Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Második házasság, jóval...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Második házasság, jóval fiatalabb nővel, mennyire működik, hogyan szokott végződni? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Megéri elválni egy ilyen kapcsolat miatt? Vagyonfelezés után, a szerényebb anyagi helyzet mennyire kezdi ki? Mennyire ragaszkodóak,hűségesek általában az ilyen nők?

2018. szept. 25. 15:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Úgy, úgy, hagyd ott a nejed, tegyél jót vele!

😂

Exem is először csalt, aztán otthagyott egy fiatal lányért.

A fiatal, naiv kislány azt hitte, hogy jó fizetés és családi ház várja.

Az exem minél gyorsabban akart válni, hogy elvehesse. Ràbólintott a zsíros gyerektartàsra is. A ház az èn örökségem, abból semmit se kapott.

A kislány először csak hol egy cipőt, hol egy telefont kapott. Aztán apuci el akarta zárni a pénzcsapot, mert valamiből élni kell.

Se összeköltözés, se esküvő, az exemnél 12 évvel fiatalabb pasival lelépett a nagy szerelem.

A második férjem csak 7 évvel fiatalabb nála. 😁

Se csaj, se ház, se család, se pénz, és én vagyok a szemét, amiért mi jól èlünk két fizetésből, plusz a gyerektartásból.

2018. szept. 25. 19:11
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

10-15 év korkülönbséggel még szokott működni, annál több már csak kivételes esetben. A rutinosabb gazdag férfiak házassági szerződést kötnek a fiatal arával, érdekelté teszik őket, hogy ne lépjenek le, és kimondva-kimondatlanul szemet hunynak a kicsapongásaik felett.

A nagy korkülönbség azért időzített bomba, mert amíg a férfi jó egészségi állapotnak örvend, addig működhet jól egy kapcsolat, de amikor a férfi lerobban egészségileg kevés nő vállalja be hogy gondozza élete végéig..... még akkor is ha ezzel anyagilag egy életre bebiztosítja magát és gyerekeit.

2018. szept. 26. 13:33
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
12-es: Nem csak a rutinosabb gazdag férfiaknak érdemes házassági vagyonjogi szerződést kötni, hanem mindenkinek. Nőknek, férfiaknak, szegényeknek, gazdagoknak egyaránt. Ne legyünk naivak, Magyarországon minden második házasság válással végződik, hiába hiszi mindenki azt, hogy vele nem "történhet" meg. Én is azt hittem, aztán mégis válunk. Amíg nincs válás, addig a szerződés csak egy papír a fiók mélyén. De válás esetén tiszta helyzetet teremt, nincs szükség végeláthatatlan vitákra, bírósági pereskedésre a vagyonmegosztással kapcsolatban, hogy aztán egy életre megutálják egymást.
2018. szept. 27. 10:14
 14/19 anonim ***** válasza:

13 reagálva....

Ha nincs szerződés akkor is van ami alanyi jogon jár, a házasság alatt szerzett közös vagyon fele. A rutinosabb férfiak olyan extra kitételt szoktak beleírni, hogy 10év együttélés után valami extra prémiumot kap a másik fél és így tovább, vagyis érdekelté teszi hogy vele maradjon minél tovább. Olvastam már ilyen szerződést, ott például ki volt kötve, hogy ha a nő elhagyja x éven belül,akkor semmit nem kap, de ha 10 évet kibír vele, akkor már elég busás vagyont markolhat. Viszont az is ki volt kötve, ha nem sikerül fiú örököst összehozniuk ezalatt a 10év alatt, akkor bukik mindent. Házasság előtt mindketten részletes orvosi vizsgálaton estek át, hogy nincs semmi genetikai rendellenességük vagyis nincs akadálya a gyerekszülésnek.

2018. szept. 27. 10:28
 15/19 anonim ***** válasza:

14: ez akkor életszerű, ha első perctől tiszta mindenkinek, hogy a csaj csak a pènzt szereti, és szó sincs érzelmekről. Az nem is igazán házassági szerződés, inkább adás-vételi. 🤮

Amikor valaki ilyen fiatal puni miatt válik, az meg is érdemli. Nem ritkán ez az első lépés a hajléktalanság fele. Egy válás is odaver, de kettő...

