Szívesen ennék főzelékeket, de utálatos íze lesz az
étkezési keményítőtől. Elkerülhető ez valahogy?
Figyelt kérdés
2007. jún. 9. 13:04
1/9 anonim válasza:
Sima rántást használj (liszt + olaj) sárgaborsó, vagy babfőzelékhez. Tejfölös, vagy tejes habarást a zöldborsó, vagy a krumplifőzelékhez. Ne érdekeljen a fogyókúra, szerintem ennyi liszt belefér. És isteni finom főzelékeket készíthetsz.
2007. jún. 12. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
vigyazz, hogy a rantas ne legyen barna, vilagos maradjon, igy sokkal finomabb, ezt a lanyomtol tanultam.
2007. jún. 14. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Szerintem az a legegészségesebb, valamint a legjobb a fogyókúra alatt, ha a főzeléked felét leturmixolod és azzal sűríted be.
2007. jún. 17. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Én krumplipüré porral sűrítem, vagy rendes krumplival, mint a babáknak. A végén sok petrezselyem rá, és nagyon finom.
2007. jún. 17. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
S ha teljes kiőrlésű lisztet használsz, akkor még egészséges is lesz ételed. :)
2007. jún. 18. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
se ne habard, se ne rántsd, mindkettő csak elveszi a zöldség karakterét és lesz belőle egy jó kis magyar hízlaló vmi!
lehet párolni pl gőz felett (brokkoli) és kis olvasztott vajjal megcsurgatni
lehet kevés olajon/vajon/margarinin lepárolni és morzsában megforgatni-ezt lengyel főzelékek címszó alatt találod meg a szakácskönyvekben
személyes kedvencem: spenótot durvára vágni, vajon megpárolni és reszelt parmezánnal megszórni..isteni!
2007. júl. 4. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Szerintem meg ha nem szereted a keményítő ízét, akkor rántsd be liszttel és zsírral v. olajjal (én zsírral szoktam) vagy habard be nyugodtan.
Szerintem is ennyi belefér. Ha szénhidrát napon ehető a süti, amiben van tojás, ami fehérje, akkor szerintem nyugodtam be lehet rántani a főzeléket.
Én keményítővel csinálom, tényleg nem az igazi, de így is finom.
2007. aug. 17. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
én a zöldség felét pürésítem és/vagy rizst ledarálok lisztszerűre (át kell szitálni), s azzal sűrítem, meg joghurttal. ha nagyon laza vagyok 1-2 tojássárgája is mehet bele.
rántani nem szoktam.
:)
2007. okt. 22. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
A keményítőt habard be egy kicsit tejföllel, akkor nem érződik az íze!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!