Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál orvos behívható tanúnak?
Ha a válást amiatt indítja a feleség mert a férje alkoholista, és ha iszik agresszív és beszámíthatatlan, amiről az orvos is tud, mivel kezelni is próbálta, akkor beidézhető az orvos meghallgatásra mint tanú, hogy a gyerekeket mindenképpen az apa csak látogathassa, illetve felügyelet mellett találkozhasson velük, de el ne vihesse őket?
Két 3 év alatti gyerekről van szó.
Nem vagyok jogász, de szerintem necces. Végül is őt köti az orvosi titoktartás.
Hogy jobban értsd, megfordítom: szerinted mennyire bízna egy szenvedélyétől megszabadulni kívánó alkoholista az orvosában, ha tudná, hogy esetleges magánéleti jogvitájában az orvosa kitálalhatna róla?
Szerintem nem hívható be.
Az orvosi titoktartás köti. Emellett az egészségre vonatkozó adatok különleges adatnak számítanak. Szigorú szabályozás alá esnek.
Amennyiben az egészségi állapot befolyásolja a pert, akkor a bíróság ki fog rendelni egy független orvosszakértőt aki elvégzi a vizsgálatot.
Az orvosi titoktartást tudomásom szerint csak akkor lehet felülírni, amennyiben ez bűncselekménnyel hozható kapcsolatba.
Az orvos nem adhat ki semmiféle adatot a betegröl, még válóper esetén sem, szóval ez kizárt.
De a feleség kérheti orvosszakértö kirendelését és a férj vizsgálatát a per folyamán.
Ezen kívül gondolom, nem légüres térben éltek, tehát ismerösök, szomszédok, tanárok tudnak a problémáról.
Az orvosi titoktartas addig all fent, mig a paciens nem veszelyes masokra vagy magara.
Ugyved vagy biro kerheti irasbeli doktori velemenyet, reportokat, meg csak meg sem kell jelennie a targyalason.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!