Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Elhagyhatom a víznapot?

Elhagyhatom a víznapot?

Figyelt kérdés
Egy hónap múlva leszek 16, 63 kg és 164 cm vagyok. Eddig kb. 3-4 kiló ment le, de szerintem csak azért, mert mellette naponta tornázok is kb. 30-45 percet. Kétszer tartottam víznapot, és kibírtam, de utána elég csehül voltam, és... a székletem (XD) nem egészen olyan, mint amilyennek lennie kéne. Most nem akarom részletezni, csak azt szeretném tudni, hogy ez baj-e. Mert ha igen, akkor hülye leszek végigcsinálni még 1 víznapot. :P
2008. jún. 11. 07:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Havonta tartod a víznapot?Akkor már csak egy víznap!A székleted meg persze,hogy fura,méregtelenít a szervezeted.De nem vagy egy kicsit fiatal a 90naposhoz?Már ne érts félre,de a Te szervezeted még növésben van.Persze ha nem érzed magad rosszul,akkor ok,de szerintem egyszerűen csak egészségesen kellene kajálnod,ne pedig diétáznod.Az egészséges kaja+torna is fogyást eredményez!
2008. jún. 11. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Igaz, én életkort nem látok a kérdésben, de azt tudom, hogy a böjt mindig áldásos hatással van az ember szervezetére, de természetesen nem akkor, amikor meg van terhelve. Amikor víznapot tartasz, akkor érdemes a tornát elhagyni, és a víznap előtt legalább fél napig csak nyers gyümölcsöt és zöldséget enni. Na ettől lesz csak fura a székleted, de igen, méregtelenít a szervezet, ahogy az előttem szóló mondta.

Ne csak azt figyeld, hogy mi jön ki belőled, hanem hogy másnap, vagy utána pár napig még milyen az emésztésed. A normális emésztés úgy néz ki, hogy a táplálék max 24 óra alatt átmegy rajtad. Ez lehett rövidebb idő, de ha sokkal rövidebb, akkor már nem dolgozza fel a szervezeted olyan jól. De ha 24 óránál tovább van benned a kaja, akkor elkezd erjedni... és hát az sem kellemes, biztos mindenki szellentett már, na az az erjedés mellékhatása.

Szóval szerintem fogyókúrán kívül is érdemes néha, vagy rendszeresen beiktatni egy-egy folyadéknapot. (Nem kell feltétlenül víz, csak ne legyen cukros.)

Remélem segítettem. :)

2008. jún. 11. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:
A kérdésben nincs,de a kiegészítésben bent van.Az első válaszadó vagyok.
2008. jún. 11. 20:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, havonta tartom. Tényleg, már csak egy víznap van hátra, azt még megtartom akkor. Nem érzem magam rosszul, szerintem ahhoz képest, hogy eddig mindent felfaltam, amit láttam, tök jól bírom. Lehet, hogy fiatal vagyok még a diétához, de eddig nem volt tőle nagyobb bajom, úgyhogy most már végigcsinálom. :) Szerintem tovább van benn a kaja, mert víznap után gyakrabban szellentek :D Viszont tornáztam víznapon is, az nagy gáz? Csak fél óráig, és nem volt utána semmi bajom, másnap mentem suliba. Amúgy köszi a válaszokat, és igen, segítettél :)
2008. jún. 12. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!