Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válást bánt már meg valaki?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válást bánt már meg valaki?

Figyelt kérdés
Van itt olyan nő/férfi aki hosszabb házasság után elvált mert szerelmes lett másba majd miután elszállt a rózsaszín köd megbánta döntését? Én ugyanis ilyen cipőben járok és nem tudom hogyan tovabb. Elváltam mert szerelmes lettem azt hittem majd vele jobb lesz, boldogság lesz. E helyett neki is kijöttek a hibái. Sajnos egyre jobban belátom h elszurtam az életemet hogy elváltam mivel egyikkel se tökéletes inkább maradtam volna akkor a férjemmel a gyerekeim apjával
2018. máj. 28. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne mondd már, hogy nem tudtad, hogy minden embernek vannak hibái! Felnőtt vagy, mégis mit hittél? Hogy az az ember tökéletes? Most a férjedet dobtad, aztán meg a szerelmedet is dobni akarod? Az szép. Legalább 2 emberrel szúrtál ki a butaságod miatt. Szerintem inkább éljél egyedül ha már a tökéletességet keresed, ugyanis senki sem az, és te sem.
2018. máj. 28. 08:29
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Persze, hogy bánt meg- sokan. És ismerek olyanokat is akik újra összeházasodtak.

pl. Tolsztoj, Anna Kareninája - olvasd el.

az "unalmon", a mélyponton, a ködelmúláson túl kell emelkedni, ez segítő, hallgasd meg, a volt férjed is, és próbáld megbeszélni a gyerekek apjával - hátha meg tud bocsátani:

https://www.youtube.com/watch?v=XR1MgbYvMLk

2018. máj. 28. 08:31
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Még senki.
2018. máj. 28. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Exférjem is így járt. Neki több vesztenivalója volt. A gyerekekkel is megromlott a kapcsolata, fizeti a gyerektartást, az ingatlan az enyém, úgyhogy ő költözött.

Gyorsan elhidegültek, megcsalták egymást és szakítottak. Úgyhogy a nulláról kezdhetett mindent élőről.

Békülésre esélye se volt. Nem vagyok megbocsájtó típus és megállok a magam lábán.

A te esetedben is ez lesz; szakítotok, aztán kezded újra az egészet, egyedülálló anyaként. Legalább megtanulod, hogy a párkapcsolattól ne várd a boldogságod, nem az a lényege.

2018. máj. 28. 09:39
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

"párkapcsolattól ne várd a boldogságod"

- ehhez a megjegyzéshez kapcsolódva érdeklődnék, hogy szerintetek mi a "boldogság" ?

2018. máj. 28. 09:46
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
#5-nél ott a pont. Kifejtenéd #4?
2018. máj. 28. 10:29
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

A boldogság nem egy folyamatos érzés, csak egy-egy különleges pillanat. És hiába várod mástól, ha ez benned van (vagy nincs).

Vegyünk egy átlagos karácsonyt: elvileg mindenki boldog. Gyakorlatilag többet dolgozol és sztresszelsz, mint egy átlagos hétköznap. Utólag visszagondolva mégis azt mondod, hogy boldog ünnep volt, mert amikor a gyerek kibontja az ajándékot és ujjong, akkor egy kis időre boldognak érezted magad. Te erre a pár percre koncentrálsz. -> Te döntötted el, hogy boldog vagy/voltál.

Ott a jin és jang: minden jóban van rossz, és a rosszban is ott a jó, és egy házasságban ez a kettő váltakozik. Aki a folyamatos ájult boldogságot és a gyomorremegős szerelmet várja, annak hosszú kapcsolata nem lesz.

A biztonság, kényelem, elégedettség hármast nyújtja egy jó házasság. Erre ma sokan azt mondják, hogy "megalkudtál" meg "langyos xar", aztán rohannak az első emberrel, akit szexuálisan erősen megkívánnak.

Utána meg megy a sírás, hogy megbánta a válást, mert azért annyira mégse szokott rossz lenni az a házasság, ahol egy jó pár évig nem volt semmi komoly gond, csak az újdonság izgalma hiányzott.

2018. máj. 28. 11:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A "csak egy életünk van" nem arra vonatkozik, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni és minden kecsegtető dologba bele kell vágni, hanem azt, hogy meg kell ismerni magunkat és tudnunk kell, hogy nekünk mi a jó. Ha ez rendben van, akkor nincs olyan pasi vagy nő, aki csak a pasiságával vagy nőiességével el tud bennünket tántorítani attól ami nekünk jó.:) A vágyak végtelenek, de a vágy vége mindig ugyanaz: mit szeretnék valójában és mi az a helyzet amiben jól érzem magam. Önismeret, önismeret, önismeret.
2018. máj. 28. 19:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én igen. Nem szégyenlem kimondani. Valaki előttem le is írta az okát. Találtam egy pasit akivel az első fél év csodálatos volt, kb amíg titok volt. Válás, összeköltözés, és mintha elvágták volna. Se szerelem, se szex se tisztelet, se anyagi biztonság. Csak kiszolgáltatottság, szolgaság, A volt férjem meg símán talpra állt. Ezt a kapcsolatot nem tudtam helyrehozni, megállok a saját lábamon, de a volt férjem hiányzik. Vele újrakezdeném.
2018. jún. 3. 19:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a békesség, a szeretet, és a harmónia hármasa, az ami a jó házasság alapja. Az kényelem semmiképpen, az elégedettség sem, de nincs kedvem kifejteni. Karácsonyos példádra meg annyit tudok mondani, hogy annyit sütök, amennyit szívesen készítek, és akkor nem 3 nap veszekedésből+ egy pillanat örömből, hanem 3 békés szerettel teli napból+ örömszerzésből áll. Senki sem hiányolja itthon a 16 féle sütit, amit 27-én egyéb híján kidobnánk.
2018. jún. 3. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!