Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eldöntöttem hogy elakarok válni de nem tudok hozzákezdeni, mert nehéz a dolgom, mit tudok tenni hogy könnyebb legyen?
A nehezítés az, hogy 20 éve lakik nálam, ráadásul nem a férjem, évekig jó volt vele, de most már nem. Neki nincs hova mennie, és neki kényelmes ott élni velem. Tudja, sejti, hogy nem tervezek vele tovább, de nem akarja tudomásul venni, nem akar elmenni. Ha érzi, hogy beszélni akarok vele, akkor elkezd nagyon kerülni, hogy ne tudjunk beszélni, aztán meg hirtelen kedves lesz, gondoskodó, nekem meg ilyenkor nincs pofám előállni azzal, hogy költözzön el. Meg ez sem megy egyik napról a másikra. Meg jön a zsarolás, hogy én milyen önző vagyok, meg miért nem tudok vele normálisan élni. Nem érti meg, hogy ez nekem így nem jó, és ennnyi év után már nem is akarom rendbe hozni. Na, meg támad, biztosan van valakim, mert ő nem kell, és hazudok, pedig nincs senkim, és jobban szeretnék végre egyedül élni.
Ha azt mondom, hogy keressen magának lakást, ahova költözhet, azt mondja, jó, majd, és eszébe sincs elmenni. Egyik fülén be, a másikon ki. Értem én, hogy rossz lesz neki, meg sajnálom is, de had ne áldozzam már fel az életemet az ő kényelme miatt.
Leülteted, szakítasz, megmondod, hogy költözzön el.
(Biztosítéknak legyen ott pár erősebb barát, ha akadékoskodik)
Amint elment összes zárat cseréltesd le!
Hát ez nem válás.
Ha elküldöd a saját lakásod ól és nem megy el, akkor az magánlaksértés és rendőrt hívhatsz.
Nem egyeszű a helyzet. 20 év együttélés akatt ő jogokat is szerzett, ha van papir róla ha nincs. Élettársi viszonynak számít, ugyanazok a feltételek vannak mint a házastársnál.
Az együttélés alatt szerzett vagyon közös, kivéve ha valaki ajándékba kapott valamit.
A kiköltöztetés sem lesz egszerű, sem jogilag sem erkölcsileg.
Keress meg egy ügyvédet és ő rendezi a dolgokat. Bíróságra nem kell menni mert nincs házasság.
A rendőrség senkit nem fog kitenni ha az az állandó lakcíme. Magától kijelentkezni nem fog, a kényszerkijelentés pedig csak akkor működik ha már ő elköltözött.
Ha lecseréled a zárat és ő feltöri és bemegy akkor sincs semmi jogsértés ha oda van bejelentve.
Ezt a "szakítást" békés úton nem fogod tudni kivitelezni. Nem akarja tudomásul venni, ráadásul tudja, h te szépen szeretnél különválni, így szépen elsumákol. Nincs más választásod, keménynek kell lenned, mindenképpen te leszel a rossz, hiába is nem szeretnél.
Ismerős sajnos. Menj el egy ügyvédhez, ő elmondja, mivel kell kártalanítanod az élettársad ill. milyen jogi lehetőségeid vannak kitenni. Aztán utána meg keményen, határozottan szakítani vele! Határidőt adni, ha addig nem költözik el, a családtagjaid segítségével rakd ki.
Érezze, h komoly, mert nem szabadulsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!