A gyümölcs tényleg jó reggelire nem lesz túl savas a gyomor? A sok gyomor savtól lehet mindig éhes az ember?
én pl. lesza.rom mennyire savas, mert a HCL a gyomromban olyan pH 2 körüli. ezen felül mindegy mi van benne, amíg nem teszem tönkre. a savas cuccoknál el lehet gondolkodni azon, hogy a sósavhoz képest vajon mennyit ad hozzá 1-1 gyümölcs. elmondom én, a citromsav és az almasav (tehát a gyümölcsök fő savtartalma) hígítja a gyomor beltartalmát.
más részt pedig: Tojáskönyv [link]
egy kis gyümölcs, vagy az említett reggeli csoki-kakaó nem fogja beindítani az emésztést rendesen, tipikusan ezután jönnek az ilyen puffadásos nehéz emésztéses gondok. mint a linkelt írásban rákereshettek, bizonyos mennyiségű zsír szükséges az epehólyag megfelelő ürítéséhez, és egyéb enzim kiválasztásához. érdemes pár dolgot elolvasni belőle.
ACZÉL!!!
Több kérdést a válaszaid miatt nézem.
Mit ajánlanál reggelire, vacsorára. (fogyókúra alatt)
ez szerencsére egy egyértelmű kérdés.
húsokat és zöldséget. mind reggelire, mind vacsorára.
ha több kalória kell, és mondjuk nem mindenki tud/akar nagy mennyiségű húst megenni 1 nap, akkor jön a kiegészítés olajos magvakkal, zabbal. ez így elég reggelis.
a tojás meg a hús nagyjából hasonló összetételű, már táplálkozásbiológiai értelemben, szóval tojást is lehet enni zöldekkel. de fontos reggel a zsiradék bevitel, erről a tojáskönyvben olvashatsz, amit talán pont itt feljebb linkeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!