Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha a felnőtt, értelmes gyerekeitek nehezítenék a válást? Bővebben lenn.
Én sem vagyok fiatal, sok mindent láttam, sok mindent megéltem, tehát eszemben sincs téged elítélni.
Viszont megkérdezném, hogy a "nagy vallomás" után mire számítottál?
Hogy a család tapsikolni fog hozzá és a keblükre ölelik a partneredet?
Teljesen normális az összes kívülálló reakciója.
Amit tanácsolnék, az az lenne, hogyha ennyire eltökéltek vagytok mindkét részről, akkor most ne a válással foglalkozzatok, hanem költözzetek össze, aztán meglátjátok, ahogy telik az idő, hogy együtt élve is így éreztek, mondjuk 3-4-5 év múlva is.
Ha igen, akkor ráértek akkor elválni, akkor már a házastársak sem fognak ellenkezni, a felnőtt gyerekeitek meg majd tudomásul veszik a történteket, mert nem ti vagytok az egyetlenek akikkel ez megtörtént.
Akkor is elválasztanak, ha a másik fél nem akar válni. Ez nem kívánságműsör.
A felnőtt gyereknek semmi köze a szülők magánéletéhez. Semmivel sem tudják "nehezíteni" a folyamatot. Maximum némi érzelmi zsarolással, de nehogy már a szülő ne tudja kezelni a saját gyerekét. Üljetek le velük és higgadtan beszéljetek. Mármint mindenki a saját gyerekével. Vagy elfogadják vagy nem, de beleszólásuk nincs.
Ha felnőttek a gyerekek akkor le lehet velük ülni, hogy egyszer elmondd nekik, hogy neked is egy életed van és neked is jár a boldogság. Egyszer megértik, ha most nem akkor később. Biztos önzőnek látnak most téged.
Nekem most az exem szüleinek is el kellett magyaráznom, akik azon a véleményen voltak, hogy ha kicsi dolgokat megváltoztatunk akkor működött volna. Én elmentem az exemmel egy párterapeutához aki segített megbeszélni - persze a végén mediátorként működött közre - kicsit sajnálom ezt a fél évet de legalább nem őrjöngve mentünk szét.
1-es vagyok
Kedves Kérdező, azt már tudjuk, hogy a gyerekeitek hogy állnak a témához, de az is érdekes lenne, hogy mit szól a férjed?
Mert a gyerekek viselkedése attól is függhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!