Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csodálkoznak, hogy most sok válás, mikor régen azért nem volt, mert nem védte semmintörvény a nőket, ellehetetlenültek volna, kiközösítették volna őket?
Falun élek, 1200 fős. Az emberek 80 %-a 50 éves is elmúlt. Tudom mi van, teljesen más világ mondjuk Budapesthez kézest. Maradiak, konzervatívak és pletykásak az emberek. Minden fiatal "álma", megmaradtak itt nagyban a régi falusi "közösségi élet" alapjai.
Most egy nő otthagyta az alkoholista "urát", most mindenki őt bántja, mert van lét felnőtt gyerekük is.
Régen is ugxanúgy volt bántalmazás, alkoholizmus, elnyomás, megcsalás.
De a törvény ezeket nem bűntette, plusz egy nő sokkal nehezebb helyzetben volt. Meg képzlejétek el, ha szerencsésen ilyen okok nem álltak fent, csak szimplán szerelmes lett...
Régen az Apa meg a "Férjemuram" volt a minden. Aki ebbe születik bele, annak ez a gondolkodás mód a normális, máig.
Nem, nem a férfiakat szidom, szerencsére van nagyon sok normális, csak nem ebben a faluban kell keresgetni.
Ez most kifakadt belőlem, mikor mindenki a válásokat mondja. Azzal is tisztában vagyok, hogy nagyon összetett a dolog. De egy falu, máig teljesen más világ.
Engem nem érint közvetlenül. Közvetetten nagyon nehéz boldogulni egy ilyen helyen, miközben városiakhoz képest, te is maradi vagy. Sokkal nagyobb problémáik is vannak.
Miért nem szabad válásról kérdézni?? Sokkal hülyébb kérdések vannak itt mindenféle hülye témákról. Ajánlom a szexuális, meg ezotéria rpvat gyönygyszemeit.
Bár, aki nem ilyen környezetben nőtt fel, el sem tudja ezt képzelni!
Lehet, hogy sok a válás, de legalább egyre kevesebb példa van arra, hogy az emberek (szülők, rokonság, szomszédok) belepofáznak abba, hogy kihez MEHET hozzá a nő. Régen az asszonyok nem dolgoztak, a férj volt az "eltartó", emiatt őt KELLETT tisztelni. Ma már egyenlőség van, így a felek (jobb esetben) egymást tisztelik.
Én személy szerint örülök, hogy most már ilyen világ van ebből a szempontból, mert senkinek semmi köze az életünkhöz. Ha meg is dumálnak, nem tudnak tenni ellene, ha elválok, és a megdumálós emberek is legbelül nagyon jól tudják, hogy valójában semmi közük hozzánk.
Mi is falun élünk, szeretnek foglalkozni velünk, mert nemrég költöztünk ide, mi vagyunk az "új szenzáció" a vénasszonyok szürke életében. Mert a házat biztos arra a csok-ra vettük, meg biztos terhes vagyok (túlsúlyos vagyok) mondjuk ez a pletyka már igaz, de amikor ideköltöztünk még nem voltam :D Meg ha valamelyik helybéli barátunk átjön, akkor már bele se merek gondolni, amikor nyílnak a függönyök a szemközti házak ablakán, milyen gondolatok vannak a fejekben :D
Mi viccesen fogjuk fel, mert akármit beszélnek, tudjuk, hogy elpárolog, minden csoda 3 napig tart. Na jó, faluhelyen 3 hónapig :)
"Lehet, hogy sok a válás, de legalább egyre kevesebb példa van arra, hogy az emberek (szülők, rokonság, szomszédok) belepofáznak abba, hogy kihez MEHET hozzá a nő. Régen az asszonyok nem dolgoztak, a férj volt az "eltartó", emiatt őt KELLETT tisztelni. Ma már egyenlőség van, így a felek (jobb esetben) egymást tisztelik.
Én személy szerint örülök, hogy most már ilyen világ van ebből a szempontból, mert senkinek semmi köze az életünkhöz. Ha meg is dumálnak, nem tudnak tenni ellene, ha elválok, és a megdumálós emberek is legbelül nagyon jól tudják, hogy valójában semmi közük hozzánk."
Igen, nagyon örülök, hogy eztegfogalmaztad.De sajnos falun még mindog beleugatnak az életedben és ha nem is teljesen, de nyomaiban megmaradt ez...
Fóleg ipyen elöregedó" közösségben". A szüleim os nagyon öregek voltak, mikor születtem. Az ő szüleik pedig még az 1800-as évek végén, az 1900-as évek első 10 évében. Én meg alig múltam 20 évea.
Ugyanez van. Ez egy fiatalnak nem élet és előbb utóbb meglép innen mindenki,aki fiatal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!