Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás, vagyonelosztás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás, vagyonelosztás?

Figyelt kérdés

Válunk férjemmel.

Amennyiben a válást úgy mondják ki, hogy a válas alatt szerzett ingó és ingóság felét nem kérem pillanatnyilag, később, akár évek múlva, igényt lehet rá támasztani visszamenőleg ? Nem is mondok le róla, de nem is kell előállítania a dolgokat x időre. Szóval nem tartok igényt semmire, de későbbiekben lehet olyan helyzet bizonyos körülmények között.

2017. jún. 24. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs lacafaca. Akkor az egész procedúra értelmét vesztené..Most nem kérem, hanem majd egyszer..talán...ilyen nincs. Ha hoznak egy határozatot akkor az egyértelmű lesz, nem szerepel benne semmiféle majd..talán..ki tudja...Szóval jól gondold át, illetve a másik féllel szemben is ez a korrekt. Ki az aki majd nyugton alszik úgy, hogy arra vár, hogy te mikor gondolod meg magad, hogy kéred a jussod?
2017. jún. 24. 13:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez így nem megy.

Ami esetleg szóbajöhet, hogy normálisan megosztjátok a vagyont, erröl határozatot is kaptok, te viszont nem azonnal kéred a neked járó részt, hanem valamiféle szerzödés formájában X év múlva, vagy pedig felszólításra meghatározott idön belül kerüljön kifizetésre.

De olyan formában nem lehetséges, hoyg majd 5-10 év múlva meggondolod, hogy mégis kellene valami...

2017. jún. 24. 13:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha lemondasz valamiről, ara később már nem tarthatsz igényt.

30/f

2017. jún. 24. 14:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Épp az hogy azért van ez, mert erősen megkérdőjelezhető férjem korrektsége , sajnos a gyerekekkel szemben is. Nekem semmi nem kell, viszont mióta új barátnője van képtelenség vele értelmesen beszélni, leszarja a gyerekeket, és a háztartási pénzt zsarolásnak használja ha én nem viselkedek úgy ahogy elvárja, lásd szóvá teszem hogy törődjőn a gyerekeivel és még az is rámhárul hogy vigasztalom őket mert hiányzik az apjuk. Szóval nem korrekt, es nem szeretném hogy a tartásdijjal tartson sakkban , meg hogy elitézze ugy hogy nevetséges összegeket kelljen fizetnie, vagy ne fizessen. Szóban dűlőre jutottunk mindenben, tartásďíj, nagyobb kiadások, de mondom, mostanában lement kutyába. Akkor úgy lehet kérni hogy addig nem tartok igényt a pénzre ameddig rendszeresen fizeti azt amit a váláskor tett.nyilatkozatban aláirtunk közös megegyezéssel? Csak akkor tartok igényt kifizetesre ha 2-3 honapig nem tesz eleget ennek, vagy mondjuk extrém esetben ha mondjuk beteg lesz valamelyik gyerek és hirtelen kell sok pénz. Mert sajnos abban sem tudok bizni most hogy magától meghatná ez.

szóval kb biztosítéknak kéne ha nem tartja be a szerződésben foglaltakat.

2017. jún. 24. 14:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem ilyen nincsen és ne is menj bele ilyenbe ezt férfiként mondom. Most váltok ezt most kell lerendezni, elosztani, gyerektartást meghatározni. Ha már most ilyen problémák vannak vele gondolom később még roszabb lesz...

De nem értem amúgy ügyvéded nincsen? Mert ő sokkal jobb tanácsokkal tudna ellátni.

Szerintem mindenképp most osztozzatok, egyrészről hamarabb túl lesztek rajta, másrészt meg ki tudja mi lesz később... Alkesz lesz, elherdálja a vagyont, stb, sokat láttam már ilyet, bárkivel előfordulhat, szóval ne várj ezzel.

2017. jún. 24. 15:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Megegyeztünk a gyerektartásban, mindenben,teljesen korrektül. Viszont az utóbbi időkben teljesen kifordult magából, úgy csinálja mintha köze nem lenne hozzánk, mintha a gyerek csak hetvegi hobbi lenne, a háztartási pénzt es a gyerekekkel töltött időt is az én viselkedesemtől teszi függővé. Lásd nem kérem hogy legyen többet velük, vállaljon felelősséget, ha minden úgy van ahogy ő akarja es mindenre bólogatok akkor engedékenyebb. Namost maga ez a tény jellemzi mit várhatok...

Viszont én magam sem tartom korrektnek a felezést amiért ő dolgozott meg, nekem csak az kell hogy tartsa be amiben megállapodtunk. Megismerkedésünk ota külön kasszán vagyunk, a háztartási pénz, rezsi megy felesben, azon kívül nem turkálunk egymás tárcájában, soha semmi elszámolnivalónk nem volt a másikkal szemben a saját pénzünkkel. Ez nekem kicsit megálazó lenne ez a tartom a markom válásnal, akkor is ha kb 3 éve egyedül nevelem a gyerekeinket, és én is tettem a magamét a háztartási es a gyerekekre szánt kozosbe.

2017. jún. 24. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!