Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a férjem nem akar válni és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a férjem nem akar válni és nem hajlandó fizetni, mit tesz a bíróság?

Figyelt kérdés
Még nem indítottam el semmilyen eljárást, de nem hiszem, hogy sokáig húzom, ezért tájékozódni szeretnék. Van egy közös gyerekünk, egy közös félkész házunk , amin sok hitel van. A férjem a házat be akarja fejezni és nem hajlandó azért eladni, mert én el akarok válni tőle. Kifizetni pedig nem bírná a részem. Azt mondta a válási papírokat sem írja alá. Mit csinálhatok ilyenkor? Nem fogok kapni semmit?
2010. júl. 5. 13:18
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem a házról szól, de azért nekem sem mindegy, hogy két kisgyerekkel hová tudok menni. Most Gyeden vagyok. Ezen a házon kívül nincs más vagyonom.
2010. júl. 5. 13:52
 12/18 anonim válasza:

Ha iszik nőzik főleg hagyd el, de ha meg van benne a hajlandóság, hogy a pénzt a házra nem a nőkre meg a piára meg a haverokra költi akkor költözz el anyudhoz vagy albiba, én is most úgy vagyok külön a férjemmel, hogy papíron együtt vagyunk, de már úgy külön a szocpol miatt...

De ha a pénzt azokra költi nem a házra akkor édes papírozni is a szakítást mert mindegy, hogy elválsz most és eladjátok vagy később a bank elárverezi...

2010. júl. 5. 13:54
 13/18 A kérdező kommentje:
Szabad felhasználású a hitelünk és két gyerekre van szocpolunk. Adóstárs vagyok a hitelben.
2010. júl. 5. 13:55
 14/18 anonim válasza:

A házat azt csinálja?

Mert az én férjem azt se.

Aztán úgy néz ki mert már a pénz sincs meg hogy nem fogjuk tudni átadni...

Van valaki akihez mehetnél?

Hány évig voltatok együtt?

2010. júl. 5. 14:33
 15/18 anonim ***** válasza:

Először van a válás utána a vagyonmegosztás amit maximum 2-3 évig lehet húzni utána a bíróság dönt aztán lehet a bírósági döntést is bírósággal érvényesítettni szóval nem egyszerű!

De az első lépés a válás amit a 3. tárgyalás után automatikusan kimondanak hiába nem akar válni a férjed!!!

2010. júl. 5. 17:04
 16/18 anonim ***** válasza:

1. A válást megindithatod te is, nem kell a férj beleegyezése, bemégy a biróságra panasznapra, ott elmondják, hogy hogyan add be a válópert. Ha a férjed nem akar válni, az nem érdekes, söt ha egyáltlán el sem negy egyetlen tárgyalásra sem - igy is elválasztanak.

2. A vagyonmegosztás: a ház értékéböl ki kell vonni a eg meglévö hitel összegét, a különbség az, amit el kell osztani. Adott esetben jobban jársz, ha lemondasz a házról is meg a hitelröl is.

3. Gyerektartást mindenképpen fizetnie kell, a jlvedelme 20%-át, vagy ha más összegben megegyeztek, akkor azt.

2010. júl. 5. 19:19
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Jól leírta az utolsó hozzászóló is.Csak!Egy a bibi...,ami nálunk is(elváltam,van egy közös lányunk,akire apu nem fizet 10.000 gy.tartást,ennyit kértem csak.A közös házban lakik,amit ismét nem fizetett,ezért van 8 napunk,hogy rendezzük,mert különben bár lista.Sajna adóstárs vagyok).A házrészemről majdnem lemondtam,de helyettem nem visz adóstársat,akadályozza az eladását is.Nálunk 3. éve megy ez a huzavona.Mostanában már gondolkozom a bíróságon,hogy perre viszem,mert elegem van.Ha az én őrült exem miatt leszek báros,tuti felgyújtom a házat.A hitel fizetését átvállalta ő.Akkor fizethet,de mire?hihihi

A saját anyjáékból is most csinál hajléktalant,mert az ő házuk a jelzálog,de őt ez sem érdekli.Szerintem te is menj el ügyvédhez,én is ezt teszem jövő hét hétfőn.

Sok sikert neked!

2010. júl. 6. 11:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem bírnád ki addig amíg gyesen vagy majd ha lesz munkád akkor lépj.
2010. júl. 9. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!