Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elválunk és a férjem nevén van a lakásunk, semmi pénzre nem számíthatok? A házasságkötésünk előtt vette a lakást.
Figyelt kérdés
2008. okt. 9. 16:17
11/24 anonim válasza:
"Az elbirtoklással történő tulajdonszerzés a törvény erejénél fogva keletkeztet tulajdonjogot, így ahhoz sem szerződés, sem hatósági döntés nem szükséges."
Na ez 15 év, ingatlan esetében! Az öt év egész más, az a PTK-ban és más polgári peres eljárásokban szereplő elévülési határidő. Jobban járnál szerintem, ha megegyeznél a férjeddel, mert végül is az az övé! Ha annyira úriember, hogy ebből juttat Neked, már jól jártál, de ez nem kötelessége!
12/24 anonim válasza:
Kedves előző válaszoló: "Amugy meg a tesom ügyvéd direkt ilyen ügyekkel foglalkozik" Na az én tesóm meg pszihiáter, és direkt ilyen ügyekkel foglalkozik,mint te vagy.
13/24 anonim válasza:
Azért mert valaki jobban tud valamit ,nem kell lepontozni.Amugy meg szerintem neked kellene pszihologushoz menned ha ennyire hülye vagy ,hogy nem tudtad ezt!D
14/24 anonim válasza:
SZerintem meg neked kellene pszilhologushozu menned ha ennyire nem hallotál még erröl a dologrol!De azért jó hogy beismered a végén hogy van ilyen csak 15 év után.Külömben meg ha tudsz olvasni,és feltudod fogni mit irtam akkor ott magyarul leirtam ,hogy nevagyok biztos az 5 évben ,lehet 15 év.Amugy annyi 15 év után közös minden,És kérheted a felét hiábban van a férjed nevéd!
15/24 anonim válasza:
Nos, én is ügyvéd vagyok, szóval hihetsz nekem. Nincs 5 év sem 125, sem soha nem lesz közös, ami egyszer különvagyon volt. Annyit kéne tenni, hogy kinyitni azt a rohadt Ptk-t, és már vége is a vitának.
16/24 anonim válasza:
Nem igaz mert 15év után közös minden vagyon még a házaság elötti is!Ha csak nincs házzasági szerzödés!
17/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2008. okt. 10. 10:02
18/24 anonim válasza:
Sajnos meg kell, hogy cáfoljak. Hacsak nem vagy 25 éves gyakorlattal rendelkező tapasztalt vén róka ügyvéd akinek tudomása van törvénymódosításról, légyszi ne beszélj hülyeségeket, és ne vezesd félre a kérdezőt, és pláne ne húzd le az amúgy hasznos válaszomat, mivel már 15 éve ezzel foglalkozom. Nem Nem nem nem lesz soha közös a különvagyon. Az a 15 év amiről te beszélsz, teljesen mást takar, és más vagyontárgyakra vonatkozik. Tessék elővenni a Ptk-t
19/24 anonim válasza:
Nem vitatkozok higyen a kérdezö akinek akar de igen is közösnek számit!Az egyik esmerösömnek is aki vált, ezért kellett eladni a lakását,holott csak is az ö nevén volt!
20/24 anonim válasza:
Biztos vagyok benne, hogy akkor ott valami más bibi is lehetett, ha tényleg az egyik fél külön vagyona volt, mert nincs az a bíró aki ezt állapítaná meg. Sok sok éves tapasztalatom szerint történnek furcsa dolgok a bíróságokon, és el tudom képzelni, hogy az ismerősödnek valamilyen okból el kellett adni a lakását, de biztos hogy nem azért, mert az közös vagyonná vált. A törvény 100 %-osan védi a különvagyont, és soha nem lesz belőle közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!