Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen a megosztott gyerekfelügyelet?
Sziasztok, sajnos oda jutottunk, hogy szeretném elhagyni a gyerekem apját, aki imádja a gyerekünket. Nem rossz ember de már nem tudunk együttműködni sajnos és nem szeretjük egymást.
Gondolni sem bírok arra, hogy ne lássam egy teljes hétig de van olyan hely, ahol ez működik? Hogy éltétek túl? Kérlek, hogy meséljétek el a tapasztalataitokat.
Közös felügyelet akkor van, ha mind a két szülő ezt akarja.
Ha te nem akarod akkor ne menj bele!
Hiába ő az apja, hiába szereti ugyanannyira a gyermeket, mint az anyja, az anyának kedveznek mindenhol. Ha te nem mész bele, nem lesz belőle semmi. Az más kérdés, hogy ezzel mennyire gyötröd meg a gyermeket plusz az apát is. Persze váláskor a legtöbb nő elveszti a fejét, az ego közbelép, csak magára gondol és játssza a 10 évest, hogy mindent akarok, mindent akarok, ezt is azt is, más nem érdekel...
Ha az apával nincs semmi baj, jól neveli/viselkedik a gyerekkel, akkor szerintem nem szabadna hagyni, hogy egy hétvégi apuka legyen. Onnantól csak idő kérdése, hogy mikor hidegülnek el egymástól. Hidd el, gyermekes szülőnek( akármelyiknek) sem esik jól, ha csak 2 hetente hétvégére látja a gyermekét. Te sem bírod ki, már csak a gondolatot se, látod. Akkor kössetek kompromisszumot és egyezzetek meg, hogy senkinek se legyen rossz, hisz már így is rossz lesz egy fél életen át.
Na én sem két heti láthatásra gondoltam... de nem tudom milyen megoldás létezik még még?!
Az apuka még nem is tudja, hogy mit szeretnék. Nagyon szerencsétlen ez az egész.
A gyereknek mindenkepp stabilitas kell. A legrosszabb az egy het itt, egy het ott, teljesen tonkreteszi.
En is elvaltam, es honapokig olvastam errol tanulmanyokat, es szakmabeli is vagyok.
Valami olyasmit probaljatok, hogy pl heti haromszor o megy erte az iskolaba, es csak este lefekvesre hozza haza , plusz a kethetente hetvege.
Vagy a baratnomeknel az van, hogy minden vasarnap nala van ( baluk nagyobb a tavolsag)
Az exem anno azt csinalta, hogy heti ketszer ment erte reggel az anyjahoz, vitte az ovodaba, es haza is hozta , de az anyanal aludt. Plusz ez mellett a kethetente pentektol hetfo reggelig.
Szoval szinte napi talalkozas van, de a gyereknek a biztos pont, hogy este megy haza aludni.
Mikor az exem fia kisebb volt, akkor minden heten kedd delutantol csutortok reggelig volt nala, kedd ovida utan hozta haza hozzank, szerdan otthonrol " dolgozott " ami nehany perc szamitogepes kunkat jelentett orankent , es csutortok reggel vitte az ovodaba.
Szoval szerintem valaminilyesmit probaljatok, hogy heti 3-4 szer is latja egy egy delutanra, es a kethetente hetvege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!