Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizetésemből bírói végzés alapján 40% gyerektartás vonnak. Magyarországon dolgoztam mindig, de ha Ausztriában dolgoznék, ott is így működne?
Figyelt kérdés
Segítséget kérnék! 10 éve váltam el és annak idején a bíróság 40% gyerektartást ítélt meg a feleségemnek. Ezt azóta végzés alapján automatikusan letiltják a fizetésemből. Feleségem nagyon jó módú családból származik (most is a felső tízezer közé tartozik, mindent otthagytam nekik, semmit sem követeltem), nekem pedig teljesen ellehetetlenítették az életemet. Mindig Magyarországon dolgoztam, de ha Ausztriába mennék dolgozni, ott is letiltják ezt a 40%-ot a fizetésemből? Ehhez szeretnék segítséget kérni. Köszönettel: Sz.2017. jan. 3. 19:44
2/13 anonim válasza:
Ha a feleséged nagyon jómódú családból származik a gyerekeknek akkor is te vagy az apjuk.
Bár tudom,hogy a kérdésed nem ez irányú volt...
3/13 anonim válasza:
Passzolok, de a helyedben kérném a gyt felülvizsgálatát, és egyezzetek ki egy fix összegben. Tíz év alatt se emelkedtek a fizetések semmit, a következő tíz évben se fognak. A gyerek és az ex számára nem jelent hátrányt.
És akkor értelemszerűen ennyit fogsz utalni, ha kint találsz állást. Csak nehogy előtte elszóld magad, hogy külföldön akarsz dolgozni!
4/13 anonim válasza:
Feketén kellett volna már az elmúlt 10 évben is dolgozni. Napi 4 órás minimálbérre bejelentve. A többi zsebbe.
5/13 anonim válasza:
Érdekes, én úgy tudtam, hogy a gyerektartás csak max 25% lehet.
6/13 anonim válasza:
Igen, érdemes lenne felülvizsgálatot kérni. Nem kötelezhetnek akkora gyerektartásra, hogy nyomorogj.
8/13 anonim válasza:
Ez hülyeség, ha négy gyereke van akkor 100 % ?
9/13 anonim válasza:
Mennyi gyerektartásdíjat fizetsz most? Hány gyerek van? Gondolom 2. Mielőtt kimennél kérj módosítást, de nem százalékos arányban. HA lezárult a per azután az exnejed 2 évig minimum nem tud mit tenni.
10/13 anonim válasza:
Külföldi fizuból egyébként sem állapítanak meg százalékos arányban gyerektartásdíjjat. Illetve nem vagy köteles papírral igazolni hogy mennyit keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!