Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Milyen tapasztalataitok...

Flower5874 kérdése:

Milyen tapasztalataitok vannak erről a diétáról? Lehet vele eredményes fogyást elérni úgy hogy a leadott kilók nem jönnek vissza?

Figyelt kérdés

2012. aug. 30. 09:02
1 2 3
 11/24 vattacukor13 válasza:

asder!! Te biológia órára járt "bölcs" ember. Szerinted, aki 50kg-ot fogyott tőle, mint pl. anyám, annak 50kg izomzata volt? Vagy mit gondol, azóta az ágyban fekszik, mert nincs izomzata? A monitor betörik a hülyeségeidtől!! Mivel a napok el vannak különítve, ezért gyorsabban bontja le a szervezet, ennyi. Amúgy meg ha utána olvasnál egy picit a diétának és nem a fejedben kreálta baromságot hajtogatnád, akkor megtudnád, hogy amerikai sportorvosok kísérletezték ki SPORTOLÓKNAK, szóval, ha annyira izomból fogynál, akkor minden sportoló cseszhetné a karrierjét. Amúgy meg, mint minden diétánál itt is kell időt szakítani a sportolásra, mivel akkor gyorsabban indul meg a fogyás, plusz a bőröd is feszesedik.

Nem tudom és nem is igazán érdekel, hogy anyukád sportolt-e a diéta alatt vagy sem, de szerintem a nehézkes táskacipelést nem a diétára kellene fogni... Másrészről, meg nem mindegy, hogy öt zacskó ropi van a táskában, vagy 5 üveg ásványvíz. Ja és azt sem tudjuk, hogy anyukád hány éves, mert azért lássuk be, az sem mindegy!

2012. szept. 3. 15:49
 12/24 anonim ***** válasza:
Ennek a diétának egy "baja" van igazából, nehéz tartani. Egyoldalú táplálkozás napi szinten váltogatva.
2012. szept. 3. 15:54
 13/24 anonim ***** válasza:

Össze vissza szarom magam rajtatok, komolyan :D Máris feldobtátok a napom.

Nevezz meg egy amerikai sportorvost, aki részt vett ennek a kitalálásában. Ja, és biztos találsz róla anyagot, hogy mennyi köze van a sporthoz, azt is írd le nekem légyszives. Hallottál már a marketingről egyébként?

Nevezz meg nekem egy sportolót aki ezt a diétát használta, és javult a teljesítménye. Csak egyet! Egyetlen egyet mondj nekem! Egyébként aki 90 nap alatt 50kg-ot fogy, az... ezt nincs kedvem kifejteni.

Az általam írt fehérjemennyiség leírtam, hogy miért kell. Diétánál nem abból áll a sportolás, hogy néha elmész kocogni, hanem abból hogy lejársz rendesen a terembe kardiózni, aki bírja az beiktathat súlyzós edzést is. Ha normálisan sportolsz, elhasználja a szervezeted ezt a mennyiséget.

Én belinkelek nektek ezer cikket ha kell, amik alátámasztják az állításaimat, azzal a különbséggel, hogy ameddig a ti diétátok titokzatos, kilétüket fel nem fedő (talán nem is létező) szakemberek véleményén alapszik, addig az enyém valós, magukat felvállaló emberekén. Akik többnyire eredményes sportolók, edzők, szakemberek.

"Mivel a napok el vannak különítve, ezért gyorsabban bontja le a szervezet, ennyi." <- pont erről a hozzáállásról van szó. Semmi tudományos magyarázat, semmi kézzelfogható bizonyíték, csak "ennyi, ez márpedig így van, és kész".

végezetül: milyen diéta az, amiben ehetsz csokit, cukrot, fehér kenyeret, és egyéb szar szemét hasznos tápanyagoktól mentes ételt?

2012. szept. 3. 16:26
 14/24 anonim ***** válasza:
Sosem próbáltad még, fogalmad sincs az egészről, csak irkálsz összevissza. Próbáld ki, és rá fogsz jönni, hogy semmi izomveszteséged nincs, nagyon jól lehet vele fogyni. Aki súlyosan elhízott és életveszélyben van, annak bizony fogynia kell 50kgot is akár pár hónap alatt, nem tudom, mit kell ezen csodálkozni. Te is csak ennyit tudsz mondogatni, hogy a cukor az méreg, nincs fehérje, nincs tápanyag. Egyed nyugodtan a 300g fehérjédet naponta, ilyen válságos időkben ekkora pocsékolást, nem használod fel a felét sem.
2012. szept. 3. 21:06
 15/24 vattacukor13 válasza:

Nem 90 nap alatt fogyott te elmegyenge, csinálta 8 hónapig!! Nem kötelező 90 napig tartani, lehet addig ameddig el nem éred a kívánt eredményt. Másrészt próbáljon meg valaki 120 kg-osan lemenni a konditerembe... felfordul!

