Gyereket szeretnénk lehet csinálni a 90naposat előtte
vagy éppen már terhesen? Nem lehet belőle baj?
Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 13:15
1/5 anonim válasza:
Szerintem valami értelmeseb, kiegyensúlyozott fogyást célozz be, pl általános diétával.
2009. júl. 26. 13:19
2/5 anonim válasza:
Miért nem állsz át inkább az egészséges életmódra? Én csupán annyit tettem, hogy a szemetet kidobtam (értsd ez alatt a legújabb kor agyondúsított termékeit) és rostdús alapanyagokkal helyettesítettem. Ezen kívűl odafigyelek, hogy főként növényi eredetű zsírt vigyek be (telített, meg telítetlen zsírsavak ugye) plusz több halat eszem és sovány húsokat. Csökkentettem az adagokat is, mert rájöttem, hogy amennyit ettem az rengeteg volt és odafiyelek arra is, hogy amit veszek ne legyen agyon cukrozva, alacsony legyen a zsírtartalma és lehetőleg több legyen a gyümölcs és zöldség az étrendemben mint előtte. 2 hónapja csinálom és heti 1 kiló votl a tervem. Ez meg is van, tehát közel 10 kilónál járok. Persze mozgok is, de a párom egyáltalán nem és ő is fogyott elég szépen.
Az egészséges életmódnak az előnye, hogy mivel nem arról szól, hogy nem eszel, meg hülyeségekkel kínzod magad ezt simán lehet terhesen és utána is folytatni. SőT!!!!!! Kifejezetten jobbat tesz a szervezetnek. És ha hozzászoktál a babádat is erre szoktatod, aki reméljük már magától úgy fog étkezni ahogy kell és nem lesznek túlsúly problémái.
2009. júl. 26. 13:49
3/5 anonim válasza:
szia! nem ajánlanám, mert terhesen, ill. a szoptatás alatt biztosan csak azokat fogod megkívánni, amikre tényleg szükséged van. szerintem a gyerek egészsége sokkal fontosabb annál, mint hogy neked terhesen is kicsi feneked legyen...Inkább szoptatás után diétázz
2009. júl. 27. 08:27
4/5 anonim válasza:
Szia! Nem, egyáltalán nem lehet fogyózni se terhesen, se tervezett teherbeesés előtt. Lehet baj belőle. Fogyózás után vagy közben nagyon-nagyon kevés a teherbe esés lehetősége. (bizonyos női nemi hormonok a zsírszövetben raktározódnak-ha ez hirtelen megfogyatkozik, a hormon szint is alacsonyabb lesz-ez hátráltatja a megtermékenyített petesejt beágyazódását). A lecsökkent vitamin (vannak azok a bizonyos zsírban oldódó vitaminok) és ásv. anyagok szintje is lecsökken, ami szintén nem kedvez egy magzatnak se. Ha mégis sikerül ilyenkor teherbe esni, fokozott a kockázata, hogy a magzat nem fejlődik rendesen, nagyobb a vetélés esélye, esetleg betegen születik. Sőt, szoptatás alatt is tilos fogyózni. Szerintem senki nem akar fölösleges kockázatot a születendő gyermekének. Persze az se igaz, hogy kettő helyett kell enni-mennyiségileg nem, csak minőségileg! Nagyon oda kell figyelni terhesség alatt az étkezésre-mozgásra. Mindenféle tápanyagot be kell vinni minden nap, mértékkel. És úgyis lesznek ételek, amiket megkívánsz. Szóval most semmiképp ne fogyózz! (eü-ben dolgozom)Szoptatás alatt úgyis fogy valamennyit az anyuka, na meg egy picit ellátni elég sok mozgással jár. Úgyhogy most legkevésbé se aggódj a súlyod miatt! Annak nem most van itt az ideje!
2009. júl. 27. 11:19
5/5 anonim válasza:
Én vok az előző hozzászóló. Még valami eszembe jutott alátámasztva az előbb leírtakat. Nem tudom hallottál-e már olyanról, hogy valaki olyan durván fogyózott, hogy elmaradt a mensese. És a táplálkozási zavarral küzdők szintén nem menstruálnak. Ez nem véletlen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!