Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi összeget számol a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi összeget számol a bíróság ha a gyerek igényeit nézi tartásdíj esetén?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom,ezért nagyon komoly jövedelmem van. Mindenhol azt olvasom,hogy ilyenkor a szakma magyar jövedelmét veszik alapul. Viszont az a kis gondom,hogy én itthon is nagy keresettel rendelkeznék. Ha kb 25%át nézem a magyar fizumnak, 150-180ezer ft os tartásdíjjat kellene fizetnem. Ehhiz nagyon nincs kedvem,mert ez biztos nem a gyerekre lenne fordítva.

Nem vagyok irigy,mielőtt még megkapnám a savazást tőletek! Egy olyasmin gondolkodok,hogy minimális tartásdíj,+bizonyos esetekbe segítség. Pl:beiskolázás,nyári tábor,stb.amikor biztosra tudom,hogy a gyerek élvezi ki.

2019. máj. 31. 12:57
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
50%

#9 Ezt én nem tudhatom:)

Értem, hogy mire gondolsz egyébként, mindkét szülő felelős. Az apa pénzzel vásárolja meg az anya munkáját?

2019. máj. 31. 13:47
 12/42 anonim ***** válasza:
70%
11.: természetesen a legjobb lenne, ha nem pénzzel "vásárolná meg", de mivel ugye a gyerekére rá sem köp, valószínüleg ha havi egyszer látja, már sokat mondok, nem nagyon van más lehetőség, mint hogy anyagilag segíteni, ha már minden az édesanyára szakadt. De ez a sutyerák még ennyit sem akar megadni a saját gyerekének.
2019. máj. 31. 14:20
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az apa fizet, at anya dolgozik, kb a törvény is igy irja ke.

A közüzemi számlákat nálunk SAJNOS nem kérték be, pedig az exem 3-4x-es árakat adott meg mint amit valójában fizet es beiratott a környezettanulmánykor. Majd mikor kifogásoltam hogy nem ennyit fizet akkor simán benyögte hogy tüzifára nem kell költen, a szemétszállitasra meg sok a pénz amit kérnek :-D De azert megadott a kettőre 14e Ft-ot :-D

Hogy a gyerekeknek mi a szükseges? Azt fogta es az altalam keszitett listarol kihuzott kb mindent, meg a gyerek BKK berletet is...no comment

Te ne igy állj hozzá, mert nem lesz jó pont a bíró szemében, én a helyedben legalább 40e Ft-ban kiegyeznék ha sokat keresel.

2019. máj. 31. 14:23
 14/42 anonim ***** válasza:
50%

Ti, akik itt szidjátok! Eljutott az agyatokig, hogy nem a gyerektől sajnálja? Neki pont az az aggálya, hogy anyuci nem a gyerekre költi.

Nagyon gyakori eset sajnos.

Van a gyereknek egy valós anyagi szükséglete, azt kell a gyerektartás megállapítása során alapul venni. Valamint nem csak az apa költsége a gyerek, hanem az anyáé is. Ez minden csak nem 150 ezer forint havonta.

Kb 50-60 ezer forintot fognak megítélni. És az jogos is lesz.

2019. máj. 31. 14:24
 15/42 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó, sokkal gyakoribb az amikor a gyt nem is fedezi a gyerek szükségleteit!

Magyarorszagon eleg ritka amikor a gyt-ből az anyuka a Hawaii szigetekre jar, mert a nagy részük Balatonra se jut. A masik leggyakoribb mikor az apa inkabb minimalbérre megy meg nem dolgozik.

