Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi összeget számol a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi összeget számol a bíróság ha a gyerek igényeit nézi tartásdíj esetén?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom,ezért nagyon komoly jövedelmem van. Mindenhol azt olvasom,hogy ilyenkor a szakma magyar jövedelmét veszik alapul. Viszont az a kis gondom,hogy én itthon is nagy keresettel rendelkeznék. Ha kb 25%át nézem a magyar fizumnak, 150-180ezer ft os tartásdíjjat kellene fizetnem. Ehhiz nagyon nincs kedvem,mert ez biztos nem a gyerekre lenne fordítva.

Nem vagyok irigy,mielőtt még megkapnám a savazást tőletek! Egy olyasmin gondolkodok,hogy minimális tartásdíj,+bizonyos esetekbe segítség. Pl:beiskolázás,nyári tábor,stb.amikor biztosra tudom,hogy a gyerek élvezi ki.

2019. máj. 31. 12:57
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
70%

A lányom apja amúgy hasonló felfogású lehet, szóban a gyereknek mindent megadna( nem fizet tartásdíjat), együtt mentünk cipőt venni, látta, hogy a gyereknek egy 7000ftos darabot nézek(én fizettem) és kiverte a frász, minek az neki, jó a háromezres, hisz csak gyerek, szórom rá a pénzt feleslegesen.. rajta meg a 30ezres bőrcipő, amiből neki több pár is van, külön csináltatott betétekkel, hogy nehogy valaha is fájjon a lába, na nem mintha fizikai munkát végezne vagy baja lenne..

Pénz van, elméletben költene a gyerekre, csak nem arra, amire én:)

2019. máj. 31. 15:51
 22/42 anonim ***** válasza:
62%

Azért a #20 számú versenyző kicsit elrugaszkodott a valóságtól.

Nyilván a gyerek nem tehet arról a helyzetről amibe került.

Olyan sokan támadjátok itt a kérdezőt úgy, hogy közben senki nem tudja miért ment tönkre a kapcsolatuk.

Mi van akkor ha apuka kiment külföldre, hogy jobb életet biztosítson a családnak anya meg közben félrekúrt ?!

Ismerek ilyen megtörtént eseteket a környezetemből is.

Szóval ne kezdjük el dobálni a kérdező mert nem tudjuk mi is történt.

Az pedig, hogy 150 ezer egy gyerek után nem sok.. ugyan már.. ma M.O.-on sokan ennyit meg sem keresnek.

A gyereknek meg semmi baja nem lesz ha nem egy 40eFt cipő van a lában hanem teszem azt egy 16eFt adidas.

2019. máj. 31. 16:07
 23/42 anonim ***** válasza:
82%

Ez ismerős. Exférjem is kiszámolta, hogy havi 13 ezer elég egy gyerekre!

A héten tudtam meg, hogy mennyibe kerül az ovi. 70 ezer!!! Egy fél fizetés! És akkor olyan munkahely kell mellé, ahol elég, ha 9-re mész, de 3-kor már mehetsz. Ezek meg jellemzően xarul fizetnek. De örülsz, ha van, és nem rúgnak ki, mikor két hetente beteg a gyerek. A fizetésed fele ugrik, plusz a gyógyszerek, annyi nem marad, hogy bölcsire elég legyen.

A rezsi a háromszorosa, mint egy embernek, mert naponta megy a mosógép, minden nap főzöl, itt is ég a villany, ott is.

Ilyenkor csak azt szoktam kérdezni az apukáktól, hogy te mennyiből jössz ki havonta? Ha neki elég 100 ezer, akkor miért rinyál, hogy gyerektartás után ennyi marad? Ha neki nem elég 200 se, akkor miért hiszi, hogy egy másik ember (a tulajdon gyereke) meg tud élni 25 ezerből?

Ezt az iskolakezdésbe és táborozásba beszállást is ismerem. Jó lesz mindenből a használt, meg a legolcsóbb. Nem érti, hogy a drágább színes ceruza kell, mert egyrészt a tanár azt kéri, másrészt az olcsó nem fog a papíron. Stb, stb.

