Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válás kimondása előtt köteles az apa gyerektartást fizetni? Bővebben lent.
Amíg nincs jogerős ítélet a gyermek elhelyezéséről és a tartasdij összegéről, addig hivatalos nem köteles.
Viszont ha az erkölcsi oldalt nem is nézzük, ésszerű lenne, lévén a való keresetet beadásának dátumai visszamenőleg alapból megítélik, sőt, ha anyukát felvilgositotta az ügyvéd, akkor onnan plusz 6 hónapra visszamenőleg is.
Attól kezdve, hogy hivatalosan külön háztartásban élnek, köteles az apa a gyerekek után fizetni.
A válókereset beadásakor bele kell foglaltatni, hogy mikor szünt meg az életközösség, és attól kezdve itéli meg a bíróság a tartásdíjat.
Attol koteles, hogy beadom a valasi papirokat. Nalunk pont ez volt. Elkoltoztem a gyerekkel es akkor beadtam a keresetet. Eltelt kb 6 honap, azalatt egy fillert sem fizetett, csak gyesbol eltem a gyerekkel. Es az elso targyalason mar ra lett kerdezve, hogy fizetett-e azota, en meg mondtam hogy nem. Es kötelezték hogy reszletekben torlessze meg. Havi 30 ezer lett megitelve, es 1,5 evig nem 30at hanem 40et kellett fizetnie.
Szoval igen koteles fizetni attol kezdve hogy be van adva a kereset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!