Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek, ha anyagilag padlóra kuldött a válás es ebbe belebetegedtem?
Elvaltam par eve egy ferfitöl , aki mint utólag kiderult , rosszindúlatú vol es bantalmazott , eszrevettem hogy a bantalmazó kedvét a sebezhetösegem valtotta ki, mert neki ki voltam szolgaltatva neki es megtehette buntetlenul , hat megtette .
Mig egyutt voltunk mindent alairatott velem mindenböl kiforgatott , mindent irigyelt tölem , ha jókedvem volt , ha jò kapcsolatot ápoltam anyámmal stb
Mikor a gyerek elerte az iskolaskort , elvaltam, mindenki biztatott hogy ettöl csak jobb lehet es pozitiv meglepeteseket is tart az élet, stb
Mire elvaltam mar kimerult , megtört lelkiallapotban voltam , ami megnehezitette kapcsolatok kialakitasat es beilleszkedest, munkaban helytallast , jó döntesek hozatalát
Folyton panikban voltam , mert tudtam ha nem törekszem , elveszithetem a gyerekem es a szamlakat nem fogom tudni fizetni
Ez a stressz meg jobban lerombolt mentalisan es fizikailag , tehat stresszböl stresszbe kerultem
Csinaltam egy hormonzavart , megbetegedtem , elhiztam
Amit tudtam biztositani a gyereknek az ruha es jó minösegu etel , es szamlak befizetve, de viszont maig nemsikerult úgy berendeznia bérlakást, hogy vendegeket lehessen hivni
A sok gond es kuszködes miatt odajutottam hogy bánom azt is, hogy anyam megszult, hogy a volt ferjemmel talalkoztam es minden fáj , az egesz elet .
Úgy erzem nem sikerul soha kiemelkedni a nyomorból , a gondokból
Ejjelekig gondolkodom hogy mit hogy kene csinaljak es mit kellett volna maskepp . A gyerekem a legfontosabb es szeretem a vilagon a legjobban , de ez a fájdalom es kudarc amit erzek , mindent át akar szinezni az eletemben , es a gyerek iranti erzeseim is !
Semmi pozitiv nem jött a valas utan csak az egyedul kuzdes , ami megrendult egeszseggel nem megy
Sajnos nem tudok semmit felmutatni , a volt ferjem röhöghet a markaba , látva a kinlódasom az azóta eltelt 6 ev alatt
Borzasztóan szégyellem hogy ilyen kapcsolatban éltem, ismerkedesnel ez mindig feljön , erzödik ha be se vallom, hogy valami nincs rendben a múlttal , valami eltussolas van , mert ugye a nullaról kellett induljak valas utan ,ket zacskóval a kezemben tavoztam
Emiatt maig kivertnek , kirekesztettnek erzem magam , agròlszakadtnak , amit nem tudok lemosni magamról , ezt a traumat. Szegyellemmagam , azert ami törtent es az utana következö idöszakert is
Mi a megoldas , van egyaltalan , ezen negativ erzesek lekuzdeseben?
Én elhiszem, hogy padlóra küldött a válás, na de azóta eltelt 6 (!) év! Ha eddig nem is kaptad össze magad, akkor èppen itt az ideje!
Ha jól értelmezem, "csak" egy gyerek van, tehát nem kell egy 4-5 tagú családról gondoskodnod, csak kettőtökről. Egy átlagfizetésből, családi pótlèkból, adókedvezményből, gyerektartásból is ki lehet egész sok dolgot hozni, de ha nem sikerül, vállalj másodállást, sokan megteszik, vafy válts munkahelyet, és jépezd magad.
El lehet merülni az öndajnálat bugyraiban is, de az sok jóra nem vezet.
Nem a válás küldött padlóra, hanem ahogy írtad, kiforgatott mindenből, vagyis elvihetett bizonyos vagyonodat a válással.
"a bantalmazó kedvét a sebezhetösegem valtotta ki".
Hát erről az embertípusról nincs jó véleményem. A jó oldala az hogy megszabadultál az ilyentől. Ugyanis ha nem lettél volna sebezhető, akkor igyekezett volna azzá tenni.
Sajnos volt a rokonságunkban hasonló eset, onnan tudom amit írtam.
Ez alapján írom még hogy ha ismét megismerkedsz valakivel, akkor az hasznos és pozitív legyen számodra még olyan időkben is ha netán éppen sebezhető vagy. Aki nem ilyen azt kerüld el.
Még annyit, hogy tán a magyar nyelv bonyolultságának is köszönhető, de a jog olyan nagyszerű hogy az említett férfi mégsem sokáig örülhet a vagyonnak amit elvitt tőled. Tudok ilyen esetről hogy a jogerős határozat tudatára az adott személy szinte biztonságban érezte magát. Arra nem gondolt hogy úgy megtámadható a jogerős határozat is mint a huzat. Ezt a hivatalok sem szokták említeni, vagy eszükbe sem jut, csak akkor ismerik el ha az ügyfél az orruk alá nyomja a kinyomtatott paragrafust.