Aztán lehet jönni, mikor a gyerek le se köp, hogy az anyja ellened neveli.

2019. máj. 31. 16:16
 24/42 anonim ***** válasza:
54%

Igen, ebben az esetben mindig az anyát védik, mert az esetek többségében őt tekintik a sérültnek, az apát pedig a szörnyű félnek, aki otthagyta a gyereket. De azt senki nem kérdezi, Hogy miért váltak el? Vagy hogy miért az anyánál van a gyerek? Azért mert a legtöbb férfi szarik a gyerekére, igenis vannak olyanok, akik szívesen nevelnék, de a bíróság ilyenkor kb mindig az anyának adja a gyereket, az apa meg csak fizessen, a láthatóságot meg oldja meg ahogy akarja.

Én biztos vagyok benne, hogy havi 150-es gyerektartasnal a pénz egy része nem a gyerekre menne.

2019. máj. 31. 16:19
 25/42 anonim ***** válasza:
83%

Felesleges vitatkozni. Ott a nyár, a szünet, valahova tenni kell a gyereket.

Mi lenne, ha a kérdező két hétre vállalja? Elvégre a saját gyereke.

Ez alatt szépen, tételesen összeírja, hogy mire mennyit költött. Elmegy, vész neki pár ruhát, egy cipőt. Elviheti kirándulni. Közben megnézi, hogy az ő keresetét ez a kis pihenő hogy befolyásolja. Megnézi, hogy nőtt-e a rezsije.

Aztán ügyesen fejben kiszámolja, hogy ha két hét alatt x forintot költött, akkor egy hónapban 2x forintba kerül a gyerek.

Ha ezt a két hetet nem tudja vállalni, akkor nagyon mélyen gondolkodjon el, hogy mit ér meg neki, hogy a gyerekével minden áldott nap ott az anyja, és nem neki kell kínlódnia.

2019. máj. 31. 16:22
 26/42 anonim ***** válasza:
34%

Ma itt nálunk pont rendesen kettévált, hogy kik nagyon csórók, és kik gazdagok.

Középkategória már szinte nincs is, az adidas cipő(nikeairmax, korstáska) egyeseknek alap, másoknak státuszszimbólum.. Akinek összvisz egy adidas cipőre futja, az ne vegye meg..

A kérdező abszolút egy személyre ennyi havi bevétellel rendesen gazdagnak számít, nehogymár a gyerekét úgy nevelje, mintha az adidascipő luxus lenne.

Gazdagéknál alap a magasabb életszínvonal, hiába nehéz felfogni..Én abban a közegben igyekszem tartani a gyerekem, amilyen színvonalon élek. Ha nekem futja csilivili cuccokra(és veszek is), akkor neki is fogok, nem fog kevesebbet kapni, mert gyerek, nőjjön fel úgy, hogy ami nekem van, neki is, ez legyen a természetes színvonala.

A kérdezőben fikarcnyi ilyen érzés nincs, már most sajnálja a gyerekétől, és az anyjára fogná, hogy sok neki az a 150, úgyse menne rá..

Lehet, nem azt a konkrét darab papírpénzt fogja rá költeni, amit a kérdezőtől kapott, de azt az összeget simán rá lehet költeni egy gyerekre.

Ugye ő fizeti az étkezését, a ruháztatását, az osztálypénzt, a benzinrészt, a háztartási gépek leamortizálódása is a gyerekköltségekbe számít bele, tehát, ha új mosógépet vesz a kedves exfeleség, mert tönkrement a rengeteg mosás miatt, akkor azt is nyugodt szívvel számolhatja a gyerektartásból, mert nem neki koszolódik el naponta 3 váltás ruhája, a mosógép a gyerek miatt fog gyorsan tönkremenni..

Ezért butaság, amikor az apukák mindenről számlát kérnek, mert a gyerekkel járó költségek nem merülnek ki egy darab cipőben, amit blokkal lehet igazolni.

