Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A válás kimondása előtt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válás kimondása előtt köteles az apa gyerektartást fizetni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kb szeptember óta vannak külön a szülők,az apa elköltözött.Most adták be a válókeresetet.Köteles-e az apa fizetni a bírósági határozat előtt?
2015. ápr. 9. 23:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Kötelesnek nem köteles, de szégyellje magát, ha sajnálja a saját gyerekétől...
2015. ápr. 9. 23:41
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Egyetértek az elsővel. Mégis milyen apa az, aki a gyerekei ellátásához nem járul hozzá?
2015. ápr. 10. 00:05
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
igen hisz a gyerek nem lesz fényevő amig a papirmunka több hónapra elhuzodik, mí meglepő ilyenkor is napjában többször enni kér
2015. ápr. 10. 00:17
 4/11 anonim válasza:
57%
Erkölcsi kötelessége, igen.
2015. ápr. 10. 00:21
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
nem csak erkölcsi köteleség hivatalosan behajtják azt a pénzt mert a gyerek olyankor is pénzbe kerül mikor épp vállnak
2015. ápr. 10. 00:25
 6/11 anonim ***** válasza:
38%

Amíg nincs jogerős ítélet a gyermek elhelyezéséről és a tartasdij összegéről, addig hivatalos nem köteles.

Viszont ha az erkölcsi oldalt nem is nézzük, ésszerű lenne, lévén a való keresetet beadásának dátumai visszamenőleg alapból megítélik, sőt, ha anyukát felvilgositotta az ügyvéd, akkor onnan plusz 6 hónapra visszamenőleg is.

2015. ápr. 10. 05:27
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

Attól kezdve, hogy hivatalosan külön háztartásban élnek, köteles az apa a gyerekek után fizetni.

A válókereset beadásakor bele kell foglaltatni, hogy mikor szünt meg az életközösség, és attól kezdve itéli meg a bíróság a tartásdíjat.

2015. ápr. 10. 08:24
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
Nem utolsó, csak onnantól köteles, hogy jogerős ítélet van róla. Előtte se ártana ugyan, de nem köteles. Visszamenőleg lehet kérni, az igény beadását megelőzo 6 hónapra
2015. ápr. 10. 09:01
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

Attol koteles, hogy beadom a valasi papirokat. Nalunk pont ez volt. Elkoltoztem a gyerekkel es akkor beadtam a keresetet. Eltelt kb 6 honap, azalatt egy fillert sem fizetett, csak gyesbol eltem a gyerekkel. Es az elso targyalason mar ra lett kerdezve, hogy fizetett-e azota, en meg mondtam hogy nem. Es kötelezték hogy reszletekben torlessze meg. Havi 30 ezer lett megitelve, es 1,5 evig nem 30at hanem 40et kellett fizetnie.

Szoval igen koteles fizetni attol kezdve hogy be van adva a kereset.

2015. ápr. 10. 09:10
 10/11 anonim ***** válasza:
73%
Mindenképpen jó lenne fizetni, mert a bíróságon visszamenőleg 6 hónapra lehet tartásdíjat érvényesíteni (tudom, mert bíróságon dolgozom) amit fizetni kell a folyamatos tartásdíjjal együtt részletekben, vagy egyösszegben kell kicsengetni.
2015. ápr. 10. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!