Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak akik már váltak. Miért döntöttetek a válás mellett?
Szeretnék még boldog lenni, vele erre nem volt esély. Plussz meg is csalt.
Normális nőt szeretnék találni. Úgy gondoltam, egy rendes normális nő nem fog összeálni egy nős férfival. Ezért teljesen hivatalosan lezártuk ezt a dolgot.
#6 Pszichológustól, csoportterápián, kineziológustól, akárhol, ahol beszélni tudsz róla.
Rossz döntéseket mindenki hoz. Legyen annyi a rossz döntés most, hogy idáig bennemaradtál. De ideje lépni.
Egy értékes, értelmes férfi miért ne kellene a nőknek?
Leckét kaptam kalandból. S noha az illető hölgy fél év után kiszeretett belőlem, arra nagyon is j volt, hogy megvilágítsa; semmi keresnivalóm a feleségem mellett.
Fura dolog ez. Fiatalon sok kapcsolatom volt, de úgy istenigazából sohasem lettem szerelmes. Azért nősültem, mert úgy gondoltam, ennél jobb úgysem jöhet. Jött! Igaz, hogy 20 évvel később, de jött. Válás után nem sokáig voltam szingli, hamar elkapták a tökömet. Szerencsére, mert a földkerekség legnagyszerűbb asszonya a párom immár 18 éve.
Azért döntöttem így, mert az asszony olyan helyzetet teremtett, amivel kiprovokálta, hogy elküldjem. A válópert is Ő indította meg egy évvel később. Fél évig kemény volt, össze kellett szednem a háztartást, átállni remete módra. 5 évbe telt, mire lelkileg is teljesen kihevertem a dolgot és pl. nem álmodtam vele, vagy nem lett már könnyes se a szemem, ha eszembe jutott. Azóta nincs az a pénz, amiért engem még egyszer rá lehetne venni, hogy ne egyedül éljek. Szex lehet enélkül is, de ha én hazajövök, akkor minden legyen úgy ahogy hagytam és legyen nyugalmam végre. Épp elég stressz a munka és az élet. Nem kell nekem ezt fokozni. Hát ezért váltam el - az a drága és pótolhatatlan nyugalom és függetlenség, szabadság érzés, mikor hazatérve belépek az ajtón, eltolom a reteszt és a külvilág okozta bajok zömmel odakinnt maradnak... Telefon lekapcsol és nyugi van.
Gratula, Miquel! Te csináltad jól, szimpatikus a Te megoldásod is.
Hatos, neked meg fel a fejjel! Az általad is érzett függőség nem leküzdhetetlen dolog ám!!!
A kimosatlan salakanyag, méreg feldúsult a szervezetedben az évek során. Mérgezi a májadat, roncsolja a veséidet, feltölti és folyamatosan gyilkolja sejtjeidet. Ettől fokozottan fáradékonnyá, levertté, ingerlékennyé, esetleg lobbanékonnyá depresszióssá váltál. Legelőször ebből az állapotból kell kijönnöd. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy más nem fogja a bajom helyettem megoldani soha normálisan. Magamnak kell azt megtenni, azaz csak saját hajamnál fogva húzhatom ki magam a bajból, vagy rámegy az egészségem és a hazai átlagembernek fenntartott egészségügy mellett bizony hamarosan az életem is rámehetne... :(
Legelőször tessék naponta meginni minimum másfél, de inkább 2..3 liter folyadékot. Leghamarabb két hét után érezni fogod, hogy sokat tisztult a fejed és enyhül a depressziód, ismét tudsz racionálisan gondolkodni. Sokat segít, ha valamivel ízesíted, mert sokkal többet képes az ember meginni belőle. Pl. egy 2literes PET palack vízbe tegyél egy evőkanálnyi 7%-os almaecetet és az étvágyad is hamarosan visszatér. De keverhetsz bele icipici szörpöt, épphogy csak illata és kis savanykás íze legyen tőle. Vagy befőtt levét, lekvárt szörpösítve, netán főzhetsz friss teákat akár literszám, de én inkább teázás helyett gyümölcsből frissen készített/préselt leveket innék. Olcsó az alma, ha termelőtől veszed. A gyümölcscentrifuga se megfizethetetlen. Szerezz be egyet, akár használtan. Ezzel kifacsarhatod a változatos és egészséges innivalókat. Ép testben ép lélek, szól a mondás. Ha a test nem ép, a lélek sem marad az...
