Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A volt férjem külföldre szökött a kétéves fiammal.
Mit tehetek, valóban nincs jogilag reális megoldás?
Nagyon kétségbe vagyok esve.
Kár ilyen erősen fogalmazni, mert ettől nem lesz jobb, nem elrabolta, mert szerintem nem erőszakkal rángatta el a gyereket, sokkal inkább rávette, maximum tőled rabolta el, de nem a gyereket, hanem belőled egy darabot. Hiába állítjuk be a pasast a rossznak, ezt szerintem meg lehetett volna oldani normálisabb keretek között is. Mármint hogy esetleg mindkét szülő lássa a gyereket. Vagy ő alapból ki akart költözni Svájcba, és ezért vitte magával? Ha mindketten ennyire ragaszkodtok hozzá, akkor miért akarjátok hogy ennyire rossz legyen a másiknak? Kb azt adja vissza amit te akartál adni neki a bíróság által.
2017. márc. 30. 13:01
Ez nem így működik....
Ő a magyar jogrendnek vétett, de hogy a svájci jogrendnek is az már egy egészen más kérdés. Te Magyarországon indítod meg az eljárást, a magyarok felveszik a kapcsolatot a svájci szervekkel, elküldik a tényállást és ott eldöntik, hogy utasítják-e a végrehajtó szerveket. Svájc azért nehéz dió,mert ott a nemzetközi szerveknek sincs túl sok hatásköre tudtommal. Ha jól tudom mind a mai napig van olyan háborús bűnös akit nem adtak ki.
Az apa nem tudja elrabolni a saját gyerekét, lehet hogy a gyerek önszántából ment vele, lehet hogy megtévesztette. Ha erőszakkal vette volna el Tőled, az egy egészen más helyzet. Pillanatnyilag az apa annyit tett, hogy a kapcsolattartási jogot megsértette. Amit tudni kell, hogy ilyen esetben a gyermek érdekeit veszik elsődlegesen figyelembe, nem a szülők érdekeit súlyozzák.
2017. márc. 30. 13:08
Ha így nézzük hogy a gyerek "valakié", akárhova is ítélte a bíróság, az anyja is elrabolta az apjától. Magától nem fogan meg az a gyermek, mindkét ember kell hozzá.
Amikor elhelyezték a gyereket az anyjánál, vajon a férj is ezt érezhette, amit most a kérdező?
2017. márc. 30. 13:16
Nem tudom a ti szatok h allna ha az exetek az altalatok nevelt gyereket elvinne es esze agaban sem lenne visszavinni?
Hogy biztositana neki az anya a ketnaponkenti lathatast ha az apa kulfoldon el?
Kerdezo! Kizarolagos felugyeletu gyerekekkel koltoztem kulfoldre,eleg sok helyre kertek a leforditott birosagi dontest amely szerint jogom van a gyermekek kulfoldon tartasara,plusz volt egy papir 2 tanuval az apatol h beleegyezik.Szoval legkesobb ha lakcimet akar neki szerezni,betegbiztit vagy orvosi ellatast,az ottani jogrendszerben is ki fog bukni hogy illegalisan van vele.Plane ha a szuletesi anyakonyvi kivonata,szemelyije nincs veluk.Emellett persze beszelj az ugyvededdel es akar a rendorseggel is.Sajnalom es kitartas!
Ird majd meg a fejlemenyeket!
2017. márc. 30. 13:29
Amit az utolsó válaszoló írt abban reménykedhetsz...mint már írtam korábban. Ha a gyerek egészségügyi ellátásra szorul és beviszi egy kórházba, ott kérni fogják az iratait, ez lehet egy esély, de azt is tudni kell, hogy a magánklinikákon a pénz beszél, ha kifizeti a kezelést nem kell érvényes betegbiztosítás.
Tudod egyáltalán melyik tartományban él? Esetleg hogy hol dolgozik vagy dolgozott? Szoktatok beszélni, levelezni egymással vagy minden kapcsolatot megszakított?
2017. márc. 30. 13:42
Milyen nemzetiségű az úriember?
2017. márc. 30. 14:10
17/25 A kérdező kommentje:
Magyar, de a gyerekkorát Németországban töltötte, a magyart mindig is kicsit törve beszélte. Abban biztos vagyok, hogy ő erre már előre felkészült jóval, nem most találta ki, csalódnék benne, ha másképp lenne.
Most komolyan ennyire hülye emberek hogy lehetnek?? Először is, az anya NEM rabolta el a gyereket azzal, hogy a bíróság neki itélte. Szétmentek ès a gyereket el kellett helyezni valahol. Ez többek közt azt jelenti, hogy hol lakjon,semmi extra, szó sincs olyanról, hogy az apa ne látogathatta volna meg, ne vihette volna el hètvègère vagy nyaralni. Ti nem vagytok normálisak, ennyire agyatokra ment a gyűlölködés? Itt az egyedüli aki teljesen megfosztotta a másik szülőt a láthatástól az az Apa, hogy teljesen elrabolta, ès valószínüleg nem egy könnyen láthatja újra. Lehet beszólogatni, de az aki azt írta ezeken felül, hogy az anya a hibás, egy sötét pąraszt. Az apának nem örökké kellett volna megválnia a gyerekétől, max annyira, hogy kevesebbet láthatja a hèten. Egyszerűen felidegesít, hogy ilyen komoly kèrdèseknél ilyen èlettelen emberek kommentelgetnek, akik a személyes sérelmeiket kivetítve próbálják az anyát rossznak beállítani ès az apát jónak. Már nem azért, de próbáljátok meg egy kicsit beleképzelni magatokat az aya helyébe. Az apa láthatta volna rendesen a gyerekét... Kívánnék az ilyen rosszindulatú bąrmoknak bármi hasonlót, de mèg azt se èrdemlik meg... Kérdező, próbáltál már kapcsolatba lépni a nagyszülőkkel, hogy beszéljenek a fiúkkal?
2017. márc. 30. 14:36
Ha kizárólag csak magyar útlevele van, akkor jó esélyed van, hogy intézkedni fognak, ha kettős állampolgár, akkor már jóval bonyolultabb helyzet. Nem házasodott meg újra? Mert ha mondjuk elvett egy svájci állampolgárságú Nőt, akkor már bonyolódna a helyzet,mert megkapta volna az állampolgárságot. Ha nagyon biztosra akarnék menni a helyében ezt tettem volna, még ha nem is szólt róla.
2017. márc. 30. 15:10
En mar megtettem volna,a feljelentést a rendőrségen családi jogallas megváltoztatása okán. Es harcolj, még aeab országból is visszakapta anya a gyerekét. Minden követ mozgass meg!!!
2017. márc. 31. 00:06
Kapcsolódó kérdések: