Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Már nagyon fontolgatom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Már nagyon fontolgatom a válást, mit tennétek ilyen esetben?

Figyelt kérdés

2 éves házasok vagyunk egy éves kisgyerekkel.A férjem rég nem foglalkozik velem,nem segít,és nagyon boldogtalan vagyok!Mindent megtettem,kértem,hogy beszéljük meg,mégsem változott semmi.Egyre rosszabb,mindig veszekszünk,nem hajlandó kompromisszumra.Szerintem nem is szeret engem.

Hogy hová mehetnék,nem tudom,nincs 30.000ft a GYED-em,édesanyámhoz tudnék menni,ő meg nagyon távol van.Hogyan tudnám eltartani így a babámat?

Mondják egyesek,hogy a gyerek miatt kéne együtt maradni...Hát pont ezért kéne elválni,mert nem akarom,hogy sérüljön a sok veszekedés miatt.Csak hogyan tartom el huszonpár ezer forintból...Ez itt a gáz.Tűrjek addig,míg lesz egy állásom,(de akkor a munka miatt nem tudok anyámhoz költözni),vagy menjek el most és "lesz valahogy"?Segítsetek,mit tennétek?

2010. jún. 22. 07:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Keress munkát ott, ahol anyukád lakik és utána költözz. DE azért jól gondold meg, mert nem egyszerü egy pici gyerekkel.
2010. jún. 22. 07:58
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Én majdnem öt évig csináltam ezt,63 ezer rokkant nyugdíjból(39 éves vagyok) nem tudtam volna eltartani a gyereket.Nem ülök tolószékben,de beteg a gerincem,sehol nem találtam munkát.Aztán sajnos meghalt tavaly az anyukám,aki nagyon sokat segített,és az egy - szörnyű- mérföldkő lett az életemben.Akkor hagytam ott a férjem,az volt egy lökés,hogy változtatni kell,mert az élet rövid.Hála Istennek nekem van másik kapcsolatom,aki orvos,jobban áll anyagilag,és így tud támogatni és a gyerekemmel nagyon szeretik egymást.De persze nem ő tart el.Alkalmi munkákat néha találok,és szociális támogatásokat is kapok.Ha otthagyod a férjed,akkor egyedülállónak minősülsz,menj el feltétlen a családsegítőbe,ott mindent elmondanak,mik az anyagi lehetőségek,és munkát keresni is segítenek.Meg lehet lenni egyedül,bár nagyon nehéz,de a sivár házasságnál minden jobb.Ha maradsz és "beszűkülsz",esélyed se lesz,hogy megváltoztasd az életed.A gyereknek is úgy könnyebb,ha akkor váltok,amikor még pici.Minél nagyobb,annál nehezebb neki is,neked is.Tapasztalatból mondom.Amikor végre léptem,megkönnyebbültem,és bár iszonyúan meg voltam ijedve a jövőtől,a lelkem mégis megszabadult egy megromlott kapcsolat lehúzó terhétől.Drukkolok neked.
2010. jún. 22. 08:15
 3/24 anonim ***** válasza:
08:15 vagyok. Még valamit: lehet,hogy nem fog túl szépen hangzani,amit mondok,de ha ma vagy holnap nem is tudsz lépni,akkor tervezd meg.Ha már eldöntötted,az hatalmas erőt ad.És kezdj el gyűjteni egy kis pénzt,csípj le innen onnan egy-egy százast,ezrest,és tedd félre.Ezzel senkit nem rövidítesz meg,és képzel vele egy kis tartalékot.Én nem így csináltam sajnos,bár többen tanácsolták,így kellett volna.Sok sikert!
2010. jún. 22. 08:20
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

menj el anyukádákhoz már csak a baba miatt is, ne nőjjön fel szegény egy ilyen apa mellett, aki nem tiszteli a gyermeke anyját.

kezdj el gyűjtögetni és bízd meg anyukádat, hogy nézelődjön munka után neked, szóljon az ismerősöknek és te is keress munkát anyukád lakhelyén. beszélj ügyvéddel (van ingyenes jogsegély), hogy váláskor mennyi jár neked, illetve mennyi a gyerektartás, ragaszkodj ahhoz, ami a tiéd!

mindenképp most menj, később nem lesz hozzá erőd! először nehéz lesz, aztán úgyis kialakul, szerecséd van, hogy anyukádhoz mehetsz!

32N

2010. jún. 22. 08:44
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

8.44 vagyok

mindenképpen jelentkezz anyukádéknál, amikor átköltöztél, a munkaügyi központba, hátha legalább tanfolyamra tudsz járni

keresd majd ott fel az önkormányzatot, hátha jár valami segély, támogatás

sok szerencsét és erőt!

2010. jún. 22. 08:47
 6/24 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok,köszönöm mindenkinek!Szerencsére nem vagyok egy "hamvába hótt" típus,remélem,meg tudom ezt is csinálni!Köszönöm!!!!

Szép napot nektek!

2010. jún. 22. 08:53
 7/24 A kérdező kommentje:

Egyébként gondolkodtam azon,hogyan lehetne megleckéztetni,vagy mitől döbbenne rá,hogy nagyon belekényelmesedett a kapcsolatba,ill. szarik a fejemre,de eddig nem ment...Rengeteget beszéltem neki szépen,csúnyán...De ha arról volt szó,hogy nah,akkor elmegyünk,akkor a válasz az volt,hogy ő belehalna,ha nem látna minket.(vagyis gondolom,a gyerekét...)Bármikor láthatná.

Ha van egy kis esélye,hogy megváltozik,akkor maradnék,de egyre kevesebbet látok belőle,a gyerek meg csak nő...

2010. jún. 22. 08:57
 8/24 anonim ***** válasza:

Ha te nem vagy boldog vállj el!

Ha anyukád mesze lakik tedd azt amit az első komment mondott.

A kicsi miatt pedig ne agódj! Ő ebből MÉG semmit nem vesz észre!

2010. jún. 22. 09:00
 9/24 anonim ***** válasza:
És ha csak ideiglenesen mennél anyukádhoz? Persze ezt férjednek nem kell tudnia, higyje csak azt, hogy végleges a döntésed. Hátha akkor észbekapna...
2010. jún. 22. 10:47
 10/24 anonim ***** válasza:
53%

Nem akarok vihart kavarni, es le lehet pontozni, ha akartok, de en azt mondanam, hogy ha lehet, probaljatok megoldani a problemaitokat. Nem csak a gyerek, inkabb MAGATOK miatt. Annyi sok hazassag tonkremegy, mert a parok nem kommunikalnak rendesen, es mert azt hiszik, hogy a hazassag csak boldog evekbol all. Minden hazassagban vannak melypontok, amik akar evekig is eltartanak, de ha mindenki megfutamodna ilyenkor, mar nem lennenek hazas emberek.

En inkabb probalnam kitapogatozni a ferjemnel, hogy mi okozta nala ezt a gyokeres valtozast, hogy egyutt atveszelhessuk ezt a nehez idoszakot. Igaz, nem tudhatom, mennyire nagy a problema nalatok, de en igy csinalnam. Tenyleg nem megbantani akarlak, csak egy kicsit probald meg kivulrol latni a dolgokat, felejtsd el egy picit serelmedet, es kepzeld magad az o helyebe.

Ne koltozz meg el, az csak megfutamodas lenne a problemak elol, de termeszetesen csak akkor, ha a ferjed szeret benneteket.

Szep napot!

2010. jún. 22. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!