Enni ne műkajákat egyél, mint felvágottak, konzervek, ízfokozós, édesítőszeres, margarinos vacakok. Menj el rendszeresen étterembe enni, ha az otthoni nem jó.. Esetleg egy baráttal is össze lehet fogni, hogy közösen főztök/esztek. Minden nap reggel egy evőkanál igazi, termelőtől szerzett virágmézet, akácmézet (soha ne boltit, bármennyire is "magyaros" és guszta!) éhgyomorra küldj le, ez rendbe teszi a hasnyálmirigyedet és a bélbolyhaidat, de csak akkor, ha elég folyadékot iszol rendszeresen. A mézben rengeteg a szervezeted által már előállítani képtelen enzim van, nem beszélve a virágporokban lévő sok vitaminról, ásványi anyagról, illetve egészséges fajta, szervezetet kímélő cukorról. Ezek segítenek a helyreállásban és a méregtelenítésben. A folyadék ezt a mérget mossa ki, persze csak akkor, ha elegendő van a szervezetedben.
Konyhasót tisztát szerezz be és használd rendesen ezentúl. Nem kell túlsózni azu ételeket, de nem sószegényen étkezz. 50...100 éves szakácskönyvekben még a helyes étkezési arányok vannak feltüntetve. Sok gyógyterápia alapja a bő vízivás és mellé ezzel a vízzel kimosott só pótlására alkalmas tiszta só bevitele. Ugyanis ha valaki sokat izzad, vagy sok folyadékot iszik, az ásványi anyagok is fokozottan kimosódnak a szervezetből. Azaz nemcsak a felesleges mérgeket, de az értékes anyagokat is fokozottan üríted ki. (Ha esetleg mellékvese hormontermelésére ható értágítás alapú vérnyomáscsökkentőt szedsz, azonnal válts gyógyszert -> tehát ez esetben spuri doki, az itt leírt tüneteidet elsorolni. Hormonális fegyver ellened. Idegessé, ingerlékennyé, depresszióssá tesz. Béta blokkolókat kerülni, gyógyszereken útmutatót mindig átolvasni, alkotóknak utánanézni, kétség esetén több szembert is megkérdezni. Kb. 2...4 hétig megmaradnak a tünetek, miután váltottál, ne lepődj meg rajta.)
Kerüld a tésztaféléket, nagyon, sütni lehetőleg csak libazsírban süss, növényi olajban soha. Csökkentsd étrendedben amennyire lehet a gabonát és a burgonyát. Nem erőszakosan elhagyni kell, csak visszavenni fokozatosan, ahogy neked megy. Rágcsálj mellé/helyette nyers sárgarépát, karfiolt, gyökeret. Szájszag ellen friss petrezselymet, ne fluoridos fogkrémeket, meg kámforos gyomorpusztító rágókat.
Reggelente hosszasan zuhanyozz, élvezd ki a friss fürdést, vegyél egy jó hosszú nyelű hátkefét és alaposan dörzsöld meg vele mindenhol a bőrödet. Serkenti a vérkeringést, felfrissíti a gondolataidat. Ez szintén segít feltöltődni.
Képzeld erősen azt, hogy van egy új, kizárólag lelki barátnőd, aki vigyáz rád és egészségesen akar táplálni. Meglátod, hogy egyből könnyebb lesz átállnod. A neten kereshetsz szép pofikat is hozzá, amit alaposan memorizálsz magadnak, így kellemesebb a dolog.. Ezt tartsd virtuális jóbarátnak. Recskázni meg ott van az internet, illetve a videofilmek, csetszobák, ezt a részt nem részletezem. :)
Hidd el, ahogy szép lassan, hónapról hónapra nő a szabadságfokod, úgy kezdesz egyre több nőt ösztönösen vonzani magadhoz. Meglátod majd a pillantások változásából is. hogy egyre több a szemkontakt, egyre jobban kacérkodnak ismét veled a csajok, stb... Érzik a függetlenséget, szabadságot és vitalitást. Ennek ez a sora, nem klinikák látogatása, gyógyszerek zabálása, meg a lélekbúvárnál és a terápiás csoportoknál eltöltött évek, erre otthagyott százezrek, milliók...
