Mikor lehet enni avokádót?
A neten találtam, sajnos én is csak ennyit tudok róla:
Az avokádóban nincs keményítő, cukor is csak kevés. Épp ezért nem mérgezi a vért cukorsavval. Nagy mennyiségben tartalmaz egészséges zsírsavakat, amelyek átalakításával a szervezet energiához jut. Ezek a zsírsavak a sejthártyaépítésben is elengedhetetlenek. Nagyszerű fehérjeforrás, az avokádó 10-15 százaléka fehérje.
avokádót akár gyümölcsnapon is ehetsz, de
"Fehérje (protein): minden, ami állati eredetű, de nem zsír, vagyis: hús, hal, máj, tojás, tejtermékek, valamint ide tartozik a gomba és a szójatermékek is, valamint az avokádó"
Valamit nagyon félrenézhetett az a csokis kommentelő, mert 100g avokádóban van 161 kcal, míg egy tábla (100g) csokiban legalább 400-500 kcal. Ráadásul a csokival ellentétben nagyon sok hasznos tápanyag van az avokádóban, javasolják is, hogy minden nap egyen egyet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!