Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi összeget számol a bíróság ha a gyerek igényeit nézi tartásdíj esetén?
Külföldön dolgozom,ezért nagyon komoly jövedelmem van. Mindenhol azt olvasom,hogy ilyenkor a szakma magyar jövedelmét veszik alapul. Viszont az a kis gondom,hogy én itthon is nagy keresettel rendelkeznék. Ha kb 25%át nézem a magyar fizumnak, 150-180ezer ft os tartásdíjjat kellene fizetnem. Ehhiz nagyon nincs kedvem,mert ez biztos nem a gyerekre lenne fordítva.
Nem vagyok irigy,mielőtt még megkapnám a savazást tőletek! Egy olyasmin gondolkodok,hogy minimális tartásdíj,+bizonyos esetekbe segítség. Pl:beiskolázás,nyári tábor,stb.amikor biztosra tudom,hogy a gyerek élvezi ki.
#9 Ezt én nem tudhatom:)
Értem, hogy mire gondolsz egyébként, mindkét szülő felelős. Az apa pénzzel vásárolja meg az anya munkáját?
Igen, az apa fizet, at anya dolgozik, kb a törvény is igy irja ke.
A közüzemi számlákat nálunk SAJNOS nem kérték be, pedig az exem 3-4x-es árakat adott meg mint amit valójában fizet es beiratott a környezettanulmánykor. Majd mikor kifogásoltam hogy nem ennyit fizet akkor simán benyögte hogy tüzifára nem kell költen, a szemétszállitasra meg sok a pénz amit kérnek :-D De azert megadott a kettőre 14e Ft-ot :-D
Hogy a gyerekeknek mi a szükseges? Azt fogta es az altalam keszitett listarol kihuzott kb mindent, meg a gyerek BKK berletet is...no comment
Te ne igy állj hozzá, mert nem lesz jó pont a bíró szemében, én a helyedben legalább 40e Ft-ban kiegyeznék ha sokat keresel.
Ti, akik itt szidjátok! Eljutott az agyatokig, hogy nem a gyerektől sajnálja? Neki pont az az aggálya, hogy anyuci nem a gyerekre költi.
Nagyon gyakori eset sajnos.
Van a gyereknek egy valós anyagi szükséglete, azt kell a gyerektartás megállapítása során alapul venni. Valamint nem csak az apa költsége a gyerek, hanem az anyáé is. Ez minden csak nem 150 ezer forint havonta.
Kb 50-60 ezer forintot fognak megítélni. És az jogos is lesz.
Utolsó, sokkal gyakoribb az amikor a gyt nem is fedezi a gyerek szükségleteit!
Magyarorszagon eleg ritka amikor a gyt-ből az anyuka a Hawaii szigetekre jar, mert a nagy részük Balatonra se jut. A masik leggyakoribb mikor az apa inkabb minimalbérre megy meg nem dolgozik.
A többieknek:
Szerintem a kérdező nem a gyerektől sajnálja, hanem az anyától. Azért valljuk be, havi 150k már nem gyerektartás, hanem asszonytartás. És azt se felejtsük el, hogy a bíróság ilyen esetekben mindig az anyának kedvez, tehát az apa kell fizesse az utat is, ha látni szeretné a gyereket.
A kérdezőnek:
En anno sokat olvastam erről, és úgy emlékszem, hogy a gyerektartast olyan 70-90k/gyerekre maximalizálják, ennél többet kizárt, Hogy fizetned kell. Ha pedig költeni szeretnél a gyerekre, de biztos akarsz lenni, hogy az rá fog menni, akkor nyaranként vidd el kirándulásokra. De ha jól tudom azt is kérheted, hogy az anya felírja, hogy mire költötte a te gyerektartásidat.
Asszonytartás : mondjuk a kérdezőnek ki kéne fizetni az anya késő jövedelmének a felét, hiszen csak ő marad otthon, ha beteg a gyerek, ő nem tud túlórázni, mert rohan a gyerekért stb. 150 ezer így már nem is olyan sok. Persze megítélni nem fogják sajnos
Ráadásul a kérdező külföldön él, semennyire sem vesz részt a gyereknevelésben
17: "És azt se felejtsük el, hogy a bíróság ilyen esetekben mindig az anyának kedvez, tehát az apa kell fizesse az utat is, ha látni szeretné a gyereket"
És abban a maradék 18 évben ki kedvez az anyának, amikor neki kell kivennie az összes szabadságát, hogy elvigye a gyereket ide oda, gondoskodjon róla ha beteg és az életét rááldozza? Ezt tedd a serpenyő másik végére, miközben azon háborogsz, hogy az apának, aki elhúzott szépen egy másik országba esetleg ki kell fizetnie az utazást.
Simán el lehet költeni 150et egy gyerekre. Ha az egyik szülője gazdag, nehogymár a gyerek csórónak legyen nevelve..
Első körben a ruhái nem a turiból, céundából vagy a zarából lennének, hanem mondjuk alsó hangon a benettonból., darabja máris kb egy 10es, cipő legyen mondjuk geox, 30-40 ezer egy pár.
Aztán járjon sportra, de ne tömegsportra, vagy a helyi közösségi házban szervezett táncórára, tanuljon síelni vagy vitorlàzni. 5000-10000/óra
Utána mehet pár nyelvlecke, anyanyelvi tanártól, korrepetálás szaktanároktól, nem a julika tinilányától.. 5000/óra
Mi kell még neki? utazás! minőségi étel! magánorvos(ez a leghasznosabb) a nőgyógyászom 25 ezret kap 15 percre..fogszabályzó nem az sztkban 200, könyvek darabja 3000, laptop, telefon, szebb szoba.
Ha futja rá, kapjon mindenből többet/ jobbat!
Simán elmegy havonta 150 egy gyerekre, ha nem számolod a dolgokat.
Nagyon zsugori vagy..
Egyébként havi 100at simán megállapíthatnának, aztán kaphatna tőled külön zsebpénzt, ruhákat, programokat, majd csodálkozol, milyen igényei lehetnek a gyereknek.
Magán montessori ovi anyanyelvi tanárral havi 130..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!