Viccesnek tartom, az egész hadakozásod a diétával kapcsolatban! Nem próbáltad, szóval tapasztalatod NINCS. Amúgy meg, ha van olyan diétád, amivel bírsz tartani és csodálatos eredményt értél el vele, oszd meg a világgal!

Tudod semmi kedvem veled vitatkozni, bár jókat szórakozok, a baromságaidon! Több, mint 12kg-ot fogytam vele, néha eljárok kocogni és jól érzem magam. a maximum ami néha felcsúszik rám, a 2kg, de hamar vissza is áll. Amúgy meg ha hamburgerzabáló 150kg-os köcsög vagy, aki képtelen egy dkg-ot is fogyni, akkor inkább húzd meg magad. Sok embernek segített és eddig aki leszólta az azért mert képtelen lefogyni és nem a diéta miatt, hanem azért mert nincs elszántsága!!

Ja és nem ehetsz cukrot, fehér kenyeret és csokoládét! A fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű, vagy barna, cukor helyett édesítőszer, és szénhidrát napon egy kocka Ét csokoládé megengedett!

2012. szept. 4. 16:12
 16/24 Manka68 válasza:

Sziasztok!

Nagyon jól elvitatkoztok a 90 napos diétáról, de én sehol nem láttam, hogy a kérdező leírta volna, hogy erre kíváncsi. Persze, lehet hogy igen.

Én majdnem kipróbáltam, de amikor megláttam, hogy nem a szénhidrát kategóriába sorolja a gyümölcsöt és a keményítőt, messzire eldobtam.

Gyakorló cukorbetegként tudom, hogy ezek is szénhidrátok.

Valaki kérdezte, hogy van-e egészséges és hosszú távon tartható diéta. Igen, van. Mégpedig a cukorbetegeknek kitalált diéta. Megfelelő arányban van benne minden, ami kell, és szépen le lehet vele fogyni. Tartható egy életen át, nem jönnek vissza a kilók. :-)

igaz, az elején kicsit számolgatni kell, vagy szakember segítségét kérni, de aztán már megy rutinból, és az ember sokkal fittebbnek is érzi magát tőle, nem gyengül le.

Egyébként kérdezzétek meg akármelyik orvost a diétákról, tuti egyértelmű lesz a válasz. :-)

Fogyás : csökkentett szénhidrát bevitellel lehet.

2012. szept. 4. 17:04
 17/24 anonim ***** válasza:

Oké! 8 hónapig szénhidráton élni, hát gratulálok.

Manka leírta: csökkentett szénhidrátbevitellel lehet fogyni. A 90 napos diéta kizárólag szénhidrátot tartalmaz. Kérdezz meg egy orvost, ő majd elmondja hogy miből mentek le a kilók, mert hogy a nagyrésze nem hájból az biztos.

Az én (és az ÖSSZES sportoló, vagy sikeresen lefogyott emberé) diétám: naponta 3-4g/testsúlykilogram szénhidrát, 2-3g/tskg fehérje, és max 0,5tskg zsír. Ez minden nap.

A szénhidrát része teljeskiőrlésű kenyérből(a barna ugyan olyan szar mint a fehér) rizsből, zabpehelyből, jóminőségű tésztából áll. Naponta egy kocka akármilyen csoki sem megengedett.

A fehérje része csirkemellből, marhából, tojásból(a sárgájában sok a zsír, az mehet a kutyának), sovány túróból, zsírszegény sajtból, cottage chese-ből, tehát jóminőségű ételekből származzon, ne tejből(tejzsír+tejcukor kombó), virsliből, felvágottból, meg ilyenekből.

Naponta 6 étkezés kell, mindegyik tartalmazzon fehérjét és szénhidrátot, valamint zöldséget (lehetőleg ne ugyanazt).

Hetente max 2 csaló étkezés megengedett, akkor ehetsz amit akarsz, hogy ne bolondulj meg. Ez nem világmegváltó diéta, ez az egyetlen diéta, ami nem átverés. Az orvosok ezt ajánlják.

Köszönöm, jól vagyok! 180cm vagyok, 77kg. Két hete 8% körül volt a testzsírszázalékom, tehát nem vagyok egy hamburgerzabáló disznó. Nem érdekel mennyit fogytam a tömegelés óta, engem a kinézet érdekel, nem a súly.

(te vádoltál meg hogy dagadt vagyok, azért írtam le)

Ha valaki 150 kilós, az tényleg ne menjen konditerembe. Az egyenletes, és tempós gyaloglás is tökéletes, közbe mérje a pulzust, tartsa a megfelelő szinten.

