Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni úgy, hogy egyik félnek sincs pénze? Ha egyik fél sem tudja kifizetni a másikat?
és utána hol laknak? utácra kerülnek?
muszáj papírhoz kötni a válást? új házasság lesz? várnék a papírral addig amíg egyenesbe nem jönnénk..
Első kézből tudom, hogy mi van ilyenkor, most váltam 1 hónapja. A lakást hiába árultuk, csak jóval ár alatt tudtuk volna a mostani helyzetben eladni, ami arra lett volna elég, hogy a CHF-es törlesztőrészletet éppen fedezi. Ez esetben 3 lehetőség maradt:
1.Közös használat (ami valljuk be, bizarr, ha már elváltak a felek)
2.Ő a kizárólagos használó :ebben az esetben a lakás közös tulajdonban marad, de meg kell szabni egy időpontot, hogy meddig pl: gyermekek nagykorúsága, vagy amíg a gyerektartás jár stb. Neked ki kell költöznöd a lakásból, de mivel a másik fél használja a részed, ezért úgynevezett lakáshasználati díjat fizetnie kell neked. Ezt az összeget sehol nem tudták nekem megmondani hogy mennyi, még a 2 ügyvéd sem. A paragrafus ezt írja: "A lakáshasználati jog ellenértéke a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értékének a különbözete."
3. Te kapod meg kizárólagos használatra, a fentebb említett feltételekkel.
Ha érdekel, kifejtem, hogy én miben maradtam az exemmel. Azt nem írtad, van-e gyerek, és hogy közös szerzemény-e a lakás.
14:28 precízen tényszerűen leírtad, de miben maradtatok?
Köszönöm, ha beavatsz, így név nélkül indiszkrét vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!