Vagyis nem aludhat ám az a férfi nyugodtan, cudar időket élünk csak ő ezt nem tudja hogy vadászból is lehet préda. :))
Hat en két gyerekkel és szinten 2 zacskoval tavoztam es epitettem ujra az életünket semmit se engedett elhozni az exem..
.de én hálás vagyok négis, nekem lett egy rendkívül tisztességes párom legalább 4 évre (betegség vette el tőlem...) találtam jó munkát es bar a gyt még mindig nem rendezett a birosagon, a legjobb dontes volt kilepni a bantalmazo kapcsolatbol! Legalabb a lelkem rwndbe jott es a gyerekek is normalis legkorben nőnek fel.
Szomorú olvasni a soraidat.
Gondolj arra, hogy van egy szép egészséges gyermeked aki miatt sosem szabad feladnod.
A te és gyermeked kapcsolata valószínű erősebb lesz mint az átlag hisz évekig csak ti vagytok egymásnak.
Próbálj meg pozitív lenni és örülj minden kis apróságnak ami kisugárzik rád és nem ránt be a depresszió. Hidd el a gyereked is érzi, hogy anyával nincs minden rendben.
Exed kinevet ? Legyen ez az ő szegénységi bizonyítványa. Te egy erős nő vagy egy igazi anya. Ne foglalkozz a rosszindulatúakkal.
Ameddig a gyermeked iskoláztatod, ruháztatod, neveled nincs mit szégyelni.
Nem attól jó a jó szülő, hogy megveszi a legújabb csúcstelót.
Egyértelmű minden szülő megvenné a gyereknek a legmenőbb cuccokat, de ezt sokat nem tehetik meg. Biztos fáj, hogy nem tudsz ilyen örömöket okozni neki, de nem biztos, hogy ártasz vele. Majd, ha saját keresete lesz megbecsüli jobban a dolgait.
Próbálj mindenbe pozitívumot keresni, mert hidd el ott van csak fel kell ismerni.
Én meg azt gondolom, hogy ha 6 év alatt nem sikerült rendbe tenned magadban ezeket a dolgokat, akkor egyedül màr nem is fog menni. Kérj orvosi segítséget (a fizikai tünetekre gondolom van). Menj pszichológushoz. Van tb alapon is.
Egyébként mi az, amivel nem vagy elégedett? És azon hogy tudnál változtatni? Mik a céljaid az életben?
Tudod vannak a földön olyan helyek, ahol még annyiuk sincs az embereknek mint most neked. Ott jobb lenne élni?
Valamint jobb lenne ha nem lenne gyereked?
Ne exed okold
6 ev alatt egyetemi diplomat lehet szerezni es jo allast.
Van ismerosom aki menekult
6 ev alatt iskolat vegzett es praxist nyitott hazat vett es ferjhezment
Mas hibaztatasa sajat eletuk miatt egyszeru aldozat szerepbe bujva nem felnott viselkedes
Kérd pszichológus segítségét, mert neked már nagyon szükséged van rá. Magad kellene először felépíteni, mert amíg a te lelked nincs jól, addig a tested és a környezeted sem lesz az. Mert ezek kihatnak egymásra.
Nekem nem volt válásom, de hosszú kapcsolatomnak lett vége. Összetörtem én is. Elkezdtem magam direkt jó gondolatok felé terelni. Orrba-szájba néztem, olvastam pozitív gondolkodást megerősítő könyveket, filmeket. A youtube tele van ilyenekkel. Először az elméd tiltakozik, majd addig erőszakoltam, hogy megadta magát. Elkezdett újra önbizalmam lenni. Ezután találtam rá a férjemre, akivel boldog párkapcsolatban élek.
Nem szabad állandóan a múlton rágódni, mert abba bele bolondul az ember. Minek? A jövő a lényeg. A múlton már nem tudsz változtatni semmit. Ezután elkezdtem pszichológiai előadásokat is nézni, saját magam elemezni. Miért hagytam magam? Igen én a hibát magamban találtam meg, nem a másikban. Ő olyan amilyen, de én hagytam magam. Ez az én felelősségem, mert azt lehet bántani, aki hagyja magát. Durva felismerés volt nekem is. Be kell fejezni, hogy másokat hibáztatunk vagy a sorsot.
Most rengeteg videót tudnék ajánlani, de hit nélkül semmi nem megy. Louse L. Hay azért mindenképp ajánlom, keress rá youtube-on.
Végezetül ne várd, hogy a problémáid majd megoldódnak maguktól, az idő sem segít, más sem fogja megoldani, még a pszichológus sem. A házi feladatot neked kell elvégezni segítséggel vagy anélkül. Nem lehet megúszni. Újjá kell építeni magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!