Fehérje napon ehetek bécsi virslit vacsorára?
Lényegében annyi volt a táplálkozásom, hogy reggelire 2 nagyobb, vagy bogyósokból 1 maréknyi gyümölcsöt ettem. (pl 2 alma, vagy 2 barack, vagy 1 maréknyi málna, cseresznye, stb.) Gyümölcsök közül szőlőt és banánt nem ettem a cukortartalmuk miatt.
Fehérje napon ebédre uborkasalátával ettem valamilyen grillezett húst, kevéske rizzsel, vagy valamilyen teljes kiőrlésű pékterméket valamilyen felvágottal, ilyesmik. Vacsorára vagy ezeket, néha halat.
Keményítő napon főzelékeket ettem, előtte szinte sosem ettem borsófőzeléket, de annyira megszerettem ebben a diétában, hogy lényegében csak azt ettem keményítő napon, de volt tök, babfőzelék, stb...
Szénhidrátnapra vagy pizzát ettem (1 szeletet) feltéttel pizzaszószt + zöldségeket, de leggyakrabban rizst ettem zöldséggel.
Gyümölcsnapon pedig egyértelmű, banán és szőlő kivételével minden más gyümölcsöt, amikor csináltam, akkor érett a cseresznye, szóval az nagyon ment.
Mindent mértem, 1 grammal sem ettem többet az előírtnál, sütés/grillezés előtt mértem minden (közben összemegy, nem olyankor kell).
Víz napot egyszer tartottam, utána hánytam vért, pont egy meccsre esett, nem volt kellemes.
Sport: azért híztam el, mert egy elég szemét sérülést szenvedtem, a jobb térdembe ciszta lett, illetve porckopásos és be is gyulladt. A sportot felváltotta az evés (kb fél évig nem sportolhattam semmit, kenőcs, lézeres terápia, gyógyszer, térdrögzítő)...
Mikor vége lett, híztam 15 kilót és csöppet felidegesített, hogy belassultam, nem véletlen. Tehát sport: előéletem miatt a futás egyértelmű volt, heti 6szor futottam napi 8-9 km-t, illetve heti 3-4szer jártam konditerembe.
Arra, hogy sikerült lefogynom, baromira büszke vagyok, de arra még büszkébb, hogy sikerült lefogynom.
Kb ennyi, ha van még egy kis + pénzed, akkor a húsból csirke/pulykamellet fogyassz, halból tonhalat. Illetve ha még mindig van pénzed :D, akkor a sportok után mehet fehérjeport is.
Az én nézőpontomból mindebből a tapasztalat:
Grammra ettél, tehát biztos hogy komoly mennyiségi kontroll volt.
Kibírtad, mert a kép alapján látszik is, hogy fiatal vagy (30 év alatt valószínűleg de lehet jóval fiatalabb).
Az egészséged a térd cisztádtól kezdve a várhányásig.. nem irigylésre méltó.
Jó, hát köszi hogy leírtad, én nem bátorítanálak rá, hogy így folytasd, persze mint kísérlet nagyon király amit csinálsz, és én az ilyet tisztelni is tudom.
Gratulálok szép eredmény.
Gondolom azóta tudod hogy a keményítő is szénhidrát, a rizsben keményítő van, a borsóban is sok a fehérje stb.
Ez a 90 napos diéta olyan mintha én most a hasamra ütnék és kitalálnám hogy 1. nap csak turmixolt kajákat, 2. nap csak gyorskaját, 3. nap csak kalóriaszegény ételeket, 4 nap csak konzervet szabad enni, és akkor majd lefogysz. Ez a 90 napos napjaival pont egy szinten van.
Ezt minden ember egyénileg máshogy kivitelezi, az egyik lehet összehoz egy viszonylag egészséges táplálkozást a megkötéseim ellenére és mellette keményen sportol, de ez az extrém ritka eset. A a többi konzerv napon egész nap májkrémet fog zabálni mert azt szereti, turmix napon csak cukorshake-t vesz a mekiben stb. Vagy épp ha egy tini lányról van szó az meg megspékeli azzal hogy naponta egyszer eszik ,egy falatot, de a biztonság kedvéért azt is kihánnya. A diétát betartják, mégis elhíznak, megbetegednek, izmot vesztenek, depresszióak lesznek, jojóznak stb. Ezekből él a fogyókúra ipar. Fogyasztószerek, fogyigépek, média nézettség miatt mindig újab és újab módszerek.
Én látom hogy te csak jó szándékú vagy a kérdezővel, de érted már miért kell az ilyen divatdiétákat utálni?
A 90 napos napjainak a betartásával csak nehezítettél a dolgodon, TE így is megoldottad, de más nem súlyzózik ,nem bír ennyit futni a súlya miatt, kakaós csigát eszik szénhidrát napon és virslit fehérje napon. Azaz betartja a diétát és csak ront vele a helyzetén. Asszem már túlmagyaráztam :D
Igen-igen tudom, hogy nagyjából ez a diéta 3 szénhidrát napból áll és 1 fehérjésből, ebben lényegében az önkontroll a lényeg, nekem szerencsére sikerült, persze kellett az is hozzá, hogy szeretek mozogni (illetve utálok Xl-esnél nagyobb ruhákat hordani :D). Nálam pozitívan jött le ebből a diétából, hogy megszerettette velem a főzelékeket és nyersen a zöldségeket is.
Azóta rengeteget olvastam és csináltam is egy tömegnövelés után egy szálkásító diétát, az összeállításában segített Mészáros László, természetesen nem 90 napos diétáztam :D
Én csak annyit akarok mondani, hogy aki gyorsan szeretne súly veszteni és van önkontrollja, az próbálja meg a 90 naposat, aki viszont ténylegesen és sajna rövidebb időn belül szeretne megválni a tényleges feleslegtől, az olvasson utána, hogy miket, hol, mikor, miért, mennyit érdemes enni. (hozzáteszem, hogy igaz, hogy rövidebb idő alatt lesz a súlyvesztés, de egy szálkásító étrend alatt nem is éheztem, viszont a 90 napos első 2 hetében hát szemeztem a hűtővel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!