Elhagyhatom a víznapot?
Igaz, én életkort nem látok a kérdésben, de azt tudom, hogy a böjt mindig áldásos hatással van az ember szervezetére, de természetesen nem akkor, amikor meg van terhelve. Amikor víznapot tartasz, akkor érdemes a tornát elhagyni, és a víznap előtt legalább fél napig csak nyers gyümölcsöt és zöldséget enni. Na ettől lesz csak fura a székleted, de igen, méregtelenít a szervezet, ahogy az előttem szóló mondta.
Ne csak azt figyeld, hogy mi jön ki belőled, hanem hogy másnap, vagy utána pár napig még milyen az emésztésed. A normális emésztés úgy néz ki, hogy a táplálék max 24 óra alatt átmegy rajtad. Ez lehett rövidebb idő, de ha sokkal rövidebb, akkor már nem dolgozza fel a szervezeted olyan jól. De ha 24 óránál tovább van benned a kaja, akkor elkezd erjedni... és hát az sem kellemes, biztos mindenki szellentett már, na az az erjedés mellékhatása.
Szóval szerintem fogyókúrán kívül is érdemes néha, vagy rendszeresen beiktatni egy-egy folyadéknapot. (Nem kell feltétlenül víz, csak ne legyen cukros.)
Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!