Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elveheti tőlem a gyerekemet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveheti tőlem a gyerekemet?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kisfiunk.

Tegnap összevesztünk nem részletezem hogy min és azt mondta hogy legközelebb elviszi a gyereket és pereskedhetek érte.

Van hozzá joga?

Nem vagyunk összeházasodva.

2010. jún. 23. 12:03
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nem fogom odaadni a gyerekemet egy ilyen sz.rházinak...

Csak a testemen keresztül...

2010. jún. 23. 12:36
 12/26 A kérdező kommentje:

Én azt írtam hogy apának egy nulla.

Ha nincs még gyerek honnan tudjam szerinted apának milyen?

Egyébként minden fontosabb neki, a barátok, a horgászat a szórakozás...

A gyerek és én kullogunk valahol az alvégen.

2010. jún. 23. 12:37
 13/26 anonim ***** válasza:
53%
Sajnos amíg nincs róla hivatalos papírod joga van a gyerek elviteléhez. Neked meg kötelességed odaadni. A gyakorlat szerint ha gyermekelhelyezési pert indítasz akkor a bíróság vizsgálni fogja, hogy ki volt, van többet a gyerekkel. Ha a párod "ellopja" és nem adja vissza a per alatt akkor nagyobb esélye van rá hogy megkapja. Erre nagyon vigyázz.
2010. jún. 23. 14:11
 14/26 anonim ***** válasza:

"Ha nincs még gyerek honnan tudjam szerinted apának milyen? Egyébként minden fontosabb neki, a barátok, a horgászat a szórakozás... "

Na ez tipikusan ki kellett derüljön az eddigi viselkedéséből is. Erre nem 1 éves gyerek mellett kell rájönni.

Érdekes, én 10 évet voltam együtt a párommal, mielőtt szültem neki és PONT olyan apa, mint amilyennek megismertem, mint embert. Semmi meglepetés. Hogy ez miért lehet???

2010. jún. 23. 14:40
 15/26 anonim válasza:
Hagyjátok már. Édesanyám "pasija" az elején nagyon kedves volt vele is, velünk is, mindent megadott nekünk, foglalkozott azzal hogy mit csinálunk mit érzünk stb, eltelt így 3-4 év, most meg áruljuk a házat...Kitalálta hogy mégse bír minket, és nem lehetett észrevenni rajta h ez lesz. Akárki el tudja játszani a kedveset ha akarja.
2010. jún. 23. 14:51
 16/26 A kérdező kommentje:

Teljesen egyet értek az utolsó válaszolóval.

Ha valaki jó színész bármit el tud játszani.

Egyetlen egy dolog tart vissza, hogy elveszi tőlem a gyerekemet.

De könyörgöm még meg sem tudja etetni...

Ugyan mit kezdene vele.

Soha el nem altatta, én virrasztottam mindig amikor kicsi volt vagy beteg.

SOHA nem adom neki oda.

2010. jún. 23. 15:39
 17/26 A kérdező kommentje:

Már rájöttem hogy rosszul választottam.

De a gyerek már itt van és ő nem tehet semmiről.

Annyit nyeltem neki, elnéztem egy csomó bunkóságát.

Ennyi nem bírom tovább...

2010. jún. 23. 15:41
 18/26 anonim ***** válasza:

keress meg egy jogászt, sok helyen van ingyenes jogsegély, ha nincs pénzed. kérdezd meg, hogyan lehet bebiztosítani, hogy a link alak ne is láthassa a kicsit! sztem van erre törvény, vhogy csak el lehet tiltani

sok sikert!

2010. jún. 23. 20:43
 19/26 anonim ***** válasza:
A kérdésedre válaszolva: igen, van hozzá joga. Ha végérvényesen eldöntötted, hogy külön szeretnél tőle költözni, akkor adj be a helyileg illetékes bíróságra egy keresetet gyermekelhelyezés ügyében (ha van közös vagyon, akkor vagyonmegosztás ügyében is), egyúttal kérj egy ideiglenes végzést, melyben kéred, hogy a per alatt a gyermek nálad legyen elhelyezve, illetve kéred, hogy a bíróság határozzon meg egy ideiglenes gyermektartásdíjat, illetve láthatást a különélő szülő számára. Mivel a per akár évekig is elhúzódhat, ha nem tudtok megegyezni. Mivel a gyermek ilyen kicsi, valószínű nálad maradhat, illetve az édesapa csak nálad látogathatja, el nem viheti. Általában 3 éves kor alatt így határoz a bíróság. Ha már a kezedben van egy ilyen ideiglenes végzés, akkor nem lesz joga elvinni a gyermeket. De azért remélem, hogy csillapodnak a kedélyek és meg tudtok egyezni, mert a kicsinek mindkét szülőre szüksége van. Ja, még annyit, hogy minden bíróságon van nyilvános panasznap, amikor bemész, elmondod mit szeretnél, és ők segítenek neked megfogalmazni a beadványt, ingyen. Nézz utána az interneten.
2010. jún. 23. 22:08
 20/26 anonim ***** válasza:
Bocsi, de a 21:52-esnek van igaza.
2010. jún. 23. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!