Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elválunk és van egy új szerzemény ami nincs benne a házassági szerződésben, hogy oszlik meg a tulajdon?
Figyelt kérdés
Van egy ház, ami nincs benne a házassági szerződésben. Ha elválunk akkor hogy oszlik meg? Fele-fele? Ha esetleg megújítom a házzassági szerződést (nem tudom, hogy így hívják-e)tehát belevenném a házat) azt meg lehet tenni úgy hogy az egyik fél a válási szándékát már jelezte? (Nincs bíróságon az ügy, nem váltunk el, remélem nem is fogunk, nem mondtuk egymásnek, hogy el fogunk válni). Hol lehet pontosan ilyen dolgoknak utánanézni?2018. máj. 23. 12:48
1/7 anonim válasza:
Ha a másik akar válni akkor tuti nem fog belemenni hogy ő neki semmi se járjon abból az új szerzeményből :D ezt nem is tudom hogyan gondoltad.... Szóval nem fogja aláírni az új számára hátrányos szerződést.
2/7 anonim válasza:
Fontos, hogy hogyan és mikor került a ház a tulajdonotokba.
Ha örökölted, ajándékba kaptad, vagy a házasság előtt vetted, akkor a tied. Ha a házasság alatt szerzett vagyonból lett vásárolva, akkor közös.
Egyoldalúan, a másik jóváhagyása nélkül nem módosíthatod a szerződést.
3/7 Bence_ válasza:
Természetesen most is írhattok új szerződést de alá fogja írni?
Ha meg aláírja akkor minek a szerződés elváltok és marad az ingatlan a neveden.
Bíróságon elmondjátok, hogy megegyeztetek és kész.
4/7 Csurmi válasza:
Ha nem akarsz elválni akkor miért akarod kihúzni a másik alól a vagyont? Nem egy jó légkörre utal. Ha ennyire nem bízol a másikban miért akarsz vele élni?
5/7 A kérdező kommentje:
Bízom benne, nem akarok elválni, ő se. A házat most kezdjük felújítani. Erről jutott eszembe az egész. Nyilván egyoldalúan nem módosítanám a házassági szerződést. Az ingatlant az én szüleim segítségével vettük.
2018. máj. 24. 12:21
6/7 anonim válasza:
De a felújítása közös vagyonból megy, és az sem keves pénz. Meg valamennyit ti is tettetek hozzá gondolom, az szintén közös vagyon. Nem lenne fer elcsaklizni tőle az egészet. Max lepapírozhatjátok a szüleid mennyit tettek hozzá.
7/7 anonim válasza:
#5, az elég ködös fogalom egy jogi eljárásban hogy a szüleid segítségével vettétek. Az örökség, meg az ajándékozás az világos dolog, ezek a köztes megfogalmazások nem adnak neked sok esélyt, szerintem feleződni fog, a főszabály szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!