Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyerektartást mindig pénzben kell fizetni?
Apuka vagyok, anyának ítélte a bíróság a gyereket mert az anyósomék kiharcolták.
Tudni kell, hogy az exem nagy pasifaló, de a védőnő mellé állt és vállata a felelősséget.
Anyós és após elment éjszakára dolgozni, a drága exem fb-n összeszedett egy új pasit estére meg is beszélte a találkozót, lelépett a gyereket (6 hónapos volt) otthon hagyta egyedül. Vissza nem jött mert összeállt a pasassal.
Viszont amíg ő nevelte a bíróság megszabott 20 ezer gyerektartást, mellette kérvényeztem a 2 heti láthatást, a gyerektartás mellé vittem saját pénzből a havi pelenkát, törlőkendőt, bébiételt, tápszert, joghurtokat, gyümölcsöket és még sok mindent.
Azóta az anyuka lemondott a gyerekről a javamra én nevelem,gyt-t nem fizet, nekem bőven elég az ha jó kezekben van a gyerekem.
A lényeg, hogy ha tényleg meg akarsz neki adni mindent, fizesd a gyerektartást, látogasd ahogy a bíróság megszabja, ami szükséges a gyereknek te is megveheted a saját pénzedből a gyerektartás mellett és a láthatásra viszed magaddal.
A többi csak kifgás.
A gyereknek odaadná, de a nőben nem bízik. Ami érthető, számára már egy vadidegen...
32#
Egy 4-5 évesnek hpgy gondolod hogy a kezébe nyomod a gyt-t???
Mellé nézz utána te is, hogy mit is jelent a gyt, és mire van. Sokaknak ajánlom, hogy ennek nézzenek utána....
...és ezt ellenőrzi is valaki, hogy arra használják fel amire kell? Most nem azokra az esetekre értem ahol az egész gyt alig 20-30 ezer, hanem ahol magasabb összeg. Illetve ott amit még az első kommentemben írtam, ahol 3 különböző apa fizet a három gyerek után - mindegyik többet, mint amennyi az előírt minimum - mégis rájuk szakad a többi vásárlás is, mert az a anya magára költi szinte az egészet. Wellness, műköröm, egyéb "létszükségletek". Tudom, mert "ismerem", úgy értve, hogy látom. A gyerekeinek meg a legrosszabbat adja mindenből "mert nincs pénz". Talán még ide is feljár sírni, meg lepontozni, mert "a gonoszok nem küldenek elég pénzt". További tudnivaló, hogy sosem dolgozott, egész életében csak segélyből és a férjei lehúzásából élt.
Itt kétlem, hogy bárki is ellenőrizné... Pedig kellene. Oké, ez egy a sokból, de akkor is.
Jöhet a szokásos dacból lenullázás.
Pont ezért kellene valami ellenőrzés erre. Semmi, csak eltenni néhány blokkot. Manapság mindenről készül számla. És itt még jóra is lehetne ezt használni, mivel ha jóval több a gyerek körül lévő - értelmes - költség, akkor bizony elő lehetne írni a magsabb gyt-t. Ha pedig eltapsolás látszik (hova lett ötvenezer forint? - ennél a nőnél simán eltűnik annyi), akkor valahogy beavatkozni, hogy ne így legyen.
Te normális vagy, de a Gyakori Népbíróság majdnem mindig dacból pontoz. Felfelé is. Az ilyen elég provokatívabb kérdések alatt, főleg.
Én pl tettem el blokkokat, stb, de apuka közölte (a bíróságon!), jó, neki akkor sincs több, mert hitelt vett fel az esküvőjére, amit fizetni kell, meg a kocsitörlesztő sem kevés ám... A bíró fogta a fejét...
De mikor itt írtam ki akkoriban kérdést ezzel kapcsolatban, jött rögtön, hogy azért szivatom az emeléssel, mert féltékeny vagyok, hogy megnősült, lépjek tovább és hagyjam békében élni az új családjával... Ezt most csak azért írtam le, mert tényleg itt hajlamosak néhány morzsából egy egész kenyeret felépíteni...
Az ilyen esetek miatt vagyok képtelen hinni a szerelemben - illetve ezek fordítottja miatt is, amikor fordított nemekkel megy az ilyesmi szemétkedés - nem tudom, hogyan tudják olyan emberek ezt csinálni akik szerették egymást(????????) valaha?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!