Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha én mint alperes nem megyek el az utolsó válóperes tárgyalásra, akkor annak vannak-e valamilyen következményei azon kívül, hogy a válást kimondják?
Lassan 1 éve húzódik a válóper. Közössel adta be, de kifizetni nem akart. Időközben megegyeztünk, de a szeptemberre kitűzött tárgyalásra nem jött el. Most kaptam egy papírt, hogy igazolta távollétét.
Ha én nem megyek el a következő tárgyalásra, ahol már biztosan kimondják a válást, akkor rámnézve lehet-e valami hátránya.
A közöshöz szükséges illetéket Ő fizette be.
Ha a felperes nem megy el a másodfokú bontóperi tárgyalásra, a Bíróság az eljárást megszünteti. Ha az alperes nem megy el a második tárgyalásra, a Bíróság távollétében hoz végzést (magyarul kimondja a válást)
Kedves előzők! méltányolandó a segítségetek, nem kell mindenhez érteni, de ilyen válasznál legalább írnátok oda hogy "szerintem"
Még annyit, a felperes kérheti a bírósági illeték felének megfizetését.
Én is most váltam, hidd el, valamit félreérthettél, az idézést nézd meg, azon van ez!
Amúgy nem is logikus, gondolj bele: a felperes beadja a keresetet, mert válni akar. Ha az alperes (a kérdező) nem megy el nem mondják ki a válást? Dehogynem!
Kérdéséből kiderül, ő is válni akar, így teljesen mindegy, hogy elmegy, vagy nem. Elővezetni nem fogják.
Szerintem a büntető eljárással kevered, ott meg kell az alperesnek jelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!