Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mikor alkalmas egy gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor alkalmas egy gyerek életében válás idején, hogy megismertessük vele az új partnert?

Figyelt kérdés

Van két gyermekem.Válófélben vagyok.A gyerekeim apja be akarja mutatni a gyerekeknek az új nőjét.

Úgy gondolom,hogy ez elkerülhetetlen de a gyerekek pár hónapja élnek ebben a helyzetben.

Egyikőjüknek pszihés testi tünetei is lettek ebben az időszakban.

Még nem érzem azt,hogy ennek meg kéne történnie.

Van tapasztalatotok ilyen téren,hogy gyermekeitek hogyan fogadták a nehéz helyzetben az új partnert?

Ti mit javasoltok mi a legjobb a gyerkőcök szempontjából?

Kérem,hogy csak az írjon akinek valóban van köze a témához!Köszönöm!!!

2018. ápr. 17. 22:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nálunk is 5 és 10 évesek voltak.

A nagyot először sokkolta a dolog. Sokszor látta, hogy beszélgetnek messengeren, egyszer "össze is futottak véletlenül", és akkor esett le neki, hogy ő ismeri azt, aki miatt válunk, és nem vette észre, hogy mi folyik. Sokáig volt bűntudata.

A kisebb se fogadta jól, hogy miért ölelgeti és csókolgatja az apját "egy barát".

Nem fogadták jól. Erősen éreztették is a nővel, hogy utálják. Mindent megtettek, hogy elmarják. Végül nem rajtuk múlt a szakítás (megcsalta), de kimondottan örültek, hogy nincs már képben.

Az én párom és az exem új barátnőjét elfogadták, és szeretik.

2018. ápr. 18. 10:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Mi költöztünk el (mert megcsalt), ovit váltottunk, és apa sem volt része a gyermekünk mindennapi életének.5,5 éves volt akkor.Én kikértem gyermekpszichológus véleményét.Ő azt mondta, elég egyszerre ennyi változás.A gyermekemnél is jelentkeztek testi tünetek.Az apját nem érdekelte, ült a rózsaszín felhőn, és "véletlenül" bemutatta a nőt. Sokkolta a gyerekemet, bár tudta, hogy egy néni miatt válunk.Nem is akart egy darabig hozzájuk menni, de akkor legalább elvitte az apja programokra.
2018. ápr. 18. 18:48
 13/14 anonim ***** válasza:
A gyereknek semmi köze ahhoz, hogy a szülő egy néni miatt válik, vagy sem. Ezt a pszichológus nem mondta véletlenül? És azt, hogy ezekből a játszmázásból illő kihagyni a gyereket?
2018. ápr. 18. 20:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem 4 éves se volt a kisfiam mikor szétmentünk. Éjjelente nem mert egyedül aludni s rengeteg beszélgetés és idő kellett neki mire megemésztette, hogy mi már nem fogunk együtt élni pedig sose veszekedtünk a gyerek elött s én legalábbis sosem szidtam az apját, arról meg nem kérdeztem neki mit mondanak ne használhassák fel.

Mikor új kapcsolatom lett egy éven belül fél év mire bemutattam, hogy ne kösse össze a válást valakivel akinek nem volt hozzá köze s tudjam biztos lesz a kapcsolat is.

2018. ápr. 26. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!