Ha költeni akarsz, inkább járj le uszodába. Első alkalommal ússz le két hosszat, ne többet. Ne időre ússz soha! Pihengess kicsit a melegvizesben, majd otthon alaposan aludd ki magad. Nem kell majd elringatni. Mikor kipihented fáradalmaid, ismét menj le úszni. Hetente növeld a távot, nem lóversenyzel és nem izomzatot növesztessz, ez egyszerű életkedv fokozó. Szóval úszásban légy magaddal engedékeny és kényelmes. Inkább élvezd, mint szenvedd! :) Ha később kedved tartja, próbálkozhatsz elalvás előtt max. 1..2 km-es sétával, kocogással, futással, van akinek ez jön be, van aki úgx útálja, mint a fekete mágiát.
Helyette kerékpározhatsz is, ha kedved szottyan. Otthon úgysem szereted az asszonyt nézegetni, szóval mit is veszíthetsz, ha kicsit kimozdulgatsz... Körbejárhatod, felfedezheted a környéket, lesheted a csajokat, esetleg ismerkedhetsz is. A fontos az, hogy a szabad levegőn végzett mozgás jót tesz ilyen helyzetben még akkor is, ha városi az a levegő. Ha véletlen mellette más haszna is adódik, az csak jó.
Ha ezzel megvagy, a következő lépés, hogy megtanulsz főzni, ha nem tudtál. Ha csak elfelejtetted, akkor tessék újra elkezdeni. Eleinte csak tükörtojás, rántotta, sültek, főttek, rakottak. Alap kaják, amik egy kaptafára megcsinálhatók, ha pár alapműveletet elsajátítottál. Vannak jó kis szakácskönyvek, weboldalak. Tessék kupálódni kicsit, az mindig ráfér az emberre és az olvasgatás agyat is frissíti! Később már megy IQ-ból is. A változatos és kreatív főzés nem egy atomfizika, kialakul gyorsan a készség, ha az ember rászánja magát... :) Csinálj otthon egyre többször reggelit, vacsorát, hétvégente ebédet magadnak, esetleg nejedet is meghívhatod rá. Nem kell ettől jobban kedvelned, de jobb lesz a viszonyotok, ami tovább segít kilábalnod a mostani gödörből. Ő is érzi, hogy valami változott benned, ami eleinte tetszeni fog neki, később esetleg egyre nagyobb aggodalommal tölti el, mert érzi lelki megerősödésedet, függetlenedésedet. Olyan ez, mint drogdílernek a kliens elvonója... Nem örül neki, de mit tehet, ha rábeszélni többet nem lehet?
Ha a főzés elég jól megy, akkor következik a mosás és a mosogatás, mint létfontosságú házimunka. Ezeket is alaposan be kell gyakorolnod, mert a függőséged még fennáll. Tessék lejárni bevásárolni a boltba, az árakkal kissé tisztában lenni, hogy egyedüllét esetén képes legyél a pénzedet beosztani.
A takarítás miatt sokat ne aggódj, férfiember elvan nomád üzemmódban is, a minimumot pedig bárki képes megoldani. Az új nők ezt általában mint szükséges rosszat, tolerálják majd. Ha meg egyedül akarsz maradni, akkor meg ami téged még nem zavar, az valójában nincs is... :)
Ha ezek megvannak, akkor következik az önállóság eszközeinek beszerzése. Gondoskodj róla, hogy legyen a szétválás után főző és evőeszközöd, mosó és mosogató felszerelésed, (vegyszerek, kefe, szivacs, törölgető, súroló, stb) akkor legyen válás utánra minimum két váltás ágyneműd, ágyad, stb. Ez asszonyfüggő, de általában a minimál stafirungot illetően váláskor a nők bőkezűek szoktak lenni.
Inkább a nagyértékű eszközöknél (mosógép, mosogatógép, frigó, mikró, olajsütő, stb.) van vita.
Érdemes ezek értékének bő feléből titkon felszerelkezni és ebben gavallérnak lenni. Meghálálja magát, hidd el.. A TV és környezete örökös vitatéma. Meg se próbáld elvinni magaddal. Válaszd a régebbit, vagy amit titokban vettél magadnak.
