Cukorbetegek elkezdhetik a 90 napos diétát?
Szerintem elég veszélyse lenne!
Inkább kérdezz emg egy diabetológust.
Nyilván nem kell elmagyaráznom neked, hogy milyen kövtekezményekkel jár, ha leesik a cukrod, vagy ha naygon felmegy!
inkább sportolj!
NEM!
A párom cukorbeteg és tudom mi mivel jár.
A víznapon mit csinálsz?
Ha jól tudom a napi 5x-i étkezés minden cukorbetegre vonatkozik. Tehát a víznap már alapból kilőve.
én cukros vagyok, mégis egyszer végig csináltam már, a víznapot tényleg el kell hagyni, de a többi szerintem nem gond.. A gyümölcsökből nem a banánt edd kilószámra hanem inkább az almát meg ilyeneket.. De ez attól is függ hogy inzulinos vagy, vagy gyógyszeres... HA lefogysz még lehet az is hogy tünetmentes lehetsz, Apu 3 év inzulin után lefogyott és azóta sem szúrja magát..
Szóval szerintem ha vigyázol akkor csinálhatod. Ez az én véleményem nekem semmi bajom nem lett tőle.
eszedbe ne jusson! kb. háromnegyed éve vagyok cukorbeteg, előtte csináltam a 90 naposat. ma már önmagában is egészségtelennek tartom, de cukorbetegeknek teljesen káros. a cukorbetegeknek a bevitt szénhidrátmennyiségre oda kell figyelni, illetve arra is, hogy az adott táplálék milyen mértékben emeli meg a vércukrot. Pl. gyümölcsnapon valószínűleg csupa olyan ételt enne, ami nagyon megdobja a vércukrát, a fehérje napon alig vinne be szénhidrátot, a keményítőnapon meg csupa hízlaló, szénhidrátdús kaját fogyasztana.
én sokat szenvedtem a kilóimtól, mielőtt diagnosztizálták a betegséget. utána viszont, hogy a doki által előírt kúrát csináltam, három hónap alatt magától lement rólam 25 kiló, utána pedig szép lassan még 3-5 kiló. elkezdtem mozogni is, és a karfiolos fenekem egész kifeszült. szóval, én inkább a cukorbetegek részére előírt diétát és a testmozgást ajánlom.
Ha diétázni szeretnél, olyan étrendkiegészítőbe vagy élelmiszerbe gondolkodj, amiben van inulin. Illetve amiben csak inulin van.
Az inulin ugyanis édes, és nem kell beleszámolni a napi szánhidrátba.
Többet itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!