2019. máj. 31. 14:32
 16/42 anonim ***** válasza:
88%
14.: perdze, azt a pártizezret, amit jóeaetben oda szoktak itélni, ami a gyerek fele költségeire sem elég. Tudod te, hogy mennyibe kerül egy gyereknek a ruhája, iskoláztatása, netalán korrepetálása stb? Egyszerti maradnátok ott teljesen magatokra hagyva egy , vagy több gyerekkel és látnátok, hogy a másik szülő szarrágó, nehogy ti elköltsétek, de közben a saját gyerekétől von meg mindent.
2019. máj. 31. 14:34
 17/42 anonim ***** válasza:
27%

A többieknek:

Szerintem a kérdező nem a gyerektől sajnálja, hanem az anyától. Azért valljuk be, havi 150k már nem gyerektartás, hanem asszonytartás. És azt se felejtsük el, hogy a bíróság ilyen esetekben mindig az anyának kedvez, tehát az apa kell fizesse az utat is, ha látni szeretné a gyereket.

A kérdezőnek:

En anno sokat olvastam erről, és úgy emlékszem, hogy a gyerektartast olyan 70-90k/gyerekre maximalizálják, ennél többet kizárt, Hogy fizetned kell. Ha pedig költeni szeretnél a gyerekre, de biztos akarsz lenni, hogy az rá fog menni, akkor nyaranként vidd el kirándulásokra. De ha jól tudom azt is kérheted, hogy az anya felírja, hogy mire költötte a te gyerektartásidat.

2019. máj. 31. 14:56
 18/42 anonim ***** válasza:
81%

Asszonytartás : mondjuk a kérdezőnek ki kéne fizetni az anya késő jövedelmének a felét, hiszen csak ő marad otthon, ha beteg a gyerek, ő nem tud túlórázni, mert rohan a gyerekért stb. 150 ezer így már nem is olyan sok. Persze megítélni nem fogják sajnos

Ráadásul a kérdező külföldön él, semennyire sem vesz részt a gyereknevelésben

2019. máj. 31. 15:20
 19/42 anonim ***** válasza:
80%

17: "És azt se felejtsük el, hogy a bíróság ilyen esetekben mindig az anyának kedvez, tehát az apa kell fizesse az utat is, ha látni szeretné a gyereket"

És abban a maradék 18 évben ki kedvez az anyának, amikor neki kell kivennie az összes szabadságát, hogy elvigye a gyereket ide oda, gondoskodjon róla ha beteg és az életét rááldozza? Ezt tedd a serpenyő másik végére, miközben azon háborogsz, hogy az apának, aki elhúzott szépen egy másik országba esetleg ki kell fizetnie az utazást.

2019. máj. 31. 15:31
 20/42 anonim ***** válasza:
57%

Simán el lehet költeni 150et egy gyerekre. Ha az egyik szülője gazdag, nehogymár a gyerek csórónak legyen nevelve..

Első körben a ruhái nem a turiból, céundából vagy a zarából lennének, hanem mondjuk alsó hangon a benettonból., darabja máris kb egy 10es, cipő legyen mondjuk geox, 30-40 ezer egy pár.

Aztán járjon sportra, de ne tömegsportra, vagy a helyi közösségi házban szervezett táncórára, tanuljon síelni vagy vitorlàzni. 5000-10000/óra

Utána mehet pár nyelvlecke, anyanyelvi tanártól, korrepetálás szaktanároktól, nem a julika tinilányától.. 5000/óra

Mi kell még neki? utazás! minőségi étel! magánorvos(ez a leghasznosabb) a nőgyógyászom 25 ezret kap 15 percre..fogszabályzó nem az sztkban 200, könyvek darabja 3000, laptop, telefon, szebb szoba.

Ha futja rá, kapjon mindenből többet/ jobbat!

Simán elmegy havonta 150 egy gyerekre, ha nem számolod a dolgokat.

Nagyon zsugori vagy..

Egyébként havi 100at simán megállapíthatnának, aztán kaphatna tőled külön zsebpénzt, ruhákat, programokat, majd csodálkozol, milyen igényei lehetnek a gyereknek.

Magán montessori ovi anyanyelvi tanárral havi 130..

2019. máj. 31. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!