Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ezt nem értem, valaki számokba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt nem értem, valaki számokban ki tudná fejteni?

Figyelt kérdés

"A lakáshasználati jog ellenértéke a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értékének a különbözete. "

Ha én kaptam a 2 gyermekkel a lakáshasználati jogot, mennyit kell az ex-emnek fizetnem?

-71nm 2+fél szobás lakás.

-Havi törlesztőrészlet: 70ezer ft (CHF, 30 év-no comment)

A lakás mostani ára kb: 9 millió (11m.-ért vettük 5 éve, ha az inflációt beleszámolom már min.13m.-t kellene érnie, de nem így van sajna)

-Kölcsön rajta, ha most fizetnénk ki: 8 millió

2010. máj. 9. 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az én helyzetem is hasonló,a tanácsom,hogy konzultálj ügyvéddel,megéri az a pár ezer forint,engem meglepett,hogy milyen jogaim vannak..rosszabbra számitottam.
2010. máj. 9. 10:00
 2/3 A kérdező kommentje:

A kérdésem még mindig aktuális, csak közben változtak a számok.

-Havi törlesztőrészlet: 82 ezer ft

-Kölcsön rajta, ha most fizetnénk ki: 10,8 millió

5 hónap alatt 2,8 millióval emelkedett a visszafizetendő CHF-es kölcsön. DURVA !

Szóval ezek tükrében mennyit kellene az ex-emnek havonta fizetnem lakáshasználati díjként? Mert ő a törlesztő részlet 25% kapja, ami nekem 2X-es ráfizetés, mert emelkedik a törlesztőrészlet, ezzel arányosan az is, amit neki fizetek.

38/N

2010. okt. 3. 18:33
 3/3 anonim ***** válasza:

A lakáshasználati jog és annak ellenértéke független a hiteltől.

Két lehetőség van. Vagy megváltod előre az egészet és akkor tied a lakás, kifizeted egyedül a hitelt és kész. Ez esetben a férjednek csak a rá eső rész felét kell kifizetned, amivel nagyon jól jársz, ha van miből.

A másik, hogy havonta kell fizetned. Ez kb. a hasonló lakások albérleti díjának a negyede lesz, ha felerészben vagytok tulajdonosok. Ekkor azonban a hitel közös marad, és a gyerek nagykorúságakor lehet osztozkodni. Ha nem akarja fizetni, akkor te fizeted a hitel rá eső részét is, de ezt levonhatod.

A férjed mindenképpen szív, ez egy ilyen törvény.

2010. okt. 4. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!