Tapasztalatom nincs róla: minek? Minek próbáljam ki, ha ésszerű diétával jobb eredményt lehet elérni, és én ezt tudom? Nekem nem kell ez a szar, és neked sem kell, csak elhitették veled a magazinok.

Ui: még mindig várom a sportorvosok neveit, illetve cikkjeiket amihez a nevüket adták.

2012. szept. 4. 17:38
 18/24 anonim válasza:

Látom, rendesen megoszlanak a vélemények a 90 napos diétáról... :)

Nem szeretnék állást foglalni senki mellett, de egy pár dolgot azért hadd írjak le:

Mindenek előtt azt kell tudni, hogy a zsír, mint olyan, pocsék tápanyag éppen ezért a szervezet nem is nagyon szereti. Viszont van néhány jó tulajdonsága is: pl. néhány vitamin oldó-és hordozóanyaga, a kötőszövet stb. felépítésében vesz részt, hőszigetelő, és KÖNNYEN RAKTÁROZHATÓ. Ez a lényeg! (Úgy képzeljétek el, mint amit mi csinálunk a gyümölcsökkel: sokáig nem tudjuk raktározni, ezért kompótot, lekvárt stb. készítünk belőle, ami ugyan nem olyan finom, mint a friss gyümölcs, de legalább hosszan eláll.) Éppen ezért, ha a táplálékunkban zsír is van, a szervezet azt nem használja fel, hanem elraktározza szűkösebb időkre. Magyarul: hízunk.

De még a koplalásos fogyókúra esetén is kerüli a szervezet a zsír felhasználását: először nem a zsírszövetet kezdi el lebontani, hanem az izomzat egy részét. Természetesen, nem az egészet, mint ahogy valaki megjegyezte, de egy részét mindenképpen. Aki a mérleggel próbálja bizonygatni ennek az ellenkezőjét, annak megsúgom, hogy az izom jóval nehezebb, mint a zsír...)

Egy másik "érdekesség", amit sokan nem tudnak: a zsírsejtek nem szaporodnak. Ennek az az oka, hogy a sejtekben felszaporodott zsír kiszorítja a sejtből a sejtmagot. Magyarul, a zsírsejtek tulképp zsírral teli hólyagok. Fogyáskor nem tűnnek el, csak "leeresztenek", mint egy lufi, de maga a "tárhely" megmarad, és alig várja, hogy ismét megtelhesssen. Amint a szervezet egy kis szénhidráthoz jut, azt rögtön elraktározza.

A 90 napos diéta arra az elképzelésre épül, hogy ha bizonyos napokon nem eszünk szénhidrátot, akkor a szervezet a saját zsírtartalékaihoz nyúl majd, azért, hogy fenntartsa a tápanyagok helyes arányát. De - amint azt valaki megjegyezte - sok tévedés van a táplálékok besorolását illetően. A közhiedelemmel ellentétben a gyümölcsök valóban sok cukrot (= szénhidrát) tartalmaznak, és ez érvényes a lisztes magvakra és krumplira is. Az olajos magvakról (dió, mogyoró, napraforgó stb. már nem is beszélek).

Röviden, ezt a diétát képtelenség betartani, ha az ember még élvezni is akarja, amit eszik. A fogyókúra egyetlen alapvető tényen alapul: a tápanyagbevitel ne haladja meg (sokkal) a felhasznált tápanyag mennyiségét. Egyszerűbben: amit megeszel, azt dolgozd is fel. Ezt leginkább a mozgással (pl. sport) lehet elérni, aminek megvan az a jótékony hatása is - szemben mindenféle fogyókúrával - hogy a szervezet maga égeti el és használja fel a zsírt, miközben izommá "alakul" (ezt idézőjelben!).

Sajnos, ennél hatékonyabb, maradandóbb és hasznosabb fogyókúrát még nem találtak fel...

2012. szept. 4. 20:00
 19/24 anonim ***** válasza:
Senki nem állította hogy az egész izomzatot lebontják vele... arra próbáltam kilyukadni mint te, csak sokaknak nem esett le, hogy a 30 kilóval direkt túloztam - itt volt a hibám, hogy nem éreztettem kellően hogy túlzok. Persze, ha az összes izmot lebontanák vele, meghalnának.
2012. szept. 4. 20:25
 20/24 A kérdező kommentje:
nem sok mindent tudtam meg a sok veszekedésen és hülyeségen kívül... tapasztalatokra voltam kíváncsi aki próbálta, nem arra hogy ki mit gondol róla...
2012. szept. 9. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!