam (helyette is) :(:( és ez a diéta adott egy rendszert amit azóta is betartok, többször eszem egy nap/kis adagokat, és nem éjszaka
hogy mennyire lesz látványos a fogyás, azt majd észreveszed magadon..ne várj az első héten fogyást, én a harmadik héten "kezdtem el fogyni"...
viszont sokat segített hogy nem egyedül csináltam, a barátnőmmel együtt kezdtük el.
Az viszont igaz hogy néha feszültebb voltam a kelleténél :S , és egyszer volt egy kb. 5 másodperces "kirohanásom" :D A kedves párom folyton előttem evett olyan ételeket amilyenről én abban a 3 hónapban csak álmodoztam... és ez egy kissé feldühített, de aztán megbeszéltük, és utána már visszafogta magát :D:D
én 168 cm vagyok és 63 kilóról lefogytam 55-re. egyetlenegy dekát sem híztam vissza(a diétát pedig majásban fejeztem be.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!