Milyen ételeket esztek?
Hétfő
Reggeli: két darab alma
Ebéd: Nyers friss brokkoli torzsája
Vacsora: Tök kibelezve és visszatöltve a saját belébe majd megsütve (ergo sült tök)
Kedd
Reggeli: négy tojás fehérje megsütve hozzá kemencés tarja
Ebéd: Tojásfehérje rúd tejföllel
Vacsora: Főtt tojás sárgája nélkül, hozzá fehérjeturmix
Szerda
Reggeli: Kávé 10 darab kockacukorral
Ebéd: pörköltszaftos túrós tészta mézzel
Vacsora: Tábla milka csoki, mellé Lúdláb torta kísérőnek
Megj. ez a kedvenc napom!
Csütörtök
Reggeli: pohár pí-víz
Ebéd: Szénsavas víz
Vacsora: Citromos víz (jana)
Péntek
Reggeli: Főtt kukorica csumáig lerágva
Ebéd: Banános almasaláta
Vacsora: Avokádópép ananászkarikákon
Szombat
Reggeli: fürjtojásos sonkasaláta
Ebéd: főtt sült oldalas magába esetleg kis kaszinó tojással
Vacsora: 100% Whey fehérje turmix (vaníliás)
Vasárnap
Reggeli: 4 db kakaóscsiga porcukorral szitálva
Ebéd: Családi pizza
Vacsora: Somlói galuska, vagy tálca francia krémes
Nekem bejött, már 15kg-tól megszabadultam!
én például, tojást,sajtot,tejfölt,szoktam enni fehérjenapon.
keményítön,paradicsomos káposzta,kukoricás rizs,rizi-bize,krumpli fözelék.
szénhidrátnapon: tészta,szósszal,pizza kukoricával ketchuppal,sós pogácsa,pizzás csík,kakaós csiga,lekváros tészta,grízes tészta.
gyümölcsnapon; alma kompót.banán saláta..banán turmix,csak banán össze pépelem!mennyei!eper-banán-szilva tál.
víznapon meginkább próbáld úgy h nelegyél otthon,veszel ásványvízet,valahogy kilehet húzni:)
sok sikert a fogyáshoz,én 57.napon vagyok mínusz 12kiló:D
találtam pár receptet a 90 naposhoz:
Receptek a 90 napos diétára
Fehérje nap:
Sült csirkemell kertészsalátával
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé
- 1 db fejessaláta
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- görög fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet görög fűszerkeverékkel befűszerezzük, majd egy óráig állni hagyjuk.
Utána tepsibe tesszük, letakarjuk alufóliával és sütni kezdjük. Ha megpuhult levesszük az alufóliát és pirosra sütjük. A salátát alapos mosás után apróra vágjuk, beletesszük a paradicsomkarikákat és az uborkaszeleteket.
Keményítőnap:
Grillezett zöldségek
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A zöldségeket apró kockákra vágjuk és beszórjuk grill fűszerkeverékkel, majd fél óra után megsütjük a saját levében. Ha elfőtte a levének nagy részét, azonnal fogyasztható.
Szénhidrátnap:
Paradicsomos, pizzakrémes tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag penne
- 1 tubus pizzakrém
- 3 db paradicsom
- oregano
Elkészítés:
Megfőzzük a tésztát sós vízben, majd apróra vágott paradicsomot hozzáadjuk, ízlés szerint teszünk rá pizzakrémet és oreganóval megszórjuk fogyasztás előtt.
és pár egyéni:
Lencse"főzelék":
1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma (másfél dl vizet öntünk rá, addig pároljuk míg a víz elpárolog, - addigra megpuhul a hagyma - ). Öntünk rá egy pici vizet, és beleteszünk 20 dkg lecsét. Ízlés szerint só, 1 krumpit apró kockára vágunk, hogy szétfőjön - a krumpli azért kell, hogy sűrűbb legyen a lencse- 2 babérlevél. A legvégén lehet bele tenni, (de el is hagyható) egy kis pirospaprikát és ízlés szerint citromlevet vagy ecetet, vagy mustárt ---- savanyítás végett.
"Ál / Krumpli-paprikás":
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma (másfél dl vizet öntünk rá, addig pároljuk míg a víz elpárolog, - addigra megpuhul a hagyma - ). Öntünk rá egy pici vizet.
Beleteszünk: 2 db. pörköltszaftkockát, 1 teáskanál pirospaprikát, 1/3 kávéskanál őrőlt köményt. Beletesszük a krumplit (annyit amennyit ebédre és vacsorára szánsz), jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje a krumlit. Ebből megvan az ebéd és a vacsi is
„Milánói – makaróni” szószos tészta :
1 fej vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma. Apróra vágjuk, 1 kávéskanál sót szórunk rá. (másfél dl vizet öntünk rá, addig pároljuk míg a víz elpárolog, - addigra megpuhul a hagyma - ). Öntünk rá egy pici vizet, beleöntünk egy tasak milánói makaróni szószt (penny market), fél liter paradicsomlevet, elkavarjuk, és ízesítjük. : ízlés szerint őrőlt bors, 2 csipet (1/3 kávéskanál) kakukkfű, ugyanennyi oregáno, ugyanennyi majoranna, és 1 kávéskanál bazsalikom, 1 kávéskanál pirospaprika. Felfőzzük.
(Ebből nekem 5 agadra való jött ki, bár én kevés tésztát ettem, kevés szósszal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!