Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Aki volt hasonlo helyzetben,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki volt hasonlo helyzetben, Mi jarhat nekem?

Figyelt kérdés

Szoval a ferjem el koltozott a kozos lakasbol,hitel van a lakasunkon amit azota is en fizetek egyedul ,mert nem ad bele.Rezsibe sem.

Most ,h el indult a valas,koveteli tolem a lakas hasznalati dijjat,a rezsirol hallani sem akar,se a hitelrol.2 oras bejelentett allasa van ,erre mit fog meg itelni a birosag? Kerhetem,h en maradjak a lakasban?? Ki fizetettethetik

vele visszamenoleg egy osszegben a gyt? Csak jo lenne kepben lenni,mik az eselyeim.

2019. jan. 2. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
18%

Ha közös a hitel, akkor közösen kell fizetnetek. Ha közös a lakás, akkor a fele értelemszerűen a tiéd. Ha ő nem termel úgymond kiadásokat, mivel nem lakik ott, ne kérj tőle rezsit, te sem tartozol használati díjjal, mivel tulajdonod, nem bérleményed.

Gyt van a képben, így gondolom nálad a gyerek, így a lakásban is te fogsz maradni szerintem. Úgy tudom kifizettethetik vele egy összegben egy bizonyos időkereten belül. Menj el egy ügyvédhez és kérdezd meg ezeket tőle.

32/f

2019. jan. 2. 15:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Rezsit fizetnie nem kell, mivel nem ott lakik. A hitelt kéne fizetnie, hiszen az ő tartozása is, függetlenül attól, hogy ott lakik-e. De amíg te fizeted a teljes összeget, addig a bankot nem érdekli, tehát neked kell majd behajtatni rajta a helyette befizetett összegeket, illetve a gyerektartást is, de mivel nincs normális bejelentett munkája, ez lehetetlen lesz. Tehát az egy dolog, hogy mit ítél meg a bíróság, a másik pedig, hogy mit fogsz kapni. Az sem mindegy, mennyi hitel van, eladható-e az ingatlan.
2019. jan. 2. 15:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt mondja ,h megkapja a lakas haszanali dijjat ,mivel o alberletbe kenyszerult.Nem akarom el adni a lakast,nekem kell.
2019. jan. 2. 15:40
 4/8 A kérdező kommentje:
De ugy sem tartozom ,ha kozos a lakas??
2019. jan. 2. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezért sem mindegy, mekkora a hitel. Ha sok hitel van rajta, akkor még nem a ti tulajdonotok, miért fizetnél neki lakáshasználati díjat, fizetsz te a banknak eleget. Viszont ha a lakás ér 20 milliót, ebből 5 millió a hitel, akkor a fennmaradó 15 millió fele neki jár, minusz a hitel, tehát 5 millióval tartozol neki. Ezt esetleg gyerektartás fejében kiválthatod, nem tudom mennyire engedi ezt a bíróság.
2019. jan. 2. 15:53
 6/8 A kérdező kommentje:
18 er kb a lakas,es 5 millio van meg hitel.
2019. jan. 2. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor jelen pillanatban te tartozol neki, hiszen több a pozitív közös vagyon. Ehhez úgyis ügyvéd, bíróság kell.
2019. jan. 2. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Keress ügyvédet mindenképp.

Mivel arra nem sok esélyed van, hogy gyerektartást fizessen, próbáld meg elérni, hogy az ingatlanrésze legyen a tiétek, úgymond egyben letudja a gyerektartást.

Onnantól a hitelt is valószínűleg te fizeted.

Ezért kell ügyvéd, mert ő tudja, mivel jársz a legjobban, és mire van esélyed.

2019. jan. 2. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!