Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férjem nem akar válni és nem hajlandó fizetni, mit tesz a bíróság?
(te mentél hozzá)
Megpróbálhatjátok eladni így is, de hidd el, hogy még a hitelre valót se kapjátok érte. (hacsak nem valami nagyon jó telken van, és a telket nem a hitelből vettétek)
akkor pedig a hitel fele rádfog jutni, nemhogy egy fillért sem kapsz, de törleszthetsz is minden hónapban.
És az eladást te tudjátok rövidebb idő alatt lebonyolítani mint 1 év.
Szervusz! Kereseted benyújtod a bírósághoz, amihez a férjed nem kell! Így te leszel a felperes. Az az indok, hogy míg kész nincs a ház a bíró számára nevetségesnek fog tűnni, mert a házasság nem egy házról szól.
A vagyonmegosztás már más tészta. Itt az a kérdés számodra mi fontos. A lelki nyugalom, vagy néhány papírral több. Én már elváltam, s nem kaptam semmit sem, sőt amim volt az is ott marad, de sokkal nagyobb nyugalomban élek. Hisz egy darab szekrény pótolható, de az az idő amit a volt férjemmel eltöltöttem nem.
Én is ebben a helyzetben vagyok csak szerencsére nekünk nincs gyerekünk, de jelzálog hitelünk, meg szocpolunk igen.
Ha jelzálog hitelt vettetek fel és azt úgy adták ki hogy csak és kizárólag építkezésre lehet fordítani, ez a banki papírokból ki is derül, hogy az a határidő amit kiszabott mikor jár le. Mivel azt olvastam félkész ház, szóval nincs még meg a használatbavételi engedély sem amit fel kel mutatni a kiszabott ideig. Ha nincs felmutatva akkor a bank egy összegben visszakövetelheti a kölcsönt amit felvettetek(ha építkezésre adta nem szabad felhasználásra) te milyen szerepet foglalsz benne, adóstárs, kezes stb.
Ha építkezésre, felújításra adta a bank, akkor a férjed(ha nem teljesíti a szerződésben foglaltakat)a kölcsön felvételétől számított 2 évnél tovább nem tudja húzni.)
A másik én már utána jártam.
Itt van legértelmesebben leírva, hogy mi a menete.
A szép az egészben az ha közös a hitel a bankot nem érdekli, hogy melyikőtök fizeti be csak be legyen, szóval ha a párod nem vállalja át akkor marad felesbe, vagy ha van bejelentett munkahelye neked meg nincs és fizetve sincs akkor attól vonják akitől tudják...
Szóval hosszú akár 2 évig is elnyúlhat, és nehéz is lesz...de ha halogatod elveszted azt időt amit majd nélküle boldogan tölthetsz, mert amit idáig elvett az életedből már nem kaphatod vissza...
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!