Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás alatt becézgetni egymást?
Mi van ha pl. így szokta meg, vagy nem akar a gyereknek lelki törést okozni, hogy hirtelen Gizikének kezd el szólítani?
Ha mondjuk cuncimókusnak szólítana még érteném is a felháborodást de így annyira nem, továbbra is a gyermeke anyja vagy, ha meg a gyerek kisebb akkor lehet nem szeretné egy váltással összezavarni. (akár meg is beszélhetnétek, de abból ítélve, hogy mennyire ellenséges vagy vele lehet jobb ha vársz még kicsit lenyugszol)
Értem én, hogy haragszol rá de se neked se a gyereketeknek nem tesz jót.
Mi válás után is anyának, apának szólítjuk egymást a gyerkőc előtt ("fogadjál szót apának", "Anya, hoztunk neked egy kis apróságot anyák napjára", stb.). Mert a gyermek így ismert bennünket. Tudja, hogy van "rendes nevünk" is, de akkor is. Attól, hogy elváltunk, még ugyanúgy anya és apa maradunk a számára. Ezt a megszólítást nem birtokolja el senki más, még ha lesz új párunk, akkor is.
A bíróságon persze felperes-nek és alperes-nek szólítottuk egymást, vagy sehogy (eléggé elmérgesedett a pereskedés).
Igaz ugyan, hogy egy ideig én is "anya"-ként szólítottam meg gyermekem édesanyját, ha emailt írtam neki, de azóta már elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!