Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vált már valaki az új PTK...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vált már valaki az új PTK alapján közös gyerekfelügyelettel?

Figyelt kérdés

Most fogunk válni, a tervek szerint közös megegyezéssel, közös gyerekfelügyelettel (1,5 éves gyerek) mindenben megegyezve. Én vagyok az apuka, aki elköltözik majd, anyuka marad a gyerekkel a mostani lakásban.

Az új PTK szerint közös felügyelet esetén nem kell a láthatásról megegyezni, viszont az ügyvédem tanácsára érdemes lehet ezt megtenni arra az esetre, ha később mégis elmérgesedne a kapcsolat a szülők között, akkor ne kelljen majd pereskedni. Ha meg megmarad a békés kapcsolat, akkor az csak egy papír, bármikor bármiben el lehet térni, ha egyetértünk.

Kíváncsi lennék tapasztalatokra, ki hogyan csinálta, milyen egyezség született, amit jóvá is hagyott a bíróság? Illetve tanácsokat szeretnék kérni, hogy mit milyen részletesen szabályozzunk papíron.

Nincs vita köztünk arról, hogy alapfelállás az legyen, hogy a jelenleg kialakult állapotot folytassuk, kb mindkét szülő ugyanannyit foglalkozik a gyerekkel. Én most is aktívan kiveszem a gyereknevelésből a részem, pelenkázom, etetem, fürdetem, öltöztetem, altatom, játszom vele, elmegyünk boltba, játszótérre, én vigyázok rá, amíg anya távol van - akár 4-5 órát is, közben a háztartásban is mindent megcsinálok, főzök, takarítok, mosok, teregetek, még vasalok is.

Azért szeretnék minél több mindent beleírni az egyezségbe, mert anyukának az új pasija elég furán viselkedik, helyettem akar a gyerekem apja lenni, arról győzködi a feleségem, hogy ne menjen bele a közös felügyeletbe, meg hogy ő nem fog belemenni, hogy én nap mint lássam a saját gyerekem, stb. Anyuka még tartja magát, nagyon helyesen nem enged neki beleszólást a mi gyerekünkkel kapcsolatos egyezségünkbe, ebben nekünk kell megegyezni. Ha neki nem tetszik, az az ő baja, maximum továbbáll.

Minden véleményt, ötletet, tanácsot szívesen veszek. Aztán majd beszámolok, hogy mi valósult meg. Előre is köszi.

2018. jún. 17. 08:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam, csak nekünk 2 gyerekünk volt. Amikor a volt nejemmel először megegyeztünk, hogy közös felügyelet legyen simán belement, majd az ügyvéd tanácsára módosította a megállapodásunkat és a bíróság nála helyezte el a gyerekeket. A 2 gyerek között nagy korkülönbség majd 10 év a kislány nem igazán kommunikál velem, az új "apa" mindent megtesz azért hogy őt tekintse apjának. A fiam viszont teljesen kikészült, hogy költöznie kell, itt voltak a barátai, a teniszpálya, az uszoda, nagyon sportos fiú. Ha elhozom láthatásra még most sem akar hazamenni, lassan betölti a 15 életévét, akkor kérvényezni fogom, hogy nálam helyezzék el.

Annyit tudok javasolni, hogy biztosítsd be magad, mert a magyar jogrendszer az anyákat támogatja gyereklehelyezés ügyben, férfiként megfeszülhetsz akkor sincs esélyed az anyával szemben. Ismeretségi körömben van egy házaspár aki közösen neveli a gyerekét, ők nagyon jól csinálják, de sajnos ez a ritka.

40F

2018. jún. 26. 18:38
 12/12 A kérdező kommentje:
11-es: Köszi a tanácsokat. Pontosan az a célom, hogy bebiztosítsam magam, ezért is szeretnék minden apró részletet beleíratni az egyezségbe, hogy utólag ne lehessen az, hogy anyuka meggondolta magát. Ezért is tettem fel a kérdést, hátha valakinek van gyakorlati tapasztalata, hogy miket érdemes leírni.
2018. jún. 27. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!