Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rátenné a kezét a lakásomra, ugye semmi nem jár neki belőle?
Sziasztok!
Épp most válunk a férjemmel, akivel 5 évet voltunk együtt. Amikor megismerkedtünk, nekem már saját lakásom volt, amit a szüleimtől kaptam. Ergo ő egy vasat sem adott bele, sőt, semmije se volt amikor megismerkedtünk 7 éve. Azóta is ugyanabban a lakásban élünk, néhány cuccot vett bele és ennyi. Megmondtam neki, hogy viheti is magával a cuccait, engem aztán nem érdekel, pont nincs rájuk szükségem. Mire ő azzal jött, hogy igényt tartana a lakás FELÉRE. Na ekkor nagyon jót röhögtem, megmondtam neki hogy el ven tévedve, nem is kicsit. Ő azzal jön, hogy majd a bíróság eldönteni, de nem fogja annyiban hagyni hogy én csak kidobom az utcára néhány cuccal. Márpedig azzal távozik amivel jött: üres kézzel.
Igazából az ő hisztije nem is érdekel, csak ennek a jogi oldala. Ha tudom bizonyítani, hogy a lakásom már akkor is megvolt mielőtt megismertem volna, akkor ugye semmi esélye nincs a lakásom felére?
"Azóta is ugyanabban a lakásban élünk"
Ha még most is ott van akkor vigyáznék, mert ilyenkor szoktak károk keletkezni az ingatlanban, betört üvegek, szétkarcolt bútorok, leöntött kárpitok és falak.
Amikor kidobtam az exemet a házamból, betörte a hátsó bejárati ajtó üvegét. Rendőrségi feljelentés, fizetési meghagyás és fél év kellett, mire a javítás után pénzt láttam az egészből, ez csak egy db üveg volt.
Trombitáld össze a családod, előttük szedje össze a cókmókját és ne hagyjátok egyedül egy másodpercre se.
Köszi a válaszokat!
#17 szerencsére a hétvégén végig itthon voltam, el is kezdtem összeszedni a cuccait. Az az igazság, hogy ezzel a lakás "kártyával" nagyon felhúzott, épp azért türtem meg eddig, mert békés válásnak indult, valamint meg is sajnáltam őt. A szüleivel nagyon rossz a viszonya, úgyhogy hozzájuk nem tud/akar menni, ezért engem kérlelt, hogy hadd maradjon egy pár hétig. Az ok pedig az, hogy nem akar albérletre költeni, mert nem áll úgy anyagalig. Mégis csak vele éltem le 5 évet, nem tudom, hogy most rögtön kidobjam-e. Nem vagyok egy szívtelen ember, de valóban jobb lenne ha 4-5 napon belül elhúzna.
Egyébként semmilyen felújítás nem történt, mikor beköltöztünk, ez egy teljesen bútorzott szinte vadiúj lakás volt. Felőlem vihet mindent, amit ő vett bele, ezen igazán nem fogok szőrözni. Olyan dolgokat vásárolt, mint például egy váza, irodai szék, kis random szoba díszek, a legdrágább egy éjjeli szekrény volt, de viheti azt is nyugodtan. A reszit fele-fele arányban fizettük, nyaralást közösen.
Akkor szedd össze a papírjaid!
-a lakásodat a szüleidtől kaptad, ergo ők vették neked.
- vagy ajándékozási szerződés van, vagy csak simán ráiratták a nevedre a HÁZASSÁG ELŐTT, erről is van papírod.
A házasság alatt szerzett vagyon fele az övé, de mivel házasság előtt már a tiéd volt, így nem jár neki semmi. Mehet 2 szatyorral, ahogy odaköltözött. Ne mondj egyébként neki semmit, fogadj egy ügyvédet és majd ő lerendezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!