Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt nem értem, valaki számokban ki tudná fejteni?
"A lakáshasználati jog ellenértéke a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értékének a különbözete. "
Ha én kaptam a 2 gyermekkel a lakáshasználati jogot, mennyit kell az ex-emnek fizetnem?
-71nm 2+fél szobás lakás.
-Havi törlesztőrészlet: 70ezer ft (CHF, 30 év-no comment)
A lakás mostani ára kb: 9 millió (11m.-ért vettük 5 éve, ha az inflációt beleszámolom már min.13m.-t kellene érnie, de nem így van sajna)
-Kölcsön rajta, ha most fizetnénk ki: 8 millió
A kérdésem még mindig aktuális, csak közben változtak a számok.
-Havi törlesztőrészlet: 82 ezer ft
-Kölcsön rajta, ha most fizetnénk ki: 10,8 millió
5 hónap alatt 2,8 millióval emelkedett a visszafizetendő CHF-es kölcsön. DURVA !
Szóval ezek tükrében mennyit kellene az ex-emnek havonta fizetnem lakáshasználati díjként? Mert ő a törlesztő részlet 25% kapja, ami nekem 2X-es ráfizetés, mert emelkedik a törlesztőrészlet, ezzel arányosan az is, amit neki fizetek.
38/N
A lakáshasználati jog és annak ellenértéke független a hiteltől.
Két lehetőség van. Vagy megváltod előre az egészet és akkor tied a lakás, kifizeted egyedül a hitelt és kész. Ez esetben a férjednek csak a rá eső rész felét kell kifizetned, amivel nagyon jól jársz, ha van miből.
A másik, hogy havonta kell fizetned. Ez kb. a hasonló lakások albérleti díjának a negyede lesz, ha felerészben vagytok tulajdonosok. Ekkor azonban a hitel közös marad, és a gyerek nagykorúságakor lehet osztozkodni. Ha nem akarja fizetni, akkor te fizeted a hitel rá eső részét is, de ezt levonhatod.
A férjed mindenképpen szív, ez egy ilyen törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!