Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van ennyi válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyi válás?

Figyelt kérdés
Megismerik egymást egyáltalán eléggé az emberek, mielőtt házasodnak és gyereket vállalnak? Ha nem működött, akkor válás után is miért cseszegetik egymást?
2018. febr. 4. 16:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#4 az esetek 99%-ban fordítva van, és azért jár jól, mert viszi a vagyon felét.
2018. febr. 4. 18:16
 12/21 anonim ***** válasza:
38%

Mert ez ember alapjáraton ösztönösen monogám, a férfiak poligámok, a nők meg hipergámok. Régen alapjáraton a társadalmi norma az volt, hogy a házasság egy életre szól, így sok pár egymás mellett maradt. Illetve nem volt olyan nagy a környezet, ahol az ember a párját megismerje, pl családok ismertettek össze két fiatalt, akik aztán összeházasodtak, és mivel előtte nem is, vagy max 1-2 partnerük volt, nem volt rá igényük sem annyira, hogy felbontsák a házasságot, valamit a társadalom szemében sem volt ugye egy elfogadható dolog.

A jelenben viszont rengeteg ismerkedési lehetőség van, ott vannak a társkeresők, szórakozóhelyek, a férfiak csomó nőre rámozdulnak, a nők meg rengeteg felkérést kapnak. És itt kezd kijönni a fentebb említett ösztönök, meg alapjáraton, akinek sok partnere volt már az élete során, az később is igényt fog tartani a változatosságra.

Így ha összejön egy házasság, sokszor mert a nő rájön, hogy már nem olyan vonzó mint régen, meg már gyereket akar nemzeni, ezért ideje megállapodni, akkor az aztán nagy eséllyel idővel felbomlik, és ezért van sok válás.

Na meg rengeteg az olyan, ahol csak azért maradnak együtt, mert a közös anyagiak, hitelek, vagy a gyereknevelés köti csak össze őket.

Akik tényleg szeretetben együtt maradnak, azok a már az idősebbek, vagy akiknek úgy alakult, hogy a házastársuk életük 1-2 partnere, és ezáltal nincs igénye annyira a változatosságra.

2018. febr. 4. 18:40
 13/21 anonim ***** válasza:
92%

Az en anyam is normalis volt valas utan es legtobb elvalt anyuka az akit ismerek.

Te mely sztereotipikus szemelyekrol beszelsz? A tanulatlan nok vagyis a butaknak lehet ez a modszeruk?! Nem tudom. De valamiert azt hiszed harpiak lesznek a nok es sakkoznak a gyerekkel? Hol? Kik?

2018. febr. 4. 18:56
 14/21 anonim ***** válasza:
13as. pedig sok ilyen nő van.Sot baratnoim kozul is van ilyen.es nem tudja megmagyarazni miert csinalja.Csak egyszerűen igy jo neki h basztatja a volt parjat .
2018. febr. 4. 19:50
 15/21 A kérdező kommentje:
Én sem a tanulatlan nők között tapasztaltam.
2018. febr. 4. 20:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Mert nem figyelnek egymásra, nem akarnak alkalmazkodni, önzőek, türelmetlenek a másikkal, így megjelenik az egymás iránti tisztelet teljes hiánya is. Hiszek abban, hogy a legtöbb házasság megmenthető lenne, csak az akarat hiányzik, hisz egyszerűbb keresni egy új párt mintsem tükörbe nézni és belátni, hogy nem csak a másik fél a hibás. Az én családomban nem volt még vállás, míg a párom családjában mindenki elvált, még a nagyszülei is. Nagyon szomorú az egész, látom, hogy senki sem boldog így igazán és eléggé szétzilált a családjuk.
2018. febr. 4. 20:26
 17/21 anonim ***** válasza:

Mert a mai kapcsolatok:

[link]

és ha elromlik, akkor megint jöhet még egypár:

[link] kapcsolat.

Az emberek nem tanulnak a hibáikból, nincs megoldási variációik a problémáikra, megküzdési stratégiáról már ne is beszéljünk.

2018. febr. 4. 20:36
 18/21 anonim válasza:
91%
Nőként és 2 gyerkőc anyukájaként írom,szerintem többségében nők miatt van válás.A férj megcsalja az asszonyt vagy csak egyszerűen nem törődik vele,de ennek megvan az oka.A környezetemben azt látom,hogy házasság után a nők többsége megváltozik,már nem ad annyira magára,már nem kedveskedik annyira a férjének esetleg a szexualitást is lecsókkenti.Esetleg,ha szül átmegy 99% anyába 1 % nőbe.Férj haza jön munkából egy morcos leharcolt asszonyhoz,aki csak bele kötni tud szerencsétlen emberbe,innentől a férj is megváltozik és elindul a kapcsolat a lejtőn.Én azt látom,hogy a férfiak ragaszkodóbbak próbálnak tűrni,de nem megy a végletekig,nem akarnak válni,mert álltalában ők járnak rosszul,a gyerek az anyánál marad,osztozjodás stb..2.szülésem után 3 hónapig csak anya lettem,szólt a férjem és igaza volt,nem hagytuk hogy így járjunk.Nem szabad hagyni,hogy ellaposodjon a kapcsolat,tenni kell érte.Egyszerübb helyre hozni még időben,mint válni.
2018. febr. 4. 20:39
 19/21 anonim ***** válasza:
46%

Irtó jól jártam a válással, nőként.

Azelőtt is csak én hoztam haza pénzt mig együtt éltünk, ez most se változott, egy büdös fillért sem kapok gyt-t mert nincs mhelye az exnek diplomas létére. A gyerekeim alig vannak nála mert leszarja őket, 2 éve nem volt egy kettes hvg-m a párommal, mert nem tudnak egy teljes hvg-t az apjukkal tölteni. Az összes felelősség engem terhel, de szerintem is nagyon jól jártam!!!

2018. febr. 5. 09:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Én úgy házasodtam, hogy őszintén hittem, hogy megvan az igazi.

Hét évig voltunk házasok,két gyerekünk született.

Ő nulla pénzügyi kultúrát hozott otthonról, míg én mániákus spórolós vagyok.(elvileg ezért is szeretett belém)

Ez sajnos egy idő után kiütközött, pl vett részletre egy használt motort, úgy, hogy pont jól kijöttünk a fizukból (én gyeden voltam) csak nem tudtunk tartalékolni.

Utána jött egy 120ezres telefon (ekkor már gyesen voltam).

Az I-re más tette fel a pontot, egy igazából piszlicsáré ügy.

Egy éve váltunk el, anyagilag sikeresen padlóra tette magát. Mindezt úgy, hogy 30ezerrel kevesebb gyerektartást kértem, mint amennyi a bíróság szerint járhatna.

A gyerekektől nem tiltom, letojja őket magától. Havona,másfél havonta elviszi őket mekizni, és ennyi az apaság :/

Nem kell játszmáznom, nem is akarok, tönkretette magát tök egyedül.

Sajnálom őt.

2018. febr. 5. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!