Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Rátenné a kezét a lakásomra,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rátenné a kezét a lakásomra, ugye semmi nem jár neki belőle?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Épp most válunk a férjemmel, akivel 5 évet voltunk együtt. Amikor megismerkedtünk, nekem már saját lakásom volt, amit a szüleimtől kaptam. Ergo ő egy vasat sem adott bele, sőt, semmije se volt amikor megismerkedtünk 7 éve. Azóta is ugyanabban a lakásban élünk, néhány cuccot vett bele és ennyi. Megmondtam neki, hogy viheti is magával a cuccait, engem aztán nem érdekel, pont nincs rájuk szükségem. Mire ő azzal jött, hogy igényt tartana a lakás FELÉRE. Na ekkor nagyon jót röhögtem, megmondtam neki hogy el ven tévedve, nem is kicsit. Ő azzal jön, hogy majd a bíróság eldönteni, de nem fogja annyiban hagyni hogy én csak kidobom az utcára néhány cuccal. Márpedig azzal távozik amivel jött: üres kézzel.

Igazából az ő hisztije nem is érdekel, csak ennek a jogi oldala. Ha tudom bizonyítani, hogy a lakásom már akkor is megvolt mielőtt megismertem volna, akkor ugye semmi esélye nincs a lakásom felére?

2019. júl. 14. 10:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
23%
#8-as mondja jól, ha értéknövelő beruházás történt vagy a törlesztőrészletet úgy tudtad fizetni, hogy ő meg vette az élelmiszert, vagy rendszeresen fuvarozott az autóján, vagy bármilyen más anyagi előnyhöz jutottál az a férjed révén -ezek csak lehetséges példák- akkor bizony, hogy nem teheted ki mindenféle kárpótlás nélkül.
2019. júl. 14. 11:06
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és ne idegeld magad, majd az ügyvédje felvilágosítja, hogy mi (nem) jár neki.
2019. júl. 14. 11:07
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, azért egy kicsit megnyugodtam, MIndenkinek ment a zöld mancs.
2019. júl. 14. 11:11
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
A leírtak alapján a tiéd a lakás. A közös vagyon egy szét, ami érinti midnazt az ingatlant, ingóságot, egyéb értékkel bíró dolgokat (cég, felújítás stb.), amit közösen a házasság ideje alatt szedtetek össze. Ha ő a lakásba valamit beletett a házasság alatt, akkor az 50%-kal számít, ha te beletettél valamit, akkor az is 50%, de mivel a lakást korábban kaptad, ezért őt ebből semmi nem illeti. Amúgy ha vett egy tévét karácsonyra a házasság alatt, akkor az is 50%. Nincs olyan, hogy ő vette vagy te vetted. Ez teljesen közös vagyonnak számít függetlenül attól, hogy kinek a pénzén lett véve. De ismétlem, csak a házasság ideje alatt.
2019. júl. 14. 11:14
 15/21 anonim ***** válasza:
94%
Ajándék is volt, házasság előtt is a tiéd volt, szóval dőlj hátra, és hagyd, hogy a férjed kidobja a pénzét ügyvédre!
2019. júl. 14. 11:26
 16/21 anonim ***** válasza:
93%
Csak az értéknövelő beruházás felére tarthat igényt, az ingatlan a te különvagyonod, nem jár neki a fele. Nem baj, ha van ügyvéded, de azért ezt a bíróság is tudja, van tulajdoni lap, azt kikérheted a Földhivataltól, ráadásul ingyen is kérhetsz másolatot online, ha ennél részletesebb kell, annak nyilván van díja, de nem nagy tétel.
2019. júl. 14. 11:32
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

"Azóta is ugyanabban a lakásban élünk"

Ha még most is ott van akkor vigyáznék, mert ilyenkor szoktak károk keletkezni az ingatlanban, betört üvegek, szétkarcolt bútorok, leöntött kárpitok és falak.

Amikor kidobtam az exemet a házamból, betörte a hátsó bejárati ajtó üvegét. Rendőrségi feljelentés, fizetési meghagyás és fél év kellett, mire a javítás után pénzt láttam az egészből, ez csak egy db üveg volt.

Trombitáld össze a családod, előttük szedje össze a cókmókját és ne hagyjátok egyedül egy másodpercre se.

2019. júl. 14. 12:38
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#17 szerencsére a hétvégén végig itthon voltam, el is kezdtem összeszedni a cuccait. Az az igazság, hogy ezzel a lakás "kártyával" nagyon felhúzott, épp azért türtem meg eddig, mert békés válásnak indult, valamint meg is sajnáltam őt. A szüleivel nagyon rossz a viszonya, úgyhogy hozzájuk nem tud/akar menni, ezért engem kérlelt, hogy hadd maradjon egy pár hétig. Az ok pedig az, hogy nem akar albérletre költeni, mert nem áll úgy anyagalig. Mégis csak vele éltem le 5 évet, nem tudom, hogy most rögtön kidobjam-e. Nem vagyok egy szívtelen ember, de valóban jobb lenne ha 4-5 napon belül elhúzna.

Egyébként semmilyen felújítás nem történt, mikor beköltöztünk, ez egy teljesen bútorzott szinte vadiúj lakás volt. Felőlem vihet mindent, amit ő vett bele, ezen igazán nem fogok szőrözni. Olyan dolgokat vásárolt, mint például egy váza, irodai szék, kis random szoba díszek, a legdrágább egy éjjeli szekrény volt, de viheti azt is nyugodtan. A reszit fele-fele arányban fizettük, nyaralást közösen.

2019. júl. 14. 14:20
 19/21 anonim ***** válasza:
15%
Arra viszont ügyelj, hogy amíg nem mondták ki a válást, nem dobhatod ki a közösen lakott ingatlanból, akkor sem, ha a tied.
2019. júl. 14. 14:26
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szedd össze a papírjaid!

-a lakásodat a szüleidtől kaptad, ergo ők vették neked.

- vagy ajándékozási szerződés van, vagy csak simán ráiratták a nevedre a HÁZASSÁG ELŐTT, erről is van papírod.

A házasság alatt szerzett vagyon fele az övé, de mivel házasság előtt már a tiéd volt, így nem jár neki semmi. Mehet 2 szatyorral, ahogy odaköltözött. Ne mondj egyébként neki semmit, fogadj egy ügyvédet és majd ő lerendezi.

2019. júl. 14. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!