Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy legyen a gyermek láthatása hivatalosan hogy mindenkinek jó legyen?
A "hivatalos" az a kéthetente egy hétvége,illetve ünnepnapok,szünetek fele.
Ha a férjed ennyire felelőtlen,akkor te se vagy túl felelősségteljes,hogy gyermeket szültél egy ilyen kapcsolatba.Talán keresni kellene valakit a gyerek mellé,aki felnőtt módra bír gondolkozni.
Azon ne csodálkozz,ha kiakad erre az "egyezségre",mert ami nincs lepapírozva,az olyan,mint ami nem is létezik.Egyébként jó lenne,ha a gyermek nem mint"áru" jelenne meg...ha jó kutyus leszel,kapsz belőle egy kis koncot még....annyit legyen az apjával,amennyit igényli(a gyerek) és amennyit az apa minőségileg bír vele lenni.Hozzáteszem ez hosszú idő amíg kialakul,nem lehet a jövő héttől beszabályozni.
Attól,hogy esetlegesen a férjed bosszúálló,attól lehet még jó apa
Az,mert tudom,hogy a jóban-rosszban az a rosszban is érvényes,hogyha szeretek valakit,az nem változik át bosszúálló szörnnyé,a gyerekeim meg nem a tulajdonaim.
Nem akarok ráeröltetni senkire,aki közel áll hozzám olyant,amit saját magam nem szeretnék...megtanultam úgy élni másokkal,hogy tudjak valódi kompromisszumokat kötni és ez elégedettséggel tölt el.Végülis nem nehéz,nem máson múlott,csak magamon.
Igen,ez jó gondolat.Próbáljátok egymással kulturált módon ezt megbeszélni.Mit jelent az,hogy bosszúálló?Akár a gyereketek kárára is?Mert nem mindegy,ki mennyire aljas.Ha nem tudja még minimálisan sem ellátni,akkor kérheted,hogy ne vihesse el,csak hozzátok mehessen.De ezt is beszéld meg vele,gondolom tisztában van azzal,hogy egyedül nem boldogul a gyerekkel,de mégis találkozhatnak amikor mindenkinek jó.Mennyi idős a kicsitek?Az alap hivatalos dolgokat fektessétek írásba,a többit meg lehet beszélni.Majd a bíró megmondja mit rögzít még,Te ajánld ezt fel a bíróságon ez a lényeg.Én is ezt tettem 14 évvel ezelőtt,és apuka kb:2 alkalommal élt a jogával....
Minden jót nektek,kívánom,hogy sikerüljön békében elválnotok,és rendezni a közös ügyeiteket.
Azért mert nem neked kell megoldanod,hanem közösen kellene megoldanotok.
Most nem az kellene fontosnak lennie,hogy apa szemét-e,hanem a gyerek mi a jó.
Na szerintem egy jó egyezség így nézne ki:
-kéthetente apánál,mondjuk szombat reggeltől-vasárnap estig
-szerdánként apa menjen érte bölcsibe/oviba,majd másnap reggel vigye be.
ha ezenkívűl még igénylik,(és nem megy a gyermek rovására),akkor nyugodtan belefér egy-egy séta,egy éjszakai ottalvás(ezt nagyon bírják a gyerekek,mármint a "másholalvást")
Szünetek fele,olyan megkötéssel,hogyha nyaralni mentek,akkor a hétköznapi láthatás ne legyen.
Azt hiszem ez egy korrekt megállapodás lenne,így maradna a gyereknek apja is meg anyja is.Az apa nem hidegülne el a gyerektől,te meg egy év múlva nem csavarodnál bele az "egyedülállóanyuka" szerepbe.Mit szólsz hozzá?
Offolok: ne bántsátok a kérdezőt, nagyon sok ember változik más emberré válás alatt, bosszuálló szörnnyé, ahogy mondjátok. Pl. az én volt férjem, becsajozott, elment, ezek után amíg még volt kulcsa és én dolgoztam a gyerekek meg suliban, kipakolta a lakás. Még a cukortartót is elvitte! Ezek után verte magát, hogy ha nem egyezek bele az ő feltételeibe, elpereli tőlem a gyerekeket. Mi ez ha nem bosszúállás? Pedig tök normális ember volt, normális volt a házasságunk is.
Szóval nem az észt kéne osztani tényleg, hanem válaszolni a kérdésre.
Off:12:40 válaszolt is a kérdésre.
Bosszúállásra nehéz felkészülni, sőt nem is lehet. Bármit is áll majd a papíron őt nem fogja érdekelni. :(
A gyerek érdekeit szem előtt tartva kell jó döntést hozni. Ne keseregj, bár tudom mennyire könnyű mondani...
Szorítok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!