Amúgy meg hol a határ? gazdag szülő gyereke érje be adidassal, mert egy nem gazdag szerint az a csúcs? Ha az apja nevelné, járhatna magánsuliba, ahol prada dizájner táskákkal mászkálnak a kistinik, amiket más társadalmi osztályok nem is látnak élőben, de nem, a gazdagság határa csak ott lehet, amit egy átlagember el tud képzelni..

Az a helyzet, hogy kicsit gazdag a kérdező, havi szinten hazavihet 2-3 milla körül forintban, a gyerekénél meg centizné a dolgokat, nehogy 10-20ezerért vegyen valamit magának az ex a gyerektartásból.

Ez annyira kicsinyes, hogy elmondani nem tudom..

Egyébként, ha néha ránézne a gyerekre, tudná, hogy rá megy e a pénz.. fejlődik e az idegennyelvismerete, hova jár intézménybe, tud e sportolni, amit állítólag tanul, milyen ruhákban van a képeken(vagy élőben), milyen órákról mesél, milyen babakocsiban van, mennek e a fotók hotelezésről, kirándulásokról..

2019. máj. 31. 16:59
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

Arra kell hivatkozni, hogy az az összeg meghaladja a gyermek szükségleteit. Magyarországon nincs feleségtartás, őt nem vagy köteles eltartani.

Amúgy ő mennyit tudna költeni rájuk. A gyermek ellátásáról egyformán kell gondoskodni, bár az egyik fél nyújthatja természetben is. De ha te fizetsz 150-et, akkor tegyen hozzá ő is annyit, plusz adókedvezmény, családi pótlék, az már 350.eft. Ez az összeg pedig eltúlzott, ennyit nem költöttetek korábban sem gondolom rá, tehát erre hivatkozhatsz a bíróságon.

2019. máj. 31. 19:56
 28/42 anonim ***** válasza:
25%
Ez toltál lutri, szerencse kérdése. Minden azon múlik, hogy milyen bírót fogsz ki. Iszonyat szélsőségek vannak a bírói ítélkezésben, amiknek semmi köze a realításhoz.
2019. máj. 31. 20:03
 29/42 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó: ha a másik fél is tegyen bele 150 ezret, akkot az apa is ugyanannyit foglalkozzon a gyerekkel, vigye játszótérre, különórákra, maradjon vele otthon, ha beteg. Olvasson mesét, főzzön vacsorát stb. Ja, ebből,egyiket sem teszi.
2019. máj. 31. 20:05
 30/42 anonim ***** válasza:
93%

Miért nem indokolja meg senki, hogy amit leírtam, az miért hülyeség??

Egyszerűen olyan kíváncsi vagyok, mit gondol a másik azon kívül, hogy nem tetszik neki a válaszom..

Szerintem itt az életszínvonalkülönbségeket nem akarják beismerni maguknak az emberek, vagy nincsenek vele tisztában, hogy amíg az anya a gyerek lelki/természetbeni/szabadságbeli dolgait szolgálja ki azzal, hogy sokkal kevesebb ideje jut magára, a munkájára, a kerrierée, a párkapcsolatára, de még a gyerekkel való játékra is a kötelezettségek miatt, addig az apának minden költséget fedeznie kell, mert ő mentesül, vagy jelentősen kisebb százalékban érintett ez alól.

Tehát, ha anyuka mosóport vesz, akkor az mehet gytből, mert 5x annyit mos a gyerek miatt, amivel a mosógép elhasználódik, a mosópor fogy(amiből nem kell a 10 kilós aldist megvennie, mert a gyerek magasabb színvonalat érdemel, nyugodtan mehet a persil extra 5x annyiért) az öblítő fogy, a folttisztító fogy, a mosószappan fogy, a vízlágyító fogy, a mosógépszerelő költsége a gyerek miatt sűrűsödik, hamarabb kell új gép.

Ennek a nagyrésze az apuka költsége, mivel a nagyrésze gyerek költsége, ezt is kell fedezni gytből.

2019. jún. 1. 07:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!