Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Az anyósom miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Az anyósom miatt váljak el? Neveljem egyedül a gyermekemet a kistestvérét meg a hasamban vetessem el?

Figyelt kérdés
A férjemmel szeretjük egymást, minden rendben van. De az anyósom nagyon rossz természetű, fúrkál, kibeszél mindenkit, sokat bánt, igaz, pénze van sok, sokat segít. De nem hagy normálisan élni. A férjem pedig nem képes helyrerakni. Talán mert nem szeret igazán...? Nem megtagadni kell, csak helyretenni. Az egész család hadilábon áll az anyósommal, de egyedül én szállok vele szembe, persze hogy hülyének néz. Ő sose úgy emlékszik dolgokra, mindent letagad, ő a szent ártatlan. Várandós vagyok, de nagyon abortuszellenes, most öljek megy egy gyereket? MEg van egy egy éves gyermekünk neveljem fel apa nélkül? A féjrem tehetetlen, nem tudok vele mit kezdeni már.
2010. máj. 20. 13:34
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Szia,

05.20án 16.05ös vagyok ismét, a némileg hasonló helyzetű. Írtam, hogy a férjed 2 tűz között van és néhány jó tanácsot, ami a kommenteket olvasva ami még eszembe jutott:

A sógorod azért áll ki jobban a feleségéért valószínűleg, mert már régebb óta házasok - idő, kicsim, ez az amit írtam! Persze a más jellemük is beleszámít, aminek fő oka a neveltetésük, tehát értsd egy kicsit meg a férjedet, más is ilyen lenne, ha oda születik és ekkor...

A másik, hogy tudd: az, hogy mérgelődsz, sajnos magad ellen fordított fegyver, anyóspajtás meg éli az életét, ez tehát a legrosszabb, amit tehetsz! Ugye, írtam a példámat? Tedd meg magadért, hogy nem mérgelődsz más hülyeségei miatt, amíg egészségügyileg rendben vagy!!

Egészen pontosan ezt úgy kell valahogy csinálnunk, Neked és nekem is, hogy a férjünknek igenis MONDJUK a dolgokat, mert sajnos nem mindent látnak meg maguktól. Kb. egy háló van a szemük előtt, a neveltetési háló=anyukája hatása, amitől nem látnak eleinte mindent. Mondani, de hidd el, egy idő után maga is észreveszi, és biztos ő is észrevett eddig dolgokat! Ahhoz, hogy neked elmondja, ehhez olyan kapcsolatot kell köztetek, hogy legyen.(Egy idő után maga is átlátja, a kérdés, hogy a pároddal hová jut addig a kapcsolatotok, sajnos.) Mondani, de mégis BELÜLRŐL fogadd el, hogy ez van, amíg itt laktok, és amúgy ne sokat agyalj rajta, az egészségedért, magadért!! Nem tart örökké, mert ha a férjed esetleg nem állna melléd, amennyire szeretnéd, ahogy a gyerekeid nagyobbak lesznek és megteheted, lépni fogsz!

Nagyon javasolnék még kommunikációs tippeket, ezeknek nézz utána, de ahogy tudom, bemásolom Neked röviden, mivel nemrég írtam másnak.

Sok sikert!!!

2010. máj. 25. 18:56
 32/33 anonim ***** válasza:

Kommuikációs tippek:

1. Kérdező módban reagálni, pl. valóban így gondolja? (Végülis joga van úgy gondolni, ahogy akarja.) Nem kell mindenkinek egyszerre ellentmondani, így is lehet.

2. "Én" érzésekkel. Ha valaki olyat mond, tesz, ami neked rosszul esik, akkor nem azt mondani, hogy "te" megbántottál, ezt-azt tettél, hanem lehetőleg a "te" tetteit kihagyva elmondod, hogy ettől hogy érzed magad, az "én" érzéseit kihangsúlyozva, pl. "ez nagyon elszomorít", "olyan egyedül érzem magam"...stb.

3. Humorosan lereagálni (amit lehet).

Biztos van még más is, erről könyvek, ha időd lesz.

És még a párodat rábeszélhetnéd családterápiára, talán ott tudnak nektek segíteni. Azt hiszem megyeszékhelyeken van ilyen.

Remélem segítettem.

2010. máj. 25. 19:06
 33/33 anonim ***** válasza:

Még egyszer én: Az "én"-érzés reagálásokba pl. nem nagyon lehet belekötni, anyós se tud, férjed se, ráadául ő megtudja, hogyan érzed magad, a kérdésekbe se lehet belekötni, mert miért ne lehetne visszakérdezni. Ezért jók!

Javaslom, beszélj a férjeddel arról, hogy meg lehetne menteni a házasságotokat, de ehhez mindkettőtök hozzáállása kell,az övé is.

2010. máj. 25. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!