Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Te melyik szituáció tartod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te melyik szituáció tartod vállalhatatlanabbnak? Melyik az, ami a te értékrendedbe még belefér?

Figyelt kérdés
1. gyereket vállalni házasságkötés nèlkül? 2. összeköltözni az esküvő előtt? 3. együtt élni éveken át úgy, hogy szóba sem kerül a házasság? 4. együtt járni egy olyan férfival, aki házas ugyan, de nyitott kapcsolatban él?
2017. máj. 29. 13:50
1 2
 11/19 RoseTyler ***** válasza:
100%

Hát, a helyzet az, hogy mi a párommal tíz éve együtt élünk és van egy gyerekünk is, és nem fogunk összeházasodni. Szóval ezek nemhogy beleférnek az értékrendembe, hanem abszolút semmi kivetnivalót nem látok bennük.

A 4. lehetőség egy nehezebb ügy, mert sok a buktatója, de nincs kizárva, hogy néhányaknak jól működik. Nem ítélem el, akinek így jó.

2017. máj. 29. 14:20
 12/19 anonim ***** válasza:

1 - Számomra alapvetően elképzelhetetlen, házasságba szeretnék gyereket. Ettől függetlenül nem ítélem el, akinek nem fontos a házasság, és nyilván nem rohannék kés alá, ha becsúszna a baba idő előtt - mármint ha a leendő férjről beszélünk persze.

2 - Manapság már tök elfogadott, nekem is belefér. Ismerem magamat is annyira, vannak rossz tulajdonságaim, hogy inkább "próbáljuk ki egymást", minthogy zsákbamacskát áruljak. :)

3 - Előbbiből adódóan ez sem ördögtől való, bár kortól függ. Magam esetében, mivel már közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz, nem mennék bele ilyenbe. De ha épp csak felnőtt lennék, akkor simán - ha megvan az indok, hogy miért nem házasodunk (és nem az, hogy a másik még ki akarja élni magát, meg nem akar rabigát).

4 - Totális nem. Számomra fontos a hűség, nem tudnék osztozni a szeretett férfin, még akkor sem, ha a másik félnek ez elfogadott.

2017. máj. 29. 14:41
 13/19 anonim ***** válasza:
Egyedül a 4. vállalhatatlan. Én házas vagyok ugyan, és házasság után született a lányunk, de évekig együtt éltünk előtte. Mondjuk szóba került az évek során a dolog többször, de el tudom képzelni, hogy fel sem merül, pl. ha tudják egymásról, hogy egyiküknek sem igénye a hivatalos forma.
2017. máj. 29. 14:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Mivel nem akarok gyereket, házasságot, és monogám vagyok, rám csak a 3-as igaz, de ha a barátaim így élnek, nem zavar egyik sem, nem ítélek el senkit.
2017. máj. 29. 16:28
 15/19 anonim ***** válasza:
1-es számomra vállalhatatlan. A 2. és 3. belefér. A 4.-be nem hiszem, hogy belemennék, de nem érzem vállalhatatlannak, ha mindenki tudja a játékszabályokat.
2017. máj. 29. 20:03
 16/19 anonim ***** válasza:
1,2 rendben van szerintem. 3,4 nekem nem fér bele.
2017. máj. 29. 22:07
 17/19 anonim ***** válasza:
:) :) :) :) :) vicces egy kérdés. Nekem az első 3 alap. Főleg a 2., hogy a fenébe lehetne a mai világban úgy házasodni, hogy nem éltünk együtt? Ilyen még létezik? Mondjuk ebből nem vagyok biztos benne, hogy nem troll kérdés. Ilyen már nincs a mai világban, hogy nem lehet összeköltözni esküvő nélkül, sőt alap dolog. Gyereket is jobb úgy vállalni ha még nincs házasság. Először éljen együtt valaki, ismerje meg egymást, ha úgy működik akkor az jó, aztán ha akarnak gyereket, akkor legyen (mondjuk gyereket sem szeretne mindenki) és ha úgy is működik akkor az még jobb, hisz sok párnál a gyermek vízválasztó. Főleg a pasik akkor jönnek rá, hogy nekik ez így még sem jó. Házasság sem fontos, jogilag van jelentősége. Örökség, hitel, gyámság, betegség esetén. Nem attól szeret vagy nem szereti valaki valakit, attól nem lesz több felelősségtudata, semmi. Jogilag más pl. , ha idősebb a pár 40 feletti akkor érdemes, az örökség miatta pl, ne kerüljön utcára stb. A 4. meg ha nyitott kapcsolat, akkor csak jogilag házasok, de érzelmileg olyan mintha a lakótársa lenne az egyetemen, vagy a tesójával élne együtt akkor ha valakinek így jó akkor miért is ne? A jogi vagyoni része más, de ha senki nem tervez a másikkal akkor jó ameddig jó.
2017. jún. 2. 08:57
 18/19 anonim ***** válasza:

#17 "Ilyen már nincs a mai világban, hogy nem lehet összeköltözni esküvő nélkül, sőt alap dolog."

Az, hogy nálad nincs ilyen, az nem jelenti, hogy troll kérdés. :) Nekem van olyan ismerősöm a huszonéves korosztályban, akinél bizony az volt a természetes, hogy ő nem fog random pasikkal együtt élni, csak a férjével.

Végül akkor költözött össze férfival, mikor a menyasszonya lett, és már tervezés alatt volt az esküvő. Azóta persze házasok.

Van ilyen, és nem csak a trollok körében. :) Még ha manapság ez is a ritkább dolog (tök érthető egyébként, én sem mennék férjhez együttélés nélkül), attól még létező jelenség, és cseppet sem ördögtől való.

2017. jún. 2. 21:33
 19/19 anonim ***** válasza:

4. nekem abszolút vállalhatatlan. Semmi értelme, nem ér semmit az ilyen.

A többi belefér az értékrendembe.

Lényegében mindben volt részem.

Igazából ha a házasságok 60-70%-a válással végződik, akkor van jelentősége a gyerek szempontjából? Ezt csak kérdezem, mert egyébként szeretnék esküvőt, nem vagyok házasság-ellenes.

Na már most az első kapcsolatom, amiből van a nagyobbik gyerekem, 10 évig tartott. Valahogy nem került nagyon szóba az esküvő, fiatalok voltunk, meg mittudomén... Persze, mikor 10 év után úgy döntöttem, kiszállok (okokat nem részletezem, de volt...), érdekes módon pedig ő pont meg akarta kérni a kezem... (Ez már sosem fog kiderülni, nem is érdekel) Utólag örülök, hogy nem voltunk házasok. Nehezebb lett volna különmenni...

Jelenlegi kapcsolatomnál meg 3 hónap után már terhes voltam (mielőtt támadna valaki, 7 év van a 2 gyerekem között.) Arra a kérdésre, hogy nem kapkodtuk-e el, nem volt-e korai, mindig azt mondtam:

Ha a másik kapcsolatomban 6 év után jött a gyerek, és 10 év után így is tönkrement, akkor az idő mégis mire garancia?

És a házasság?

Apám elvette anyámat. Mire megszülettem, már nem éltek együtt...

Van ismerősöm, aki 7x vált el...

Mégegyszer leírom, ha lesz rá lehetőség, szeretnék esküvőt. Mert szép dolog, mert nagy dolog az ember életében (jó esetben), egy megerősítés, na meg nyilván a gyerekek szempontjából is pozitívum. De nem életbiztosítás, ezt beláthatja mindenki.

2017. jún. 15. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!