Ruháid nem fogja elvenni, az már adott. Alap háztartási eszközökért, törölközőkért, terítőkért,. stb. viszont ne ott kelljen kapkodni az utolsó pillanatban. Tessék szépen, szisztematikusan és teljesen logikusan, tudatosan felkészülni az egyedüllétre! Mert egyetlen normális nő sem fog magának egy szerencsétlenség kupacot felvállalni egy lezáratlan párkapcsolattal. Szóval ha a fentiek megvannak,
ami akár több évet is igénybe vehet, tessék tovább készülni lélekben az egyedüllétre. Egyre kevesebbet támaszkodni az asszonyra és egyre jobban megoldani a saját bajaidat.
Elkezdeni intézni a csekkek befizetéseit, eljárni a hivatalokba ügyintézni, stb.
Ettől az elválás is könnyebb, simább lesz, mivel Ő is érzi, látja a tendenciát és felkészülhet rá, vagy esetleg megpróbálhat valamennyit változni és kissé helyrehozni a dolgot. Nem kell veszekedve szétmenni. A lakás válás esetén megosztható, ha veszekedés nélkül is megy a dolog. Nőt odavinni vagy az exed pasiját elviselni nyilván veszett nehéz dolog, de mégis sokkal jobb, mint az utcán élni, vagy minden kis pénzecskédet az albérletre költeni.
Ha van másik lakás, rokon, barát, ahova költözhetsz, vagy az asszony megy el, az egy főnyeremény, de ritka szerencsés eset. Ha a közös házat eladjátok, általában mindketten ráfaragtok, meg mégiscsak egy élet munkája benne van, de ez sajna ilyen. Végszükségnek ott az albérlet, de ehhez atomstabil állás kell, hogy éveken ét fenn tudd tartani és fizetni. Az is jó, lehet végszükség ha van egy kis telked valahol és egy öreg lakókocsid, ami kocsinak nem, de lakni megfelel. Ha van rendesebb bevételed, fusid, akkor a telek fejleszthető közművel, kerítéssel, betonozással. esetleg kisebb vityillóval, miegymással. Innen már lehet jövőt építgetni, tervezgetni, stb.
Meg lehet egyezni az exeddel, hogy barátként össze-összejártok még, segítetek egymáson a bajban. Te felszereled neki a polcokat, megszereled a lámpát, felviszed a bútorokat, stb. Ő meg megvarrja a lukas, szakadt, kifoszlott ruháid néha, esetleg megtanít elkészíteni a kedvenc ételed, párszor szexeltek is egyet, miegymás...
Ha netán zsarnok típus lenne, akkor a felkészülés látványosabb részét fokozottan titokban kell megtenned. Míg az életmódváltást megmagyarázhatod azzal, hogy egészséged miatt kell, orvos tanácsolta, stb. Addig egy maszek frigó, mosógép, porszívó, mosogatógép stb. beszerzését dugi pénzből lehet megoldani, esetleg mondani, hogy ez a tiéd, ebből és ebből van, ha váltok, akkor viszed. Vagy csak barátoknál a padláson/garázsban szétszórtan elhelyezni, amit így nem tud majd tőled elszedni sem. Én pl. a titokban vett mikrót elvittem A-hoz, a hűtőm B-hez, az indukciós lapot meg C-hez, stb. És ezekről ha nem tud, akkor nem is képezi az osztozkodási alapot, ami igencsak jól fog majd akkor jönni... Ráadásul mikor elhelyezkedsz egyedül, akkor milyen öröm lesz ezeket a rejtett kis cuccaidat végre igazán birtokba venni. :)
Sokféle dolog van, ezek csak ötletadók voltak. Ne keseredj el, a válás után az én életem is elkezdődött, nem pedig véget ért. Ahogy írom, egyedül tolom a szekeret azóta is. (19 éve!) Semmi pénzért sem viselnék el itthon senkit, mert mindent megoldok magam, amire szükségem van és a mérleg nekem úgy billent el, hogy ez a kisebbik rossz, ami történhet ellentétben azzal, ha valakinek az elfuserált dolgait kellene elviselnem. Szóval ilyen is van, ez is egy hatékony megoldás. Van akinek ez jön be, van aki mint az általam tisztelt és nagyra becsült Miquel, keres és talál is magának szerencsésen egy új partnert és boldogan él vele. Egy a lényeg: nem feladni és nem ráhagyni kell, hanem TENNI ELLENE! Betegen, depisen egy nem működő kapcsolatban a partner nyakán lógni a végtelenségig az nem old meg semmit, csak elodázza a sokkal nagyobb és gyorsabban bekövetkező bajt. Ezt a egyet ne tedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!