2018. szept. 27. 10:51
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

Általában el sem jut a házasságig.

Elkopik a varázslat: a titkos kapcsolat rengeteg izgalommal jár, romantikus a bujkálós tiltottgyümölcs, stb.

Sajna a legtöbb ilyen kapcsolatnak ez az alappillére. Mindkét nemnél jellemző lehet a megmentési kényszer, kijuttatni a herceget/hercegnőt a gonosz (házi)sárkány karmai közül.

Sajna ritka a valódi gonosz férj/feleség, inkább a házastárs próbálja feketíteni, ezzel fenntartva a szeretői viszonyt, és csökkenteni a bűntudatot.

Ezek mind-mind eltűnnek, és ott áll egymás előtt két ember, akik alig ismerik egymást.

2018. szept. 27. 17:40
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

16-os: Ezt nagyon jól megfogalmaztad, nagyon igaz. Egyszerű pszichológia az egész, ez a kognitív disszonancia. A megcsalt félről a megcsaló maga is elhiszi, hogy ő a megtestesült gonosz, ezért igazából már nem is bűn az, amit ő csinál.

A másik dolog, a titkolózás, a bujkálás. Mi hamarosan válunk, de még egy rövid ideig egy fedél alatt élünk, amíg megoldjuk a lakhatás témáját. Tiszta sor, köztünk vége, eldöntöttük, megbeszéltük, válunk. De az én leendő ex feleségem és szeretője még mindig bujkál, titkolózik, mintha még mindig titkos lenne a kapcsolatuk. Mondjuk két év alatt annyira berögzülhetett nekik ez a bujkálás, hogy szerintem el se tudják máshogy képzelni. És az is annyira igaz, amit írtál, ott áll most két ember, és alig ismerik egymást, most jönnek csak a meglepetések, meg hogy a másik nem is olyan, mint amilyennek elképzelték, stb.

És a kérdezőnek és hadd válaszoljak. Függetlenül életkortól, általánosságban igaz, hogy egy új kapcsolatért nem éri meg elválni. Elsősorban azért, mert az ember ha szerelmes, hajlamos a jelenlegi kapcsolatát leértékelni, a hibákat felnagyítani, ezzel szemben pedig az újat felértékelni, a hibákat elbagatellizálni és csak a szépet észrevenni. Aztán az esetek többségében kiderül, hogy az új se olyan tökéletes, neki is megvannak a hibái, meg a régi se volt olyan szörnyű, amilyennek akkor tűnt. És erre jön még rá a válás "költsége", amit nem csak anyagiakban lehet mérni, rengeteg lelki sérüléssel is jár, csomó minden hiányozni fog a régi életből, az újjal össze kell szokni, összecsiszolódni, ami vagy sikerül vagy nem. A nagy számok azt mondják, hogy ez ritkán szokott összejönni. De kivételek mindig vannak. Van aki először csak simán rosszul választott, de másodjára megtalálja élete párját, aztán boldogan élnek, amíg a halál el nem választ.

2018. szept. 27. 21:32
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Az én exem úgy bukott le a barátnője előtt, hogy nem törölte ki a beszélgetéseinket.

A facebook üzenetváltásaink évek alatt megromló házasságunk mementoja.

Két dolog miatt dobta ki a lány:

A fő érv az volt, hogy az ex próbált visszajönni.

A mellékérv pedig az, hogy bár én voltam a rosszanya, rosszfeleség, pont a féléves ünnepségükön (egy hétvégére elutaztak) én otthon rettegtem, mert csomót találtak a mellemben, megoperáltak és a szövettant vártam, a két gyerek meg bárányhimlős volt.

Ott volt az összes üzenet, ahol rettegtem a haláltól, sírtam a fáradtságtól, kértem, hogy ne hagyjon egyedül, kértem, hogy siessen haza. (Nagynéném emlődaganatban halt meg, másik oldalon nagyimnak levették a mellét és kemóra járt, de túlélte)

Ő pedig simán lerázott, és összebújt a szeretőjével.

2018. szept. 28. 07:24
 19/19 anonim ***** válasza:
#17: Bölcs gondolatok.
2023. máj. 8. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!