Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közösmegeggyezéssel válunk. A vagyonunk a lakáson kívűl csak adósságból ál annak is a nagyrésze az én nevemen van. Igaz az hogy az első tárgyalás után kell a közjegyzőnél a vagyon megosztásról írásban megállapodni?
Az exem azt mondja hogy fizessem én a adóságokat és ő lemond a részéről a lakás árából annak eldása után.
Mennyire részletesen kell ezt írásba foglalni?
Ha ennyire a bőrödre megy a vásár,akkor a te érdeked,h a lehető legrészletesebben írásba foglaljatok mindent!
Gondolom azért vannak a neveden a hitelek,mert amikor családként felvettétek,nem a válásra játszottatok.Ez van!Jó,h az exed nem akarja kihasználni a helyzetét,legalább ez pozitív.De le kell írni mindent,mert egyik napról a másikra is megváltozhat a hozzáállása.A válás egész ritkán békés.
Az teljesen lényegtelen, hogy kinek a nevén vannak az adóságok, mivel a házasság alatt vagyonközösség van,tehát MINDEN közös, a szerzett vagyon is meg az adóságok is, függetlenül attól, hogy kinek a neve szerepel.
A lakás értékének a fele meg az adóság fele a tied, ha ez a kettö kiegyenliti egymást, akkor belemehetsz, ha több a fél lakás értéke, akkor jól járhatsz, ha kevesebb, akkor biztos, hogy ráfizetsz.
Az adóság kifizetéhez a bank beleegyezése is kell (már amennyiben egy összegben, a rendes határidö elött akarod kifizetni).
Szerintem célszerü lenne egy szakembert bevonni tanácsadóként, mert egyébként nagyon rosszul is járhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!