Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Eldöntöttem hogy elakarok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eldöntöttem hogy elakarok válni de nem tudok hozzákezdeni, mert nehéz a dolgom, mit tudok tenni hogy könnyebb legyen?

Figyelt kérdés

A nehezítés az, hogy 20 éve lakik nálam, ráadásul nem a férjem, évekig jó volt vele, de most már nem. Neki nincs hova mennie, és neki kényelmes ott élni velem. Tudja, sejti, hogy nem tervezek vele tovább, de nem akarja tudomásul venni, nem akar elmenni. Ha érzi, hogy beszélni akarok vele, akkor elkezd nagyon kerülni, hogy ne tudjunk beszélni, aztán meg hirtelen kedves lesz, gondoskodó, nekem meg ilyenkor nincs pofám előállni azzal, hogy költözzön el. Meg ez sem megy egyik napról a másikra. Meg jön a zsarolás, hogy én milyen önző vagyok, meg miért nem tudok vele normálisan élni. Nem érti meg, hogy ez nekem így nem jó, és ennnyi év után már nem is akarom rendbe hozni. Na, meg támad, biztosan van valakim, mert ő nem kell, és hazudok, pedig nincs senkim, és jobban szeretnék végre egyedül élni.

Ha azt mondom, hogy keressen magának lakást, ahova költözhet, azt mondja, jó, majd, és eszébe sincs elmenni. Egyik fülén be, a másikon ki. Értem én, hogy rossz lesz neki, meg sajnálom is, de had ne áldozzam már fel az életemet az ő kényelme miatt.

2018. máj. 15. 10:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem lesz az ilyen könnyű menet,h na elegem van belőled, menjél... Ilyen hosszú élettársi kapcsolatot még nehezebb megszakítani, mint egy házasságot. Sokan nem akarnak összeházasodni, mert hogy az milyen macera, pedig pont hogy jogilag sok mindentől megvéd, le vannak fektetve a jogok, kinek mi jár, mi nem jár. Itt meg semmi kapaszkodó.

Na, mindegy. Azért neki is igaza van, h nem szívesen hagyja el az otthonát, hisz 20 év alatt sok mindenhez hozzájárult ő is gondolom ( felújítás, esetleg hitel törlesztés, bútor vásárlás stb. stb.).

Ügyvéd első körben mindenképp.

2018. máj. 15. 13:45
 12/12 A kérdező kommentje:

Ettől félek, hogy jogai vannak, meg követelései, évekig lakott ingyen, csak a rezsi ráeső részét fizette, amikor munka nélkül volt 2 évig, akkor még azt se.

Nekem sincs sok pénzem, ne fizessek már azért, hogy elköltözzön.

Voltam az önkormányzatnál, azt mondták nem jelenthetem ki, ha nincs hova bejelentkezzen, és addig sem amíg itt lakik. Valami kényszerkijelentkezést magyarázott, ha már nem lakik itt, de ezzel nem vagyok előrébb.

2018